Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr

Δρ. Γλυκερία Ρέππα

Η Γλυκερία Ρέππα είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα της εκπαιδευτικής και αθλητικής ψυχολογίας. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (Hons), του ΤΕΦΑΑ Αθηνών και των Πανεπιστημίων Loughborough και Roehampton από όπου απέκτησε Μεταπτυχιακούς τίτλους στις Αθλητικές Επιστήμες και στις Επιστήμες της Αγωγής.

Έχει εξειδικευτεί στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, στις τεχνικές ενσυνειδητότητας (mindfulness), στη μέθοδο Body Control Pilates, καθώς και στη yoga (hatha, vinyasa, στην kids yoga). Επίσης, είναι συντονίστρια «Αυτογνωσίας» και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα πάνω στο «Life Coaching», στη «Συμβουλευτική και Επαγγελματικού Προσανατολισμού», στη «Συμβουλευτική Σχέσεων και Θεραπεία Οικογένειας» στις «Αρχές της Συμβουλευτικής», στη «Χοροθεραπεία», στην «Εισαγωγή στην Ομαδική και το Ψυχόδραμα» και στο «Θεατρικό Παιχνίδι».

Επιπλέον, έχει συμμετάσχει (με εισηγήσεις και workshops) σε σεμινάρια και επιμορφώσεις στον τομέα της ψυχολογίας - συμβουλευτικής, σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει αρκετές δημοσιεύσεις στον ελληνικό και διεθνή χώρο.

Αυτή την περίοδο συντονίζει – εισηγείται σεμιναρίων της μεθόδου Balance and Reform (Ψυχονευρομυϊκός Συντονισμός: ολιστική μέθοδος αυτοβελτίωσης – ψυχοσυναισθηματικής αγωγής) για ενήλικες και παιδιά- της οποίας είναι και εμπνεύστρια. Επίσης, εισηγείται προγραμμάτων–σεμιναρίων και ατομικών συνεδριών αυτογνωσίας, συμβουλευτικής & ψυχοθεραπείας. Επιπλέον, είναι διδάσκουσα σε μεταπτυχιακά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και στο Frederick University of Cyprus.

Ψυχολόγος/ Σύμβουλος ψυχοσυναισθηματικής και κινητικής αγωγής


Στοιχεία Επικοινωνίας

Email :
glyreppa@gmail.com

Πώς να αναγνωρίσετε τον συναισθηματικό τόνο σας

Όταν δίνει κάποιος προσοχή στο συναισθηματικό του τόνο και αναγνωρίζει ποιος είναι αυτός ο τόνος και γιατί υπάρχει εκείνη τη στιγμή, μπορεί να τον προστατέψει από «συναισθηματική αναταραχή» και «υπερφόρτωση» συναισθημάτων. Ο συναισθηματικός τόνος είναι το 2ο από τα 4 θεμέλια της ενσυνειδητότητας. Σύμφωνα με τη θεωρία της ενσυνειδητότητας τα θεμέλια

Οι ψυχολογικές αντιδράσεις της μητέρας και του πατέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Θα ήταν συνετό και οι δύο σύντροφοι να μελετήσουν και να κατανοήσουν αυτές τις διακυμάνσεις, να τις επικοινωνήσουν ήρεμα μεταξύ τους για να μπορέσουν έτσι να κατανοήσουν καταρχήν τον εαυτό τους και στη συνέχεια τον/την σύντροφό τους. Οι ψυχολογικές διακυμάνσεις της μέλλουσας μητέρας. Η εγκυμοσύνη μιας γυναίκας είναι μια τόσο όμορφη αλλά

10 ερωτήσεις για να έρθεις πιο κοντά με τον σύντροφό σου

Η οικειότητα και οι σχέσεις αρχίζουν να χαλάνε όταν οι άνθρωποι μένουν επικεντρωμένοι στα πράγματα που δεν πηγαίνουν καλά ή παίρνουν τα καλά πράγματα ως δεδομένα. Συζητώντας και συνεχώς επισημαίνοντας τα πράγματα που αγαπάτε θα σας βοηθήσει να παραμείνετε επικεντρωμένοι σε αυτά τα όμορφα πράγματα και θα βοηθήσει τη σχέση σας

Τι είναι το άγχος και τι είναι το στρες;

Όταν κάποιος βιώνει άγχος μπορεί να προέρχεται από το στρες και αντίστροφα. Το άγχος και το στρες είναι, δηλαδή, αλληλένδετα πράγματα αλλά διαφορετικά και το ένα μπορεί να οφείλεται στο άλλο. Πολλές φορές στη ζωή μας χρησιμοποιούμε αυτές τις δύο λέξεις. Λίγοι είναι αυτοί όμως που ξέρουν τη διαφορά των δύο

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...