Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr

9

Χάρις Κατάκη

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Η Χάρις Κατάκη διδάκτωρ Ψυχολογίας έχει ιδρύσει το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο το οποίο προσφέρει θεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα οικογένειες και ζευγάρια, εκπαίδευση και εποπτεία σε ευρύ φάσμα επαγγελματιών και οργανισμών που ασχολούνται με τον άνθρωπο και τα συστήματα στα οποία ανήκει, διοργανώνει σεμινάρια, Ημερίδες και Συνέδρια ασχολείται με την έρευνα και τις εκδόσεις.
35

Βασιλική Παππά

Συμβουλευτική Ψυχολόγος PhD

Η Βασιλική Παππά είναι συμβουλευτική ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη των Σχολών Γονέων. Έχει διδάξει Ψυχολογία (Τμήματα Προσχολικής Αγωγής & Κοινωνικής Εργασίας, Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ.) καθώς και σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα.
27

Ελευθερία-Έρη Κεχαγιά

Σύμβουλος Οικογένειας - Ψυχοθεραπεύτρια

Γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, αποφοιτώντας από τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια σχολεία Εκάλης (Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία). *Β.Α. Ψυχολογίας, Μ.Α. Συμβουλευτικής Ψυχολογίας KEELE UNIV. - England, Μ.Α. Συνθετικής Ψυχοθεραπείας - European Certificate of Psychotherapy holder issued by European Association of Psychotherapy (Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση στη Ψυχοθεραπεία). Μετεκπαιδευτικά διπλώματα από το Ε.ΠΙ.ΨΥ, τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. και το ΚΕ.Θ.Ε.Α., στην πρόληψη κατά της χρήσης ψυχοτρόπων ουσιών (Ναρκωτικών) και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων παιδιών του Δημοτικού.
27

Δρ. Γιώργος Γιαννούσης

Ψυχοθεραπευτής, Οικογενειακός θεραπευτής

Ο Ψυχοθεραπευτής Γιώργος Γιαννούσης είναι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ειδικευμένος στη Συστημική Προσέγγιση Συμβουλευτικής και Ψυχοθεραπείας από συνεργάτες του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης Ανθρώπου (ΑΚΜΑ). Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικών Θεραπευτών (ΕΛΕΣΥΘ), μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής, Πιστοποιημένος σύμβουλος εξαρτήσεων, Πιστοποιημένος Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Εκπαιδευτής ενηλίκων.
46

Αριστονίκη Τρυφωνίδου

Εξελικτική Ψυχολόγος PhD

Η Αριστονίκη Θεοδοσίου-Τρυφωνίδου σπούδασε αυτό που αγαπούσε και ονειρευόταν: Ψυχολογία στο ΑΠΘ με υποτροφία από το ΙΚΥΚ. Έχει 4 μεταπτυχιακές ειδικεύσεις: στη Συμβουλευτική ψυχολογία, στη Σχολική-Εξελικτική ψυχολογία, στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών μονάδων, στην Εικαστική Θεραπεία.
25

Δήμητρα Ρούκη

Πτυχιούχος Προγράμματος Ψυχολογίας Ε.Κ.Π.Α

Πτυχιούχος Προγράμματος Ψυχολογίας Ε.Κ.Π.Α. με Msc "Θεσμοί και Πολιτικές Υγείας" του Παν/μίου Πελοποννήσου. Εκπαιδεύτρια ενηλίκων από το 2011 (Δημόσια Ι.Ε.Κ., Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Σχολές Γονέων, Κ.Δ.Β.Μ.).
11

Αναστασία Λελέκη

Ψυχολόγος / Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Η Αναστασία Λελέκη είναι Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια μέλος της British Psychological Society, εκπαιδευμένη στη Συστημική προσέγγιση. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών, με άτομα και ομάδες.
10

Φανή Τράικου

Ψυχολόγος (MSc) - Mindfulness Coach

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασα Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνέχισα με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ψυχολογίας της Υγείας και της Κοινωνικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ της Ολλανδίας.
15

Μαρία Ιωαννίδου

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Το 2012 έλαβα μεταπτυχιακό τίτλο στην ψυχολογία υγείας από το πανεπιστήμιο του Surrey της Αγγλίας. Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκα στην συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία με συστημική και υπαρξιακή προσέγγιση, ενώ συνεχώς εμπλουτίζω τις γνώσεις μου στον χώρο της ψυχοθεραπείας.
4

Άννα Βουλγαροπούλου

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Η Άννα Βουλγαροπούλου είναι ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια και οικογενειακή Θεραπεύτρια. Αποφοίτησε από το Πρόγραμμα Ψυχολογίας του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας, του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Συστημική- Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.
1

