Σεμινάρια

Σεμινάριο: Αυτισμός και Θεραπευτική Αντιμετώπιση | 23 Νοεμβρίου 2019

Κέντρο Ιλίου Ψυχολογείν

Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει γενικές και ειδικές γνώσεις σχετικά με τον αυτισμό και να δώσει τη δυνατότητα σε γονείς και ειδικούς, αλλά και σε κάποιον που δεν έχει καμία απολύτως γνώση του αυτισμού, να κατανοήσει πώς και γιατί οι αυτιστικοί είτε είναι παιδιά, είτε έφηβοι, είτε ενήλικες σκέφτονται και λειτουργούν με έναν τόσο ιδιαίτερο τρόπο.

Πληροφορίες

Micro Expressions & Body Language Practitioner | 22 - 24 Νοεμβρίου 2019

Dynamic Equilibrium System

Το ιδιαίτερο 3ήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Micro Expressions & Body Language Practitioner Certification είναι σχεδιασμένο από την Dynamic Equilibrium System και τον Νίκο Φραγκιά, επίσημο συνεργάτη του Paul Ekman International.

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Γονέας - Η τέχνη της αποτελεσματικότητας | 4ο Σεμινάριο: 06 Δεκεμβρίου 2019

Ινστιτούτο «Γαληνός»

Έξι αυτοτελή σεμινάρια για γονείς, 3 ωρών το καθένα, που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση όλων όσων συμβαίνουν στη ζωή και την καθημερινότητα των παιδιών μας, στις σχέσεις τους, στις αλληλεπιδράσεις που έχουν με άλλους, στην κοινωνικότητα και επίδοσή τους.

Πληροφορίες

Σεμινάρια από το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής 18 - 24 Νοεμβρίου 2019

PsychologyNow Team

Σεμινάρια από το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής 18 - 24 Νοεμβρίου 2019. ΑΥΤΟ-ΦΡΟΝΤΙΔΑ: Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΠΡΟΛΗΨΗ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Εισηγήτρια: Ελένη Παπαγεωργίου, Ψυχολόγος, MSc Συμβουλευτική Ψυχολογία ΔΕΥΤΕΡΑ 18/11/2019  18:30- 21:30 Δηλώστε συμμετοχή ΣΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Εισηγήτρια: ΓΙΑΝΝΑ ΜΑΥΡΙΔΗ, Ψυχολόγος, MSc-Ψυχοθεραπεύτρια ΤΕΤΑΡΤΗ 20/11/

Πληροφορίες

Οι Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας σε Κοινοτικές Δομές: Δουλεύοντας με τις ψυχικές διαταραχές στην κοινότητα | Έναρξη: 23 & 24 Νοεμβρίου 2019

Κέντρο Παιδιού και Εφήβου

Σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν γνώσεις πάνω στις βασικές αρχές της κοινοτικής ψυχιατρικής, των ψυχιατρικών διαταραχών και της ψυχοθεραπείας.

Πληροφορίες

Ψυχοεκπαιδευτικό Σεμινάριο για Θέματα Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου | 30 Νοεμβρίου 2019

Αnimus Corpus

Το σεμινάριο στοχεύει στην κατανόηση των θεμάτων που αφορούν στο σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου. Καθώς και στην ενδυνάμωση και υποστήριξη ατόμων που άμεσα ή έμμεσα βιώνουν ρατσισμό.

Πληροφορίες

Έναρξη Ομάδας Χοροθεραπείας | Έναρξη: Τρίτη 15 Οκτωβρίου

Κέντρο Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «Βήμα Κοινό»

Στις χοροθεραπευτικές συνεδρίες, με κύρια μέσα το σώμα και την κίνηση θα επικεντρωθούμε στην ελεύθερη κινητική έκφραση, την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της μη λεκτικής επικοινωνίας.

Πληροφορίες

Ομαδική Θεραπεία Gestalt | Έναρξη 9 Οκτωβρίου

Gestalt Institute of San Francisco

Η ομάδα του Gestalt Institute of San Francisco προσκαλεί κάθε τολμηρό να ξεκινήσει ένα ταξίδι με προορισμό τον εαυτό, αφετηρία την παρουσία στο εδώ και τώρα και με συνοδοιπόρους τους άλλους και την επαφή με την πραγματικότητα!

