Η ομάδα μας, σας καλοσωρίζει στο PsychologyΝow.gr!


To PsychologyΝow.gr είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που προβάλλει με συνέπεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία την επιστημή της Ψυχολογίας, τις εφαρμογές της στη ζωή μας και ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη σε θέματα ψυχικής υγείας. Η έμπνευση και η υλοποίηση προήλθε από τον Ψυχολόγο Χάρη Πίσχο, με την αρχική συμβολή των ψυχολόγων Kaylee Ann Yates Σπανού και Μαρίας Κοτσαμπάσογλου. Στη σημερινή του μορφή, το PsychologyΝow.gr αποτελείται από μία αρμονική σύνθεση Ψυχολόγων, Κοινωνικών Επιστημόνων και Επαγγελματιών Επικοινωνίας και Business, με εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση.

Το PsychologyΝow.gr είναι ένας πυρήνας επικοινωνίας της ψυχολογίας και καλεί τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας να μοιραστούν το έργο τους μέσα από άρθρα και σεμινάρια, τους φορείς ψυχικής υγείας να υποστηρίξουν το έργο τους, τους ακαδημαϊκούς οργανισμούς να προβάλουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και γενικότερα είναι ένα ανοικτό σύστημα σε ό,τι αφορά την ψυχολογία, την ψυχική υγεία και τις εφαρμογές τους στη ζωή μας.

Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] για ό,τι απορία έχετε. Η ομάδα μας βρίσκεται στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Χάρης Πίσχος

Pischos new

O Χάρης Πίσχος, είναι Ψυχολόγος ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι εξειδικευμένος στην Υπαρξιακή – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο "Αντίστιξη" με πιστοποίηση από την European Family Therapy Association, κάτοχος της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης Ψυχολόγου (EuroPsy Accedited) από την European Federation of Psychologists Association, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και κατέχει επίσης πτυχίου Κοινωνικού Λειτουργού.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό εδώ

 


Βίβιαν Δρακοπούλου

VIVIAN

 

Η Βίβιαν Δρακοπούλου έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές τις σπουδές στην Αγγλική και την Αγγλική Γλώσσα μετά Σπουδών Επιχειρήσεων (Bachelor degree in English & Italian with Business Studies) στο Πανεπιστήμιο University of Wales Swansea στη Μεγάλη Βρετανία. Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο Διεθνές Μάνατζμεντ και εξειδίκευση στο ηλεκτρονικό εμπόριο (Master of Business Administration-MBA in International Management with e-business specialisation) από το Πανεπιστήμιο London South Bank University του Λονδίνου. Υπεύθυνη για την εμπορική ανάπτυξη του PsychologyΝow.gr

 

 

 


Δημήτρης Ντονόπουλος

Ο Δημήτρης Ντονόπουλος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστήμιου Αθηνών.


Άννα Αποστολίδου

Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτή την περίοδο  κάνω Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πρόγραμμα  Μεταπτυχιακών Σπουδών "Κλινικής Ψυχολογίας" του  Πανεπιστημίου Αθηνών.

  

 

 

 


Έφη Μεσιτίδου

Έφη Μεσιτίδου

Σπούδασα Ψυχολογία εξ’ αποστάσεως στο The Open  University UK και έτσι πραγματοποίησα ένα όνειρο ζωής.  Είμαι ιδιωτική υπάλληλος σε πολυεθνική και εθελόντρια  στον Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία  Θεσσαλονίκης  όπου είμαι υπεύθυνη για την λήψη ιστορικού  των νέων ασθενών και συντονίστρια των εθελοντών και των  ομάδων απασχόλησης των ασθενών.