Ιωάννα Καπετανάκου

Ψυχολόγος- Συστημική-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια

Είμαι απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχοντας συνεχώς επαφή με τους ανθρώπους αντιλήφθηκα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η αλληλεπίδραση του ατόμου με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του και οι σχέσεις που αναπτύσσει και έτσι αποφάσισα να εξειδικευτώ στη συστημική-οικογενειακή ψυχοθεραπεία στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας (ΣΚΕΨΥΣ), μέλος της European Family Therapy Association (EFTA). Παράλληλα, ολοκλήρωσα διετή εκπαίδευση στη ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.
1

Υπατία Βρεττού

Ψυχολόγος Msc: Ψυχολογία του Κοινωνικού Δεσμού, Παιδοψυχολογία

Η Υπατία Βρεττού σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. Μετεκπαιδεύθηκε στη Γαλλία στο Πανεπιστήμιο Lyon II όπου απέκτησε τον τίτλο της Ψυχολόγου του Κοινωνικού Δεσμού. Στη Γαλλία ασχολήθηκε κλινικά και ακαδημαϊκά με την ψυχοδυναμική προσέγγιση και την παιγνιοθεραπεία. Από το 2014 εργάζεται ως ιδιώτης ψυχολόγος στη Θεσσαλονίκη.
5
Η Αρετή Βεργούλη σπούδασε Ψυχολογία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, υποψήφια μεταπτυχιακού τίτλου στην «Συμβουλευτική και Επαγγελματικός Προσανατολισμός». Eίναι κάτοχος διπλώματος Ειδίκευσης στη Συστημική Συμβουλευτική και παράλληλα ολοκλήρωσε Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Θεραπεία Οικογένειας (4ετες) στο Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Παρακολούθησε πρόγραμμα Ειδίκευσης Θεραπείας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής στο Ε.Ε.Ε.Σ & Αιγινήτειο Νοσοκομείο και έχει κλινική εμπειρία στο χώρο των τοξικοεξαρτήσεων.
1

Πηνελόπη Σπεντζούρη

Ψυχολόγος MS.c - Μετεκπαίδευση στη Ψυχοδυναμική Θεραπεία

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας και του μεταπτυχιακού προγράμματος Εγκληματολογίας «Η σύγχρονη Εγκληματικότητα και η Αντιμετώπισή της» του Παντείου Πανεπιστημίου.
7
Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2012, με βαθμό Λίαν Καλώς. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Cardiff Metropolitan University, όπου εξειδικεύτηκε στην Ψυχολογία της Υγείας. Από το 2014 είναι εκπαιδευόμενο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Αναλυτικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.
6
Ο Ορέστης Γιωτάκος ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές το 1985, στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή, στη Θεσσαλονίκη. Το 1992 απέκτησε την ειδικότητα του Ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το 1998 το MSc in Neuroscience στο Institute of Psychiatry στο Λονδίνο, ενώ από το 2003 είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
25

Κωνσταντίνα Γεραντώνη

Κοινωνική Λειτουργός και Ειδικευόμενη Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Η Κωνσταντίνα Γεραντώνη γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση την Κοινωνική Εργασία και έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κοινωνικού λειτουργού.
13

Μαρίνα Μόσχα

Κλινική Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Εξειδίκευση στη Σεξουαλική Υγεία

M.Α. Κλινικής Ψυχολογίας, Ψυχοθεραπεύτρια, εξειδίκευση στη σεξουαλική υγεία. Εξειδίκευση στη σεξουαλική υγεία, σχέσεις ζευγαριών και παιδιού-γονιού.
16

Αγγελική Κουτελιά

ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια

Είμαι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών και κάτοχος Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Στην πρακτική μου ασχολήθηκα με την πρόληψη και αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στο κέντρο πρόληψης «Σταθμός».
18

Ελευθερία Μελ. Μουστάκα

Κλινική Ψυχολόγος

Η Ελευθερία Μελ. Μουστάκα είναι Κλινικός Ψυχολόγος MSc, εξειδικευμένη στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία, την Κλινική Βιοθυμική Υπνοθεραπεία, την Ψυχολογία της Υγείας και τις Ψυχολογικές Παρεμβάσεις στις διατροφικές διαταραχές και την Παχυσαρκία. Είναι εξωτερικός Συνεργάτης του Β’ Χειρουργικού Τμήματος του ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center.
16

Νίκος Τσακνάκης

Κλινικός Ψυχολόγος Παιδιού και Εφήβου

Ο Νίκος Τσακνάκης είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ειδικεύθηκε στην Κλινική Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου στο Πανεπιστήμιο του Leiden. Η Αναπτυξιακή Ψυχολογία και οι κλινικές εφαρμογές της καθώς και η συμβουλευτική γονέων είναι δύο από τα κύρια επιστημονικά ενδιαφέροντά του.
4