Πληροφορίες

Ομάδα Μουσικοθεραπείας 'Ψυχανάλυση και Μουσική' | Έναρξη: 2 Οκτωβρίου 2019

Η Ομάδα Μουσικοθεραπείας 'Ψυχανάλυση και Μουσική' εργάζεται ψυχαναλυτικά, σε ομαδικό πλαίσιο, μέσω της φωνής και της μουσικής, δουλεύοντας με τη μέθοδο 'Αναλυτικό Μουσικόδραμα' της Ξανθούλας Ντακοβάνου.

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Προβολικές Δοκιμασίες (Tat-Cat, Παιδικό Ιχνογράφημα & Τεστ Κηλίδων Rorschach) 2019 - 2020

ΔΙΚΕΨΥ

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στις παρακάτω ημερομηνίες 19-20/10, 09-10/11, 23-24/11, 07-08/12, 14/12, 2019 για το THEMATIC APPERCEPTION TEST (Τ.Α.Τ.) & CHILDREN’ S APPERCEPTION TEST (C.A.T), στις 11-12/01, 2020 για το ΠΑΙΔΙΚΟ ΙΧΝΟΓΡΑΦΗΜΑ και στις 01-02/02, 15-16/02, 14-15/03, 28-29/03, 11-12/04 2020 για το ΤΕΣΤ ΚΗΛΙΔΩΝ ΜΕΛΑΝΗΣ RORSCHACH

Πληροφορίες

Μικροεκφράσεις προσώπου και ανίχνευση ψεύδους

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Το ανθρώπινο σώμα δεν ψεύδεται ποτέ. Πάντα μας δείχνει αυτά που σκέφτεται και εννοεί κάποιος , απλά εμείς δεν το παρατηρούμε. Όταν κάποιος ψεύδεται εσκεμμένα, αυτό φαίνεται τόσο από την γλώσσα του σώματος, όσο και από τις μικροεκφράσεις προσώπου, καθώς αυτά δεν συμβαδίζουν με τα λεγόμενα του ατόμου.

Πληροφορίες

Ο μαγικός κόσμος των παραμυθιών στην Ψυχολογία

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Μια φορά κι έναν καιρό. .. Ήταν ένα παραμύθι που μας κοίμιζε και μας έκανε να τρώμε το φαγητό μας. Τα παραμύθια είναι μέρος της καθημερινής ζωής των παιδιών. Μέσα από το μαγικό τους κόσμο τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τη ζωή των ηρώων τους και να εξερευνήσουν τα συναισθήματα τους. Στο βιωματικό μας εργαστήριο θα μάθουμε πώς επιλέγουμε και διαβάζουμε ένα παραμύθι αλλά και πώς να φτιάχνουμε

Πληροφορίες

Εγκληματολογία – Προφίλ Δραστών εγκλημάτων κατά της ζωής

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Στόχος του σεμιναρίου είναι η μελέτη εγκλημάτων κατά της ανθρώπινης ζωής , η εξέλιξή τους διεθνώς, καθώς και η διερεύνηση των παραγόντων που τις δημιουργούν και η ανάλυση των τάσεων της σύγχρονης αντεγκληματικής πολιτικής.

Πληροφορίες

Παιδικός Θυμός Και Επιθετικότητα

Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής

Ο θυμός θεωρείται ένα δύσφορο και ταυτόχρονα απαραίτητο για την ψυχο-συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού που άλλοτε βρίσκει χώρο να εκφραστεί από το άμεσο περιβάλλον του παιδιού( γονείς και δασκάλους στο σχολείο), ενώ αντίθετα κάποιες άλλες φορές υποτιμάται. Τι συμβαίνει όμως όταν οι εκδηλώσεις θυμού ενός παιδιού παραγκωνίζονται από την οικογένεια και το σχολικό πλαίσιο? Πως επιδρά στην προσωπικότ

Πληροφορίες

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...