Ψυχο-Λόγια

Διαβάστε στο PsychologyNow.gr γνωμικά, αποφθέγματα και ρήσεις διάσημων Ψυχολόγων, Ψυχοθεραπευτών και Φιλοσόφων που αντέχουν στην ανθρώπινη ιστορία και παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα.

__________________________________________

Ψυχο-Λόγια: William Glasser

Μαθαίνουμε. . . 10% αυτών που διαβάζουμε, 20% αυτών που ακούμε, 30% αυτών που βλέπουμε, 50% αυτών που βλέπουμε και ακούμε, 70% αυτών που συζητούμε, 80% αυτών που βιώνουμε, 95% αυτών που διδάσκουμε στο

Διαβάστε Περισσότερα

Ψυχο-Λόγια: Joyce Brothers

Ο γάμος δεν είναι μόνο πνευματική ένωση και περιπαθή φιλιά. Ο γάμος είναι επίσης τρία γεύματα την ημέρα, το να μοιράζεσαι τις δουλειές του σπιτιού και να θυμάσαι να βγάλεις έξω τα σκουπίδια.

Διαβάστε Περισσότερα

Ψυχο-Λόγια: Viktor Frankl

Ανεκτικότητα δεν σημαίνει να συμμερίζεσαι τις πεποιθήσεις του άλλου. Σημαίνει όμως να αναγνωρίζεις το δικαίωμα του άλλου να πιστεύει και να υπακούει τη δική του συνείδηση.

Διαβάστε Περισσότερα

Ψυχο-Λόγια: William Glasser

Όταν βάζουμε σε κάποιον την ετικέτα «κακός», θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα να τον χειριστούμε απ' ό,τι αν του είχαμε κολλήσει μια πιο "ανάλαφρη" ετικέτα.

Διαβάστε Περισσότερα

Ψυχο-Λόγια: Scott Peck

Τα προβλήματα δεν περνάνε από μόνα τους. Πρέπει να αντιμετωπιστούν, αλλιώς μένουν για πάντα εμπόδιο στην πνευματική σου ανάπτυξη και εξέλιξη.

Διαβάστε Περισσότερα

Ψυχο-Λόγια: William Glasser

Αν ο καθένας μπορούσε να καταλάβει πως ό,τι είναι σωστό για εμένα δεν είναι απαραίτητα σωστό για όλους τους άλλους, ο κόσμος θα ήταν ένα πολύ πιο ευτυχισμένο μέρος.

Διαβάστε Περισσότερα

Ψυχο-Λόγια: Gordon Livingston

Οι περισσότερες λύπες στη ζωή οφείλονται στο ότι παραβλέπουμε πως η συμπεριφορά κατά το παρελθόν είναι η πιο αξιόπιστη πρόβλεψη για τη μελλοντική συμπεριφορά.

Διαβάστε Περισσότερα

Ψυχο-Λόγια: Thomas Szasz

Η τιμωρία δεν είναι πια "της μόδας" γιατί δημιουργεί διακρίσεις που για τη δημοκρατική νοοτροπία μας είναι απαράδεκτες. Προτιμούμε μια ανούσια συλλογική ενοχή αντί για μια ουσιαστική ατομική ευθύνη.

Διαβάστε Περισσότερα

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...