Βίκυ Τσατσανύφου

Ψυχολόγος – Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Η Βίκυ Τσατσανύφου είναι Ψυχολόγος. Εκπαιδεύτηκε στην Οικογενειακή Θεραπεία στο Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο. Εργάζεται ιδιωτικά αναλαμβάνοντας την θεραπεία παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, τη συμβουλευτική γονέων (ομαδικά ή ατομικά), τη θεραπεία ζεύγους και τη θεραπεία οικογένειας.
13
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Ιταλία ως ψυχολόγος ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης, και συνέχισα την ειδίκευση μου στην Ελλάδα ως counsellor συνθετικής κατεύθυνσης.
11
Σπούδασα Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχω παρακολουθήσει εκπαίδευση στη Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στη Μονάδα Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε.
20
Η Μαριάνθη Σπουργίτη είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει μαθήματα ψυχολογίας σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης στα τμήματα των Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων και των Βοηθών Φυσικοθεραπευτών- Υπαλλήλων Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας.
20

Μιρέλλα Κορομπίλια

Ψυχολόγος - Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Ονομάζομαι Κορομπίλια Μιρέλλα είμαι ψυχολόγος συστημική ψυχοθεραπεύτρια. Eίμαι κάτοχος Phd από το Logos University USA και έχω προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες μου σε διάφορους οργανισμούς όπως στον Albert Schweitzer organization, σε δήμους και σε κοινοφελείς οργανισμούς.
16

Μαριάννα Δραγασάκη

Ψυχοθεραπεύτρια - ειδικευμένη στο ψυχόδραμα

Η πορεία μου στο χώρο της ψυχολογίας ξεκινά το 1997, όπου αρχίζω τις σπουδές μου στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και λαμβάνω το πτυχίο μου το 2002 (BA in Psychology). Συνεχίζω τις σπουδές μου σε μεταπτυχιακό επίπεδο και το 2004 ολοκληρώνω το Master μου στις Εξαρτήσεις στο King’s College London, Institute of Psychiatry (MSc in Clinical and Public Health Aspects of Addictions).
15

Δημήτρης Κατσίκης

Επόπτης Λογικοθυμικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας (RE & CBT) - Διδάκτωρ Σχολικής και Εξελικτικής Ψυχολογίας (PhD)

Ο Δημήτρης Κατσίκης είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος Ψυχολογίας με ειδίκευση στη Σχολική-Εξελικτική Ψυχολογία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
19

Γιώτα Κοβάνη

Ψυχολόγος, MSc

Η Γιώτα Κοβάνη είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και εξιδεικευμένη στη Συμβουλευτική και το Life Coaching από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
2

Ελισάβετ Καλαμπάκα

Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια - Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Το όνομα μου είναι Καλαμπάκα Ελισάβετ. Έχω γεννηθεί και έχω μεγαλώσει στην Καλαμπάκα Θεσσαλίας. Στην συνέχεια σπούδασα και εκ τότε εργάζομαι στην Αθήνα. Είμαι Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεύτρια. Το πρώτο μου πτυχίο είναι στην Κοινωνική Εργασία. Στην συνέχεια εκπαιδεύτηκα στην Συστημική Οικογενειακή Προσέγγιση μέσω της ψυχοθεραπείας ατόμων, ομάδων και οικογενειών στο ψυχοθεραπευτικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη».
14

Μαρία Μαγγανάρη

Ψυχοθεραπεύτρια

Είμαι τελειόφοιτος Masters στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde. Η διπλωματική μου εργασία φέρει τον τίτλο “Η υποκειμενική εμπειρία γυναικών με σκλήρυνση κατά πλάκας που συμμετέχουν σε μια ομάδα αυτοβοήθειας προσωποκεντρικής κατεύθυνσης”.
6

Δήμητρα Τσώλα

Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια

Η Δήμητρα Τσώλα σπούδασε ψυχολογία και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην κλινική ψυχολογία (Master of Arts). Από το 2005 διατηρεί ιδιωτικό γραφείο παροχής ψυχολογικών υπηρεσιών όπου παρέχει ψυχοθεραπεία σε άτομα με κατάθλιψη και άλλες διαταραχές διάθεσης, αγχώδεις διαταραχές, διατροφικές διαταραχές, δυσλειτουργικές διαπροσωπικές σχέσεις, προβλήματα επιμέλειας ανηλίκων, χαμηλή αυτοεκτίμηση.
6

Αλεξία Ζήση

Ψυχολόγος - Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Η Αλεξία Ζήση γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Deree college όπου πήρε πτυχίο ψυχολογίας (Β.Α. in Psychology). Στη συνέχεια έκανε σπουδές στη μεθοδολογία έρευνας στο Lancaster University όπου πήρε τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Psychological Research Methods.
17

Γεωργία Μαριακάκη

Kλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

H Γεωργία Μαριακάκη σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ειδικεύτηκε στην Κλινική Ψυχολογία σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο Leiden Ολλανδίας. Ολοκλήρωσε 4ετές πρόγραμμα εξειδίκευσης στη γνωσιακή- συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας Συμπεριφοράς (ΕΕΕΣ) (Παράρτημα Μακεδονίας). Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με ψυχοπαθολογία, διάγνωση και θεραπευτικές τεχνικές (γνωσιακές-συμπεριφοριστικές και μη).
7

