Σεμινάρια

Σεμινάρια από το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής 09 - 15 Σεπτεμβρίου 2019

PsychologyNow Team

Σεμινάρια από το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής 09 - 15 Σεπτεμβρίου 2019. ΑΡΧΕΤΥΠΑ. ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ, ΕΠΙΛΥΣΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΣΤΟΧΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ Εισηγήτρια: Αλεξάνδρα Κολέσνικ, Ψυχολόγος, MSc-Ψυχοθεραπεύτρια ΔΕΥΤΕΡΑ 09/09/2019  18:15- 21:15 Δηλώστε συμμετοχή ΕΝΟΧΕΣ, ΟΡΙΑ & ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Εισηγήτρια: 

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Σχετικά με τις σημασίες στα όμορα και στα διφορούμενα μέρη του ψυχαναλυτικού λόγου | Ημερομηνία Έναρξης: 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ινστιτούτο «Γαληνός»

Το «εκ των υστέρων» είναι μια κομβική σύλληψη για την ψυχική ζωή αλλά και την κοινωνική συνθήκη, τόσο στα ορατά όσο και στα αόρατα τοπία της ιστορίας μας.  Η ανάκληση στον επόμενο χρόνο του συμβάντος που έχει προηγηθεί, αποτελεί την ακρογωνιαία προϋπόθεση τόσο της ενδοψυχικής επεξεργασίας των βιωμάτων όσο και της διαπροσωπικής νοηματοδότησης των εμπειριών.

Πληροφορίες

Εκπαίδευση στη θεραπεία και αποκατάσταση των διαταραχών αυτιστικού φάσματος μέσης και χαμηλής λειτουργικότητας. Εκπαίδευση μέσα από την κλινική πρακτική 5η σειρά | Έναρξη: 9 Νοεμβρίου 2019

Oι συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις και να εξοικειωθούν με τα κύρια κλινικά χαρακτηριστικά των ΔΑΦ μέσης και χαμηλής λειτουργικότητας και με τις αρχές της θεραπείας και αποκατάστασης για άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Ψυχικό Τραύμα - Πως να Φροντίσουμε Πληγές που Δε "Ματώνουν" | Ημερομηνία Διεξαγωγής: 12 Οκτωβρίου 2019

Αnimus Corpus

Μία ξαφνική αλλαγή στη ζωή μας όπως ένα ατύχημα, ο θάνατος ή αποχωρισμός αγαπημένων προσώπων, απρόσμενες αλλαγές όπως ένα διαζύγιο, η αλλαγή εργασίας ή κατοικίας, η απώλεια χρημάτων ή άλλων συνηθειών, μπορεί να μας δυσκολεύουν πολύ περισσότερο από όσο φανταζόμαστε αρχικά ή από όσο οι άλλοι γύρω μας μπορούν να καταλάβουν.

Πληροφορίες

NLP Wellbeing Coach Certification | Ημερομηνία Έναρξης: 12 Οκτωβρίου 2019

Dynamic Equilibrium System

Η Dynamic Equilibrium System παρουσιάζει το ολοκληρωμένο μονοπάτι της τριπλής πιστοποίησης που οδηγεί στο NLP Wellbeing Coaching, το μοναδικό στο είδος του διεθνώς, που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο 2019 και θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο 2020.

Πληροφορίες

Έναρξη Ομάδας Χοροθεραπείας

Κέντρο Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «Βήμα Κοινό»

Στις χοροθεραπευτικές συνεδρίες, με κύρια μέσα το σώμα και την κίνηση θα επικεντρωθούμε στην ελεύθερη κινητική έκφραση, την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της μη λεκτικής επικοινωνίας.

Πληροφορίες

Αθλητική Ψυχολογία. Η Ψυχολογία στην υπηρεσία της Άσκησης και του Αθλητισμού

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί μία ευκαιρία για να γνωριστούμε με την έννοια της Αθλητικής Ψυχολογίας. Η Αθλητική Ψυχολογία είναι η επιστήμη στην οποία εφαρμόζονται οι αρχές της ψυχολογίας στο πλαίσιο του αθλητισμού και της άσκησης.  

Πληροφορίες

Γνωρίζω το Εσωτερικό μου Παιδί (βιωματικό σεμινάριο)

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Σε αυτό το σεμινάριο θα γνωρίσουμε και θα μάθουμε να ακούμε το εσωτερικό μας παιδί. Καταφέρνοντας να πάρουμε επαφή με τις βαθιές και καταπιεσμένες ανάγκες μας μαθαίνουμε καλύτερα τον εαυτό μας, αποκτούμε μεγαλύτερη αυτογνωσία, αυτοεκτίμηση και μαθαίνουμε να επικοινωνούμε καλύτερα με τους άλλους.

Πληροφορίες

Θυμός: Μαθαίνουμε να τον αντιμετωπίζουμε

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Ο θυμός είναι ένα έντονο αρνητικό συναίσθημα, προκαλούμενο συνήθως από κάποια ταραχή, προσβολή ή άρνηση. Ως αποτέλεσμα μπορεί να είναι η έντονη αντίδραση ή η σιωπή. Γενικά οι συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν για το άτομο είναι τόσο ψυχικές όσο και σωματικές.  

Πληροφορίες

Σεμινάρια από το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής 16 - 22 Σεπτεμβρίου 2019

PsychologyNow Team

Σεμινάρια από το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής 16 - 22 Σεπτεμβρίου 2019. ΘΥΜΟΣ: ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ Εισηγήτρια: Σοφία – Ερατώ Μερτζανάκη, Ψυχολόγος- Msc Παιδοψυχολογία-Συστημική Ψυχοθεραπεία ΔΕΥΤΕΡΑ 16/09/2019  18:30- 21:00 Δηλώστε συμμετοχή ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Εισηγήτρια: Ευαγγελία Καραίσκου, Ψυχολόγος ΤΡΙΤΗ 17/09/2019&

Πληροφορίες

Σεξουαλικότητα Προσχολικής Και Σχολικής Ηλικίας

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Στο σεμινάριο θα συζητηθεί το τι είναι η σεξουαλικότητα, σε ποιες ηλικίες και με ποιες μορφές προκύπτει, τα συναισθήματα που μας προκαλεί και το πώς διαχειριζόμαστε καταστάσεις που προκύπτουν σχετικά με τη σεξουαλικότητα των παιδιών.

Πληροφορίες

Αυτο-φροντίδα: η ισχυρότερη πρόληψη, η καλύτερη θεραπεία

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Το παρόν σεμινάριο έχει στόχο να διευρευνήσει την έννοια της αυτο-φροντίδας ως ένα μέσο πρόληψης κατά της ψυχικής και σωματικής νόσου, αλλά και ως μια υποστηρικτική μορφή θεραπείας όταν τα πράγματα έχουν ήδη διαταραχθεί.

Πληροφορίες

Η Ψυχολογία Στη Δίαιτα Και την Σωστή Διατροφή

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Η δίαιτα και η διατροφή αποτελεί ίσως από τις πιο κοινές επιθυμίες των ανθρώπων και παράλληλα για κάποιους από τις πιο δύσκολες προκλήσεις.

Πληροφορίες

Μηχανισμοί Άμυνας και πώς μας επηρεάζουν στην καθημερινότητα

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως διαθέτουμε ψυχολογικούς μηχανισμούς άμυνας, οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αποβολή του στρες και του άγχους, ακόμα και στην επιβίωση του ατόμου. Ωστόσο, ορισμένες φορές οι μηχανισμοί αυτοί έχουν μη λειτουργικό χαρακτήρα στην καθημερινότητα.

Πληροφορίες

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...