Σεμινάριο ΔΑΦ & ΔΕΠΥ σε ενήλικες

KEPSYSY DAF DEPY ENHLIKES

Το παρόν σεμινάριο διάρκειας 15 ωρών απευθύνεται σε ειδικούς που σχετίζονται άμεσα με τον χώρο της ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, συμβούλους, ψυχοθεραπευτές, ψυχιάτρους, παιδαγωγούς). Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθηση.

Στόχος & χρησιμότητα Σεμιναρίου

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εξοικείωση του ειδικού με την νευροδιαφορετικότητα (ΔΑΦ και ΔΕΠΥ) στον ενήλικο πληθυσμό, η αναγνώριση συμπτωμάτων νευροδιαφορετικότητας, η σωστή διαφοροδιάγνωση και η αντιμετώπιση συμπτωμάτων μέσω της Γνωσιακής Συμπεριφορικής προσέγγισης, η γνωριμία με τεχνικές της ΓΣΘ θα ενδυναμώσει τις δεξιότητες των ειδικών κατά την επαφή τους με αυτόν τον κλινικό πληθυσμό.

Η Χρησιμότητα του σεμιναρίου έγκειται στο γεγονός ότι η διάγνωση των ΔΑΦ και ΔΕΠΥ σε ενήλικες θέτει μοναδικές προκλήσεις, λόγω του ότι πολλά από τα συμπτώματα επικαλύπτονται με άλλες καταστάσεις. Αυτό έχει ως συνέπεια ενήλικες νευροδιαφορετικοί να λάβουν εσφαλμένη διάγνωση. Δυσλειτουργικές εκδηλώσεις μπορεί να παρερμηνευθούν ως στρες, άγχος, θλίψη ή χαρακτηριστικά προσωπικότητας παρά ως ενδεικτικές των νευροαναπτυξιακών διαταραχών. Αυτή η διαγνωστική σύγχυση αυξάνει την πιθανότηταελλιπών διαγνώσεων και κατ’επέκταση η θεραπευτική παρέμβαση δεν διαμορφώνεται με βάση την ορθή διάγνωση του ατόμου. Η ακριβής διάγνωση και η επάρκεια του ειδικού αφορά όχι μόνο την ευημερία του ατόμου αλλά και την ενδεδειγμένη παρέμβαση και υποστήριξη για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής του

Πλάνο

1η ημέρα

Εισαγωγή στις νευροαναπτυξιακές διαταραχές, διαγνωστικά στοιχεία ΔΑΦ και ΔΕΠΥ, νευροδιαφορετικοί ενήλικες, συμπτωματολογία, διάγνωση, διαφοροδιάγνωση, συννοσηρότητα στον ενήλικο πληθυσμό, ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση συμπτωμάτων μέσω της Γνωσιακής Συμπεριφορικής προσέγγισης, μοντέλο και τεχνικές.

2η ημέρα

Χρήση κλινικών παραδειγμάτων, εξάσκηση σε πραγματικά περιστατικά, παρουσίαση τεχνικών από την εισηγήτρια, ασκήσεις εφαρμογής των τεχνικών, παίξιμο ρόλο.

Παρακολούθηση

Το Σεμινάριο διεξάγεται δια ζώσης και διαδικτυακά. Είναι απαραίτητη αυστηρά η παρουσία των συμμετεχόντων και στις δύο ημέρες των συναντήσεων για την απόκτηση βεβαίωσης παρακολούθησης .
*Δεν δίνεται η δυνατότητα βιντεοσκόπησης των εισηγήσεων.

Διάρκεια:

Το πρόγραμμα εκτείνεται σε δύο συναντήσεις. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται μη εργάσιμες ημέρες – αποκλειστικά Σάββατο και Κυριακή- και έχουν συνολική διάρκεια 14 ώρες. Σάββατο & Κυριακή 10:00-17:00

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί με μέγιστο αριθμό σπουδαστών τα 15 άτομα.

Εισηγητής

Βουκούτη Πολυξένη MSc «Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις» – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Πτυχίο Ψυχολογίας – Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Πιστοποίηση στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία – Ελληνικής Εταιρίας Γνωστικών και Συμπεριφορικών Ψυχοθεραπειών. Ψυχολόγος – Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη κυρία Βουκούτη Πατήστε εδώ

Κόστος συμμετοχής:

Ιδιώτες: 250 ευρώ
Φοιτητές / Άνεργοι: 225 ευρώ
Σπουδαστές & Απόφοιτοι του Κέντρου: 225 ευρώ

Πληροφορίες: https://psychotherapia.gr/δαφ&δεπυ

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά

Τα προσωπικά σας στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία του φορέα μαζί σας, ακολουθώντας τους κανόνες του GDPR (*)

Βρείτε μας στα...