Δέσποινα Δριβάκου

Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχoθεραπεύτρια

Αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και στη συνέχεια εκπαιδεύτηκα στην συστημική/ οικογενειακή ψυχοθεραπεία. Έκτοτε παρακολουθώ ανελειπώς σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν στη συστημική προσέγγιση. Κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Κοινωνική Ιατρική και Βασική μεθοδολογία έρευνας, από την ιατρική σχολή Α.Π.Θ. Εχω εργαστεί εθελοντικά αλλά και με έμμισθη σχέση εργασίας σε πολλά θεραπευτικά πλαίσια της Θεσσαλονίκης, για απεξάρτηση απο ναρκωτικά και τυχερά παιχνίδια . Είμαι επιστημονικά υπεύθυνη της Εταιρείας Διάδοσης και Έρευνας της Συστημικής Σκέψης και πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. ΕΠ7Α.
14
Τον Ιούλιο του 2016 αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου και ολοκλήρωσα πτυχιακή εργασία με θέμα «Γενετικοί παράγοντες και προδιαθεσιμότητα στον εθισμό σε ουσίες».
12

Γιώργος Πανταζόπουλος

Κλινικός Ψυχολόγος

Ο Γιώργος Πανταζόπουλος είναι Ψυχολόγος, μέλος Σ.Ε.Ψ με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην κλινική ψυχολογία στο University of Indianapolis. Έχει εργαστεί σε δημόσιους φορείς υγείας και τα τελευταία χρόνια διατηρεί το γραφείο του στη Γλυφάδα.
13

Κυριακή Φωτιάδου

Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Η Φωτιάδου Κυριακή μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε ψυχολογία στο Α.Π.Θ. Ολοκλήρωσε με άριστα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συμβουλευτική Ψυχολογία στην Εκπαίδευση, την Υγεία, την Εργασία» του Ε.Κ.Π.Α κι έκτοτε ζει κι εργάζεται στην Αθήνα
12
Σπούδασα Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτηση μου ξεκίνησα μεταπτυχιακό στο ΕΨΥΜΕ Βορείου Ελλάδος και απόκτησα πιστοποίηση στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική. Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων, με διαφορα θέματα πάντα με επίκεντρο την Ψυχολογία και τις Ψυχοθεραπευτικές διαδικασίες.
11

Βασιλική Μπελογιάννη

Φιλόλογος, MSc Παιδαγωγικής Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης

Η Βασιλική Μπελογιάννη σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου απ’ όπου αποφοίτησε το 2012. Σήμερα είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια της «Παιδαγωγικής Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης» στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ενώ απασχολείται επαγγελματικά ως εκπαιδευτικός σε διεπιστημονικές ομάδες ψυχοπαιδαγωγικών κέντρων.
11

Ειρήνη Παναγοπούλου

Κλινική Ψυχολόγος/Ειδικός Σεξουαλικής Υγείας

Η Παναγοπούλου Ειρήνη γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Κλινικής Ψυχολογίας (MSc Clinical and Community Psychology) στο University of East London, London, UK. Δουλεύει θεραπευτικά με έφηβους, ενήλικες και ζευγάρια (ατομικές συνεδρίες).
8
Ονομάζομαι Αλεξία Ειρήνη Κωνσταντίνου και γεννήθηκα στην Αθήνα το 1992. Σπούδασα Ψυχολογία στο «Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών» και ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές με αντικείμενο την Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία στο University of Reading της Αγγλίας (MSc Development and Psychopathology).
10

Κωνσταντίνα Αρβανίτη

Συμβουλευτική Ψυχολόγος

Η Κωνσταντίνα Παν. Αρβανίτη είναι Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια, κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος με Mεταπτυχιακό στην Γνωστική – Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Πραγματοποίησε την μετεκπαίδευσή της στην Παιδοψυχολογία – Παιδοψυχιατρική του Παν. Αιγαίου και στις Τεχνικές Διαχείρισης του Άγχους & της Κατάθλιψης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
8
Η Αναστασία Γκόντη έχει σπουδάσει Ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Αποφοίτησε το 2008 και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην Ψυχοκοινωνική Παρέμβαση και στον σχεδιασμό Κοινωνικών Προγραμμάτων Στήριξης με το Μεταπτυχιακό που πραγματοποίησε στο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης.
8

Κατερίνα Αθανασίου

Συστημική Σύμβουλος MA, PhD

Η Κατερίνα Αθανασίου είναι εξειδικευμένη στη Συστημική Συμβουλευτική, στην προσωπική ανάπτυξη και στη Θεραπεία Οικογένειας. Συν-Εργάζεται κυρίως με ατομικές συνεδρίες από κοντά ή μέσω skype, με πελάτες από όλο τον κόσμο. Προσφέρει επίσης σεμινάρια προσωπικής ανάπτυξης και ομάδες υποστήριξης για εργαζόμενους και άλλες ειδικές κατηγορίες κοινών.
6