 

 

 

 


Χρύσα Καριεντίδου

Τελειόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με συνεχές ενδιαφέρον για τις νέες προσεγγίσεις και τις εφαρμογές της Ψυχολογίας. Αυτή την περίοδο, εξειδικεύομαι στην ψυχαναλυτική κλινική της Ακαδημίας  Κλινικών Σπουδών Αθήνας. Τα ενδιαφεροντά μου αφορούν στην Κλινική Ψυχολογία, στην οποία θα συνεχίσω με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

 

 


Xρυσάνθη Λιούπη

lioupi omada

Ονομάζομαι Χρυσάνθη Λιούπη και είμαι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εξειδικεύομαι στην Ψυχολογία της Υγείας, όπου και ολοκλήρωσα τον μεταπτυχιακό μου δίπλωμα ειδίκευσης στην Αγγλία και είμαι υποψήφια Διδάκτωρ στην ίδια γνωστική περιοχή στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έχω εκπαιδευτεί σε διάφορες κλινικές και κέντρα ψυχικής υγείας και συνεχίζω με την εκπαίδευσή μου στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία.

 

 

 


Ματρώνη Τζατζαδάκη

Ματρώνη Τζατζαδάκηteam

Ονομάζομαι Τζατζαδάκη Ματρώνη. Είμαι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος  Ελληνικής Φιλολογίας με εξειδίκευση στην Γλωσσολογία, πάνω στην οποία φοίτησα και για ένα χρονικό διάστημα στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης  (Université de Genève) στη Γαλλική γλώσσα. Έχω ασχοληθεί κυρίως με τον τομέα της Ψυχογλωσσολογίας και της Νευρογλωσσολογίας με συμμετοχή  μου σε κλινικά σεμινάρια και διαλέξεις στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Η πτυχιακή μου εργασία ήταν πάνω στον «Αφασικό Λόγο». Παράλληλα, κάνω το  δεύτερό μου πτυχίο στην Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ και σε συνδυασμό με το πρώτο μου πτυχίο επιθυμώ να ασχοληθώ σε μεταπτυχιακό επίπεδο με τον Κλινικό τομέα και τη Γνωστική Νευροεπιστήμη.

 

 


Κωνσταντίνα Κατσανά

kwnKatsan

 

Το όνομά μου είναι Κωνσταντίνα Κατσανά και το ενδιαφέρον μου για τα γνωστά, αλλά και ανεξερεύνητα μονοπάτια της ψυχολογίας με συνοδεύει από την αρχή των ακαδημαϊκών μου στιγμών στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μου ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος. Μέσα από την επιστήμη της διατροφής αναγνώρισα ακόμη περισσότερο τον πολύπλοκο ρόλο που διαδραματίζουν οι ψυχολογικοί παράγοντες στη ζωή μας και αυτή η διαπίστωση δεν μπορεί παρά να με ωθεί να επιθυμώ όλο και πιο πολύ την εξερεύνηση του κόσμο μας, δηλαδή της ψυχολογίας.

 

 


Ζωή Παστού

zwipastou

 

Ονομάζομαι Ζωή Παστού, είμαι τελειόφοιτη MSc Ψυχολογίας του University of East London και κατέχω πιστοποίηση στη παιδοψυχολογία. Παρακολουθώ και συμμετέχω σε συνέδρια και σεμινάρια ψυχολογίας, ειδικότερα στο κλάδο της ψυχολογίας παιδιού και εφήβου, όπου και στοχεύω στην εξειδίκευση μου πάνω σε αυτό το κλάδο. Αρθρογραφώ σε επιστημονικά site Ψυχολογίας, ενημερώνομαι και παρακολουθώ τις τελευταίες μελέτες στο κλάδο και συμμετέχω ενεργά σε ερευνητικά προγράμματα. Συμμετέχω σε δημιουργική απασχόληση παιδιών και στην ενίσχυση της ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης. Παράλληλα,εργάζομαι σε σχολείο και η αγάπη μου για τα παιδιά ήταν το έναυσμα για τη συγκεκριμένη επιστήμη. Πιστεύω ακράδαντα πως «όταν πονάει η ψυχή, νοσεί και το σώμα» , γι΄αυτό και οι σπουδές μου στη Ψυχολογία με βοηθούν πολύ να κατανοήσω και να αντιμετωπίσω τα προβλήματα του κόσμου. 

