Σεμινάρια

Θεωρητικό και πρακτικό σεμινάριο: “ALL YOU NEED IS LOVE” - Πρωταρχικός δεσμός (attachment) και ψυχοθεραπεία | 12 & 13/01

Η αγάπη είναι αυτό που όλοι προσπαθούμε να έχουμε, παρόλο που τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε ακριβώς να ορίσουμε τι είναι. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε πόσο από αυτό θέλουμε ή αντέχουμε, αν μπορούμε να το δώσουμε, να το πάρουμε ή ακόμη κι αν το αξίζουμε.

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Ενημέρωση - Διαχείριση Άγχους και Κρίσεων Πανικού | 13/01/19

Κέντρο Ιλίου Ψυχολογείν

Για τους περισσότερους ανθρώπους το άγχος είναι ένα αρνητικό συναίσθημα που συνεχώς προσπαθούν να το καταπολεμήσουν και συνεχώς εμφανίζεται μπροστά τους

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Γονέας - Η τέχνη της αποτελεσματικότητας | 23/11, 7/12, 21/12 2018 // 18/1, 1/2, 15/2 2019

Ινστιτούτο «Γαληνός»

Έξι αυτοτελή σεμινάρια για γονείς, 3 ωρών το καθένα, που θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση όλων όσων συμβαίνουν στη ζωή και την καθημερινότητα των παιδιών μας, στις σχέσεις τους, στις αλληλεπιδράσεις που έχουν με άλλους, στην κοινωνικότητα και επίδοσή τους.

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Η Κατάθλιψη στο Σήμερα: Πόσο μας Αφορά και Ποια τα Μέτρα Πρόληψης | 15/12

Αnimus Corpus

Να αποκτήσουμε ένα βαθμό επίγνωσης των καταστάσεων που συμβάλλουν στο να εκδηλωθεί μια συναισθηματική διαταραχή όπως είναι η κατάθλιψη. Κανείς μας δεν γνωρίζει αν θα την εμφανίσει στην ζωή του.

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Μαθησιακές Δυσκολίες (Δυσλεξία) Αξιολόγηση & Αποκατάσταση | 12-13/01, 26-27/01, 09-10/02, 23-24/02, 16-17/03, 30-31/03, 13-14/04, 2019

ΔΙΚΕΨΥ

Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς και όλους τους ειδικούς που εμπλέκονται στην υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Πληροφορίες

Σεμινάρια από το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής 10 - 16 Δεκεμβρίου 2018

PsychologyNow Team

Σεμινάρια από το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής 10 - 16 Δεκεμβρίου 2018. ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Εισηγήτρια: Δήμητρα Γκίνη, BA, M. Phil, Dip Psych, PhD Chartered Psychologist ΔΕΥΤΕΡΑ 10/12/2018  18:30- 21:15 Δηλώστε συμμετοχή ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ Εισηγήτρια: Μαριάννα Γκούρου Κοινωνιολόγος, MSc – Εκπαιδεύτ

Πληροφορίες

Σεμινάρια από το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής 17 - 23 Δεκεμβρίου 2018

PsychologyNow Team

Σεμινάρια από το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής 17 - 23 Δεκεμβρίου 2018. ΑΡΧΕΤΥΠΑ. ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Εισηγήτρια: Αλεξάνδρα Κολέσνικ, Ψυχολόγος, MSc-Ψυχοθεραπεύτρια ΔΕΥΤΕΡΑ 17/12/2018  18:15 - 21:15 Δηλώστε συμμετοχή ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ, ΚΟΙΝ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΗ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ BRAILLE Εισηγήτρια: Μαριάννα Γκούρου Κοινωνιολόγος, MSc – Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Ειδική Πα

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Αναλυτικό πεδίο, ερμηνεία και ψυχική αλλαγή

Ινστιτούτο «Γαληνός»

Τις τελευταίες κυρίως δεκαετίες ήταν πολλοί οι αναλυτές οι οποίοι, αναπτύσσοντας τις διάφορες διυποκειμενικές απόψεις, υποστήριξαν ότι η αναλυτική διαδικασία δεν έχει να κάνει τόσο με το παρελθόν, αλλά ότι ξεδιπλώνεται σε ένα πεδίο –το αναλυτικό πεδίο – το οποίο έχει να κάνει με την παρούσα εμπειρία, τη σχέση και την αλληλεπίδραση του αναλυόμενου με τον αναλυτή του.

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Εισαγωγή στην εργοθεραπευτική εκτίμηση παιδιών με νευροαναπτυξιακές διαταραχές | 16 Ιανουαρίου 2019

Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα-Καισαριανής

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του ακαδημαϊκού έτους 2018 - 19, διοργανώνονται από την Υπηρεσία Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής (Κ.Κ.Ψ.Υ.) Βύρωνα-Καισαριανής της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πληροφορίες

Σεμινάριο: e- learning - Μαθησιακές Δυσκολίες & Αυτισμός

ΔΙΚΕΨΥ

Απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, εκπαιδευτικούς και σε όλους τους ειδικούς που εμπλέκονται στην υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες.

Πληροφορίες

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας (Α' ΒΨΥ)

Συναίσθηση Ψυχολογικό Θεραπευτικό Κέντρο

Οι Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας (Α' ΒΨΥ) αφορούν στην εκμάθηση δεξιότητων υποστήριξης και παροχής βοήθειας προς τους ανθρώπους που αρχίζουν να διαπιστώνουν ότι αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας, που παρουσιάζουν μια επιδείνωση ενός προβλήματος ψυχικής υγείας, βιώνουν μια κρίση ψυχικής υγείας ή έχουν βιώσει ένα ψυχοτραυματικό επεισόδιο.  

Πληροφορίες

Σεμινάριο: Τεστ Κηλίδων Μελάνης Rorschach

ΔΙΚΕΨΥ

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα εκπαιδευθούν στη χορήγηση, κωδικοποίηση και ερμηνεία του Rorschach, καθώς και τη συγγραφή της έκθεσης αξιολόγησης. Η εκπαίδευση θα στηριχθεί στο σύστημα βαθμολόγησης και ερμηνείας του Exner.

Πληροφορίες

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...