Δημήτρης Πέτρου

Παιδοψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής

Ονομάζομαι Πέτρου Δημήτριος είμαι παιδοψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής. Το κέντρο μου αποτελείται από το παιδοψυχιατρικό ιατρείο στο οποίο εκτελούνται οι ψυχοθεραπευτικές συναντήσεις με τα παιδιά, τους εφήβους, και τους γονείς καθώς και από την μαθησιακή αίθουσα (αναγνωστήριο).
9

Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου

Εκπαιδευτικός Α/θμιας

Η Παπαγεωργίου Κωνσταντίνα γεννήθηκε το 1993. Αποφοίτησε από το Κλασικό Λύκειο Αρσάκειο Ψυχικού με υποτροφία. Το 2016 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών του ΕΚΠΑ με άριστα (2η σε κατάταξη του έτους της).
7
Είμαι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από τα φοιτητικά μου χρόνια το ενδιαφέρον μου για τον άνθρωπο και το πως μπορώ να συνεισφέρω στην ευημερία του με οδήγησαν στον εθελοντισμό (Χριστοδούλειο Ίδρυμα παιδικής προστασίας, παιδικές κατασκηνώσεις, κατασκηνώσεις για ΑΜΕΑ).
6
Η Ολυμπιάννα Λαζανά έκανε σπουδές Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Paul-Valery III του Μοντπελιέ, της Γαλλίας. Ζει και εργάζεται στην Κόρινθο ως ψυχολόγος.
5

Ευάγγελος Δρίβας

Κλινικός Ψυχολόγος (B.Sc., M.Sc.)

Ο Ευάγγελος Δρίβας είναι Κλινικός Ψυχολόγος. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κατέχει Master of Science in Clinical & Community Psychology από το University of East London. Επίσης, είναι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου.
5

Παρασκευή Μπούρα

Ψυχολόγος - M.Sc Παιδοψυχολόγος

Η Μπούρα Παρασκευή είναι ψυχολόγος/ παιδοψυχολόγος. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ειδικεύτηκε στην Ανάπτυξη παιδιών και εφήβων (MSc in Child Development, University of Central Lancashire). Διαθέτει επίσης πιστοποίηση στην Ειδική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.
10

Γιώργος Κουντουράς

MSc Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής

Είμαι ψυχολόγος με μεταπτυχιακό στην Ψυχιατρική και έχω εξειδικευτεί στην κλινική αξιολόγηση παιδιών και ενηλίκων. Έχω εκπαιδευτεί στην γνωστική-αναλυτική ψυχοθεραπεία και παρέχω ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε άτομα άνω των 18 ετών. Παράλληλα, εργάζομαι ως ακαδημαϊκός σύμβουλος φοιτητών σε κλάδους Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.
5
Ψυχολόγος, κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος με ισχυρό ενδιαφέρον ως προς την αρθρογραφία αναφορικά στην εργασιακή και κοινωνική ψυχολογία. Ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ προσωρινά παρακολουθώ μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στον τομέα της Οργανωσιακής και Εργασιακής Ψυχολογίας στο University of Surrey.
5

Άννα Πετράκη

Ψυχολόγος Ψυχοθεραπεύτρια σε θέματα σεξουαλικής υγείας

Είμαι ψυχολόγος ψυχοθεραπεύτρια- οικογενειακή θεραπεύτρια και έχω εξειδίκευση σε θέματα σεξουαλικής υγείας.
4
Είμαι ψυχολόγος με ειδίκευση στο ψυχόδραμα -απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και η εκπαίδευσή μου έγινε στο κλασικό ψυχόδραμα του Μoreno από το Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ).
4

Δρ. Γλυκερία Ρέππα

Ψυχολόγος/ Σύμβουλος ψυχοσυναισθηματικής και κινητικής αγωγής

Η Γλυκερία Ρέππα είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της εκπαιδευτικής και αθλητικής ψυχολογίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Hons), του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και των Πανεπιστημίων Loughborough και Roehampton από όπου απέκτησε Μεταπτυχιακούς τίτλους στις Αθλητικές Επιστήμες και στις Επιστήμες της Αγωγής.
5

Χρυσαυγή Τσώλα

Ψυχολόγος, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια

Ονομάζομαι Χρυσαυγή Τσώλα και είμαι ψυχολόγος. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο πανεπιστήμιο Ρεθύμνου, μετακόμισα στην Αθήνα και εντάχθηκα σε ένα τετραετές πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.
4
Η Ουρανία Ζερικιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ψυχολογία στο Bangor University της Ουαλίας και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Ψυχολογία της Υγείας στο City University του Ηνωμένου Βασιλείου.
4
Έχω αποφοιτήσει από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και τώρα κάνω το μεταπτυχιακό μου στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στα Ιωάννινα, στο πρόγραμμα ''Επιστήμες της Αγωγής" με θέμα την "Συμβουλευτική εφαρμοσμένη σε εκπαιδευτικά και κοινωνικά πλαίσια".
4