 


Γλυκερία Αποστολοπούλου 

glykeriaapos

Η Γλυκερία Αποστολοπούλου  σπούδασε Ψυχολογία στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζει τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο (MSc) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Εκπαιδεύτηκε στο Athens Coaching Institute αποκτώντας δίπλωμα στο Life & Executive Coaching και επιμορφώθηκε στην κινηματογραφοθεραπεία και τη διαχείριση χωρισμού και διαζυγίου από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συνεχίζει να ενημερώνεται για όλες τις επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης με συμμετοχή σε έρευνες, σεμινάρια και συνέδρια. Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων και του Hellenic Coaching Association.

 


Γιώργος Μπούρας 

giwrgmpou 

Ο Γιώργος Μπούρας είναι φοιτητής Ψυχολογίας του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Ιωαννίνων, με μεγάλο ενδιαφέρον στον τομέα της Κλινικής Ψυχολογίας, όπου και θα εξειδικευτεί με επιπλέον σπουδές στο εξωτερικό, μετά την απόκτηση του πρώτου πτυχίου.

Παράλληλα σπουδάζει μουσική, δείχνοντας ενδιαφέρον και για τις αναπτυσσόμενες μεθόδους θεραπείας μέσω αυτής (Μουσικοθεραπεία).

 

 


Μαρία Μαγγανάρη

marmaggv3

Είμαι τελειόφοιτος Masters στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική από το Πανεπιστήμιο του Strathclyde. Η διπλωματική μου εστιάζει στην υποκειμενική εμπειρία γυναικών με σκλήρυνση κατά πλάκας, που συμμετέχουν σε μια ομάδα προσωπικής ανάπτυξης προσωποκεντρικής προσέγγισης. Είμαι επίσης απόφοιτος του προγράμματος PET (σύστημα Gordon, σχολή αποτελεσματικού γονέα). Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με το ψυχόδραμα και την παιγνιοθεραπεία, το θεραπευτικό κουκλοθέατρο, το παιδικό ιχνογράφημα, την ερμηνευτική των ονείρων, το προσφυγικό πεδίο και άλλα.

Είμαι επίσης κάτοχος του τίτλου MBA in International Business από την ΑΣΟΕΕ, και απόφοιτος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ. Έχω εργαστεί για χρόνια στον τομέα των επιχειρήσεων και τα τελευταία χρόνια ασκώ την πρακτική μου ως προσωποκεντρική σύμβουλος onsite και online για περιοχές εκτός Αθηνών και εξωτερικό. Εθελοντικά συνεργάζομαι με το κέντρο ψυχοκοινωνικής επανένταξης ΠΕΨΑΕΕ.

 


Φραντζέσκα Πετροπούλου

frantzeskapetro

 

Ονομάζομαι Πετροπούλου Φραντζέσκα και είμαι τελειόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.  Η πτυχιακή μου εστιάζει στην ψυχιατρική μεταρρύθμιση, θέμα στο οποίο είμαι αρκετά ευαισθητοποιημένη καθώς και σε όλα τα θέματα που αφορούν ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων. Όνειρο μου μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις. Συνεχίζω να ενημερώνομαι για τις νέες εξελίξεις και προοπτικές στον χώρο της ψυχολογίας συμμετέχοντας σε σεμινάρια και συνέδρια. Τέλος εκτός από την θεωρητική μου εκπαίδευση και εμπειρία στο χώρο της ψυχολογίας, συμμετέχω κάνοντας εθελοντική εργασία στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης μου!