Ευαγγελία Φραγκούλη

Λογοθεραπεύτρια

Η Ευαγγελία Φραγκούλη σπούδασε Λογοθεραπεία στο Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών. Από το 2008 έως σήμερα εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια, έχοντας αντιμετωπίσει μια πληθώρα παθολογίας παιδιών και ενηλίκων, όπως αναπτυξιακές διαταραχές, τραυλισμό, διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, σύνδρομο Asperger, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, κ.α.
3
Η Δήμητρα Πετανίδου Ψυχολόγος (MSc, Ph.D.) έχει κάνει μετεκπαίδευση στη Συστημική και Οικογενειακή Θεραπεία (Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας, Ψ.Ν.Α.) και στην Ψυχοτραυματολογία (Εye Movement Desensitization & Reprocessing - EMDR στο Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών).
4
Η Τσίμπρη Πηνελόπη είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως εξωτερικός συνεργάτης στο Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιών και Εφήβων με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος στη Δυτική Αττική, "Ναυτίλος", στην Αθήνα.
3

Γιάννης Αγγελής

Κοινωνικός Λειτουργός

Ο Γιάννης Αγγελής γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα και σπούδασε στο τμήμα της κοινωνικής εργασίας του ΑΤΕΙ Κρήτης. Έκανε την πρακτική του άσκηση στην Νορβηγία και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο ατόμων με αναπηρίες Skoleveien, στην πόλη Γκριμσταντ.
3

Ολυμπία Αγαλιώτη

Consultant Psychiatrist

Εργάζομαι στο χώρο της ψυχικής υγείας τα τελευταία 7 χρόνια. Αποφοιτώντας από την ιατρική σχολή Θεσσαλονίκης το 2009, ξεκίνησα την ειδίκευσή μου στην Ψυχιατρική στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου και ολοκλήρωσα την ειδικότητά μου το 2018. H ειδίκευσή μου πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομεία και κέντρα ψυχικής υγείας στο Hertfordshire, καθώς και στο δυτικό και κεντρικό Λονδίνο.
9

Υβόνη Κωνσταντίνου

Κλινικός Ψυχολόγος

Ονομάζομαι Υβόνη Κωνσταντίνου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λεμεσό της Κύπρου. Η πορεία μου στο χώρο της ψυχολογίας ξεκίνησε το 2011 με τις σπουδές μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας το πτυχίο μου το 2015. Παράλληλα με το πτυχίο μου, ολοκλήρωσα το εξαμηνιαίο πρόγραμμα εξειδίκευσης στη διαχείριση διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).
3

Μαργαρίτα Θεοχαροπούλου

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Η Θεοχαροπούλου Μαρία- Μαργαρίτα είναι ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια, εξειδικευμένη στην Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία παιδιών, εφήβων, ενηλίκων και ζευγαριών. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πιστοποιήθηκε ως Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Γνωστικών Συμπεριφορικών Θεραπειών (EABCT).
2

Ιφιγένεια Στυλιανού

Σχολική Ψυχολόγος

Πτυχιούχος Ψυχολογίας, Υποψήφια κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Προγράμματος Εφαρμοσμένης Σχολικής Ψυχολογίας, Τμήμα Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ειδικευόμενη Σχολική Ψυχολόγος, Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
2

Ελένη Τζίκου

Ψυχολόγος

Η Ελένη Τζίκου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2001), του 3ετούς Εκπαιδευτικού Προγράμματος Χοροθεραπείας της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος (2007) και του 3ετούς Εκπαιδευτικού Προγράμματος στη Μονάδα Οικογενειακής Θεραπείας (2010) του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α. Δαφνί).
2

Έλενα Πατήλα

Ψυχολόγος, Συστημική Ατομική & Οικογενειακή Θεραπεία

Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ με κατεύθυνση Κοινωνικής - Κλινικής Ψυχολογίας και είμαι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο, εξειδικεύτηκα στην Οικογενειακή- Συστημική Θεραπεία.
2

Αλέξανδρος Λίτος

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής MD Msc

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής MD Msc, Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Msc Αιγηνίτειο Νοσοκομείο. Επιστημονικός Συνεργάτης Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας.
2
Η Κασσιανή Τρικαλιώτη είναι Ψυχολόγος. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνεχίζει τις μεταπτυχιακές τις σπουδές στη Σχολική Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί στην Εκλεκτική Συμβουλευτική, στην Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία και στην Παιγνιοθεραπεία-Θεραπευτικό Παιχνίδι.
5

Ηδύλη Καματερού

Γνωσιακή - Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Ηδύλη Καματερού γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εξειδικεύτηκε στη Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Γνωσιακών και Συμπεριφορικών Θεραπειών (BABCP).
2

Άννα Τσική

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

Η αγάπη μου για την επιστήμη της Ψυχολογίας και την συναναστροφή με ανθρώπους με οδήγησε από νωρίς στην απόφαση να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον κλάδο των ανθρωπιστικών επιστημών. Μετά από την κατάλληλη επιστημονική κατάρτιση και την προσωπική μου εμπειρία γνωρίζω τη σπουδαιότητα της καλής ψυχικής υγείας στη ζωή μας, στόχος που προάγεται από τους ειδικούς επιστήμονες ψυχικής υγείας.
2

Βέρα Κλάδη

Ψυχολόγος

Η Κλάδη Βέρα είναι Ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει ειδικευθεί στις σύγχρονες θεωρητικές προσεγγίσεις και τρόπους παρέμβασης σε παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες
2

Μαριλίνα Αναστοπούλου

Ψυχολόγος-Γνωσιακή Ψυχοθεραπεύτρια-Κλινική Υπνοθεραπεύτρια

Είμαι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Εξειδικεύθηκα στην Κλινική Ύπνωση και στην συνέχεια στην Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Πάτρας. Είμαι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου και μέλος του συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.
14

Νικολία Ζωμένου

Ψυχολόγος Υγείας, MSc.- Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια

Σπούδασα Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στην Αθήνα (2012-2016). Από τον Ιανουάριο του 2017 έως και τον Ιανουάριο του 2018 ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Ψυχολογία της Υγείας και της Ιατρικής, στο Πανεπιστήμιο του Λάιντεν, στην Ολλανδία. Από τον Οκτώβριο του 2018 ξεκίνησα την ειδίκευσή μου στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής, στην Καλλιθέα, στην Αθήνα.
3

Βασιλική Κουλουψούζη

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια

Ονομάζομαι Βασιλική Κουλουψούζη είμαι ψυχολόγος απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και ειδικευμένη στη Γνωστική Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία από την Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη. Έχω ειδικευτεί στην Ειδική Αγωγή και στις Μαθησιακές δυσκολίες από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι μέλος της Εταιρίας Φροντίδας Υγείας και Εκπαίδευσης (ΕΦΥΚΕ).
1

Βιβιάννα Κόμπουλη

Κλινική ψυχολόγος, Msc.- Εκπαιδευόμενη Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεύτρια

Η Βιβιάννα Κόμπουλη είναι Κλινική Ψυχολόγος, Msc. Ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές στην Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο το 2017 και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην «Εφαρμοσμένη Κλινική Ψυχολογία» στο Πανεπιστήμιο του Bath της Αγγλίας. Από τον Οκτώβριο του 2018 εκπαιδεύεται στην Γνωσιακή- Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία στην Εταιρία Γνωσιακών-Συμπεριφοριστικών Σπουδών.
6

Δάφνη Στριγγάρη

Ψυχολόγος, Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Στριγγάρη Δάφνη είναι απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί σε διάφορες δομές προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη (νοσοκομείο ΚΑΤ, Κέντρο Ψυχικής Υγείας Θεσσαλονίκης) και έχει ολοκληρώσει την ειδίκευσή της στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Θεραπεία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της συμπεριφοράς (IEΘΣ).
2

Σοφία Δήμου

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στο Ψυχόδραμα

Σπούδασα Ψυχολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου αποφοίτησα το 2005. Ως Ψυχοθεραπεύτρια μετεκπαιδεύτηκα στο Κλασσικό Ψυχόδραμα του Moreno (2007- 2012) στο Ψυχοδραματικό Κέντρο Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥ.Κ.Α.Π.), πιστοποιημένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Οργανισμών Ψυχοδράματος (FEPTO).
3

Νίκος Ι. Μουρίκης

Σύμβουλος ψυχικής υγείας, συστημικός ψυχοθεραπευτής, αναλυτής ονείρων

Ο Νίκος Ι. Μουρίκης είναι σύμβουλος ψυχικής υγείας και ψυχοθεραπευτής με πολυετή εμπειρία σε πλήθος θεμάτων που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο. Εφαρμόζει αφενός τη συνθετική συμβουλευτική, χρησιμοποιώντας τεχνικές από όλο το εύρος των θεραπευτικών προσεγγίσεων όπως, ψυχοδυναμική, γνωσιακή - συμπεριφορική, Gestalt, εικαστική κλπ, έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων.
1

Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής - Τακτικό Μέλος Πανελλήνιας Εταιρείας Γνωστικής Αναλυτικής Ψυχοθεραπείας - Δίπλωμα στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία - Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών
1

Ελένη Μακρυνόρη

Ψυχολόγος - Ειδική Παιδαγωγός

Ονομάζομαι Μακρυνόρη Ελένη και είμαι απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο γνωστικό αντικείμενο της εγκληματολογίας.
2

Θεοφανία Πινιρτζή

Ψυχοθεραπεύτρια

Η Θεοφανία Πινιρτζή κατέκτησε το πρώτο της πτυχίο στην ψυχολογία (BA Ψυχολογία) το 2010 στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος με υποτροφία. Συνεργάζεται ιδιωτικά με συλλόγους και κέντρα ψυχικής υγείας από το 2012 μέχρι σήμερα εστιάζοντας στις ανθρώπινες σχέσεις, την σεξουαλικότητα, το διαζύγιο, το πένθος, αλλαγές ζωής, άγχος και θλίψη με συνολική εμπειρία 6 χρόνων.
1