 

 


Γεωργιάννα Βιολάτου

ViolGeorg

 

Είμαι 4ετής φοιτήτρια στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αναζητώ διεξόδους που με φέρνουν πιο κοντά στη φιλοσοφία και την πρακτική εφαρμογή του κλάδου μου, γι’ αυτό και συμμετέχω ενεργά σε εθελοντικές δράσεις. Στόχος μου είναι η πολύπλευρη γνώση, συνεπώς εκμεταλλεύομαι κάθε ευκαιρία για σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες ψυχολογίας. Αγαπώ την ενασχόληση με τις ξένες γλώσσες και γνωρίζω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

 

 

 


Ίρις Καλπούζου

IrisKalpo

Είμαι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου Sussex της Αγγλίας, και κατέχω μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην κλινική διατροφή και τις διατροφικές διαταραχές στο UCL, πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Εντρυφώ στον τομέα της διατροφής, γύρω από τις διαταραχές πρόσληψης τροφής και την παχυσαρκία, εστιάζοντας στις υποβόσκουσες ψυχολογικές αιτίες, με πρωτεύοντα στόχο την ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας.

Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση σε καταρτισμένη ψυχιατρική κλινική του Λονδίνου, ονόματι "Nightingale Hospital". Έχω εργαστεί εθελοντικά σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαχείρισης βάρους σε υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά & εφήβους (5 - 18 ετών) στο Surrey της Αγγλίας, μεταδίδοντάς τους ψυχολογικές και διατροφικές συμβουλές, όπως και ως επιστημονική συνεργάτιδα στο St. Ann's Hospital στο Λονδίνο, στο τμήμα ενηλίκων ασθενών με διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Στο παρελθόν έχω προσφέρει εθελοντική βοήθεια στο "Παίδων", Γενικό Νοσοκομείο Πεντέλης, καθώς και στο πρόγραμμα υποστήριξης ενηλίκων ψυχωτικών ασθενών στην νευροψυχιατρική κλινική, "Γαλλίνιον Μέλανθρον" στην Αθήνα, καθώς επίσης και σε μονάδες διαβίωσης, όπως οικοτροφεία ατόμων με νοητική στέρηση και κέντρα ημέρας. Τέλος, έχω ασχοληθεί με τη διδασκαλία τόσο σε παιδιά με ειδικές ανάγκες σε ειδικό δημοτικό σχολείο του Λονδίνου ονόματι "Kingsley Highschool" όσο και στους "Δρόμους Ζωής", μία μη κερδοσκοπική οργάνωση εκπαιδευτικής υποστήριξης ανηλίκων μεταναστών και προσφύγων στην Αθήνα.


Νάσια Αντωνίου

NasAtha

 

Τον Μάιο του 2017 αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο κέντρο ψυχικής υγείας της ΕΠΑΨΥ Θέτις στο Χαλάνδρι. Το θέμα της πτυχιακής μου εργασίας ήταν «Η ποιότητα ζωής των συντρόφων γυναικών με καρκίνο του μαστού». Κατά την διάρκεια των σπουδών μου, έχω παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια με θέματα Ψυχολογίας. Τέλος, έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.

 

 


Βασιλική Πέρκα

Vas perk

 

Η Βασιλική Πέρκα είναι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΑΤΕΙ Πατρών και έχει μετεκπαιδευθεί στα Ψηφιακά Μέσα στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης. Η αγάπη και το ενδιαφέρον της για την ανθρώπινη συμπεριφορά την οδήγησαν ξανά στα φοιτητικά έδρανα, αυτή τη φορά ως φοιτήτρια Ψυχολογίας. Επίσης της αρέσει η αρθρογραφία με θέματα σχετικά με την επιστήμη της Ψυχολογίας.

 

 

 


Βασιλική Τσαπάκη

Vasi tsap

 

Η Βασιλική Τσαπάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών του πανεπιστημίου Paul Valery του Montpellier στη Γαλλία ενώ έχει παρακολουθήσει ένα σύντομο course στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο university of Dundee και στο SUNY New Paltz.

Είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη σε θέματα ψυχικής υγείας και φιλοδοξεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με το Mental Health blogging.

 

 

 


Θέλετε να ενταχθείτε στην ομάδα του PsychologyNow.gr; Στείλτε μας email στο [email protected] μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σας!

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...