Κωνσταντίνα Δρίβα

Ειδική Παιδαγωγός

H Δρίβα Κωνσταντίνα γεννήθηκε το 1984. Είναι φιλόλογος με εξειδίκευση στην Ειδική Εκπαίδευση. Έχει ασχοληθεί επισταμένως με την αντιμετώπιση και τη διαχείριση μαθησιακών και αναπτυξιακών διαταραχών και από το 2012 και εξής προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στην Εταιρεία Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή».
1

Ουρανία Αργύρη

Ψυχολόγος MSc

Ονομάζομαι Ουρανία Αργύρη είμαι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εξειδικεύομαι στην Αντιμετώπιση εξαρτήσεων - Εξαρτησιολογία, όπου και ολοκλήρωσα τον μεταπτυχιακό μου δίπλωμα ειδίκευσης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
1

Χριστίνα Γαλάνη

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια & Workplace Coach

Η Χριστίνα είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας Παντείου, και Μεταπτυχιακού στην Εργασιακή Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Nottingham (MSc Occupational Psychology). Έχει εργαστεί για 14 χρόνια σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, της Εξυπηρέτησης Πελατών και της Ναυτιλίας, ενώ έχει μάθει πολλά μέσα από την αλληλεπίδραση με πελάτες, την συμβουλευτική και την παρακίνηση ομάδων εργαζομένων.
1

Κυριακή Λέντζιου

Κλινική Ψυχολόγος ΒSc, MSc - Ψυχοθεραπεύτρια - Κλινική Βιοθυμική Υπνοθεραπεύτρια

H Κυριακή Λέντζιου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια – κλινική υπνοθεραπεύτρια στη Θεσσαλονίκη. Απέκτησε το βασικό τίτλο σπουδών της (BSc) στον τομέα της Ψυχολογίας από το τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (MSc) λαμβάνοντας το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Κλινική & Κοινοτική Ψυχολογία στο University of East London.
2

Βασιλική Μαρούλη

Ψυχολόγος MSc, Παιδοψυχολόγος-Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια

Η Βασιλική Μαρούλη απέκτησε το πτυχίο της στην Ψυχολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών το 2007 με την υπ’ αριθμόν 2926-21/4/2008 άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου της Νομαρχίας Αθηνών. Οι σπουδές της περιλαμβάνουν τη μελέτη της Συμπεριφοράς μέσω της ολοκλήρωσης του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ανάλυση Συμπεριφοράς (Behavior Analysis) στο University of Wales, UK.
1

Δρ. Νάντια Πέππα

Κλινική ερευνήτρια – Διδάκτωρ Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας (PhD)

Η Νάντια Πέππα είναι κλινική ερευνήτρια, με διδακτορικό στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία από το πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον (University of Southampton, UK). Η διδακτορική της διατριβή διερεύνησε την συννοσηρότητα μεταξύ της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας και διαταραχές διαγωγής και αντικοινωνικής, βίαιης συμπεριφοράς σε παιδιά και εφήβους. Έχει μεταπτυχιακό τίτλο στο ίδιο γνωστικό αντικείμενο από το πανεπιστήμιο του Ντάραμ (Durham University, UK) και μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία της Υγείας από το πανεπιστήμιο του Σάρεï (University of Surrey).
1
Ο Αλέξανδρος N. Μουσούρος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Άργος – Αργολίδας. Είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, όπου του απενεμήθη ο τίτλος με διάκριση (BA of Arts in Psychology - Distinction).
7

Κατερίνα Ντέμου

Ψυχολόγος - Ειδική παιδαγωγός

Η Κατερίνα Ντέμου είναι απόφοιτος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή (Μαθησιακές Δυσκολίες, Δυσλεξία, Αυτισμός, ΔΕΠΥ, Νοητική Υστέρηση) από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαίδευση στην Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Υπαρξιακής Ψυχολογίας Γίγνεσθαι που συνεχίζει έως σήμερα. Διαθέτει πιστοποιητικό επιμόρφωσης στην προσέγγιση Mindfulness (Ενσυνειδητότητα) ως Life Coach και στις τεχνικές Gestalt και Γνωσιακής Συμπεριφοριστικής Θεραπείας (CBT) από εκπαιδεύσεις που παρακολούθησε κατά τη διάρκεια παραμονής της στο Λονδίνο.
0

Μαρία Παλάντζα

Λογοθεραπεύτρια

Η Παλάντζα Μαρία είναι λογοθεραπεύτρια και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου, του τμήματος λογοθεραπείας (Ιωάννινα). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της, παρείχε εθελοντική εργασία σε ατομικό επίπεδο, σε ιδιωτικά κέντρα λογοθεραπείας, παρακολουθώντας περιστατικά αρθρωτικών - φωνολογικών διαταραχών, τραυλισμού, εγκεφαλικής παράλυσης και Δ.Α.Δ.

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...