Η ομάδα μας, σας καλοσωρίζει στο PsychologyΝow.gr!


To PsychologyΝow.gr είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που προβάλλει με συνέπεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία την επιστημή της Ψυχολογίας, τις εφαρμογές της στη ζωή μας και ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη σε θέματα ψυχικής υγείας. Το PsychologyΝow.gr αποτελείται από μία αρμονική σύνθεση Ψυχολόγων, Κοινωνικών Επιστημόνων και Επαγγελματιών Επικοινωνίας και Business, με εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση.

Το PsychologyΝow.gr είναι ένας πυρήνας επικοινωνίας της ψυχολογίας και καλεί τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας να μοιραστούν το έργο τους μέσα από άρθρα και σεμινάρια, τους φορείς ψυχικής υγείας να υποστηρίξουν το έργο τους, τους ακαδημαϊκούς οργανισμούς να προβάλουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και γενικότερα είναι ένα ανοικτό σύστημα σε ό,τι αφορά την ψυχολογία, την ψυχική υγεία και τις εφαρμογές τους στη ζωή μας.

Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο info@psychologynow.gr για ό,τι απορία έχετε. Η ομάδα μας βρίσκεται στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Θέλεις να γίνεις μέλος της Ομάδας Διαχείρισης του PsychologyNow.gr; Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες και συμπλήρωσε τη φόρμα: https://docs.google.com/forms

Χάρης Πίσχος

Επιστημονικός Σύμβουλος (Scientific Advisor)

xari psO Χάρης Πίσχος, είναι Ψυχολόγος ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι εξειδικευμένος στην Υπαρξιακή – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο "Αντίστιξη" με πιστοποίηση από την European Family Therapy Association, κάτοχος της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης Ψυχολόγου (EuroPsy Accedited) από την European Federation of Psychologists Association, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και κατέχει επίσης πτυχίου Κοινωνικού Λειτουργού.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό εδώ

 


Ορέστης Γιωτάκος

Επιστημονικός Σύμβουλος

Orest Giw

 

Ο Ορέστης Γιωτάκος ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές το 1985, στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή, στη Θεσσαλονίκη. Το 1992 απέκτησε την ειδικότητα του Ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το 1998 το MSc in Neuroscience στο Institute of Psychiatry στο Λονδίνο, ενώ από το 2003 είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στo χώρο της Ψυχιατρικής, στους τομείς ψυχοπαθολογίας και πρόληψης.

 

 


Βίβιαν Δρακοπούλου

Head of Communications

VIVIAN

 

Η Βίβιαν Δρακοπούλου έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο University of Wales Swansea στη Μεγάλη Βρετανία. Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο Διεθνές Μάνατζμεντ και εξειδίκευση στο ηλεκτρονικό εμπόριο από το Πανεπιστήμιο London South Bank University του Λονδίνου.

 

 

 

 


Δημήτρης Ντονόπουλος

Content & Social Media Manager

Ο Δημήτρης Ντονόπουλος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και διαμοιρασμού του περιεχομένου καθώς και για τον προγραμματισμό και την εύρυθυμη λειτουργία των κοινωνικών δικτύων. Πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστήμιου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στον προγραμματισμό, την εφαρμογή κώδικα και τo social media management.


Έφη Μεσιτίδου

Senior Content Contributor

EFH MES 3N

 

Σπούδασα Ψυχολογία εξ’ αποστάσεως στο The Open University UK και έτσι πραγματοποίησα ένα όνειρο ζωής. Είμαι ιδιωτική υπάλληλος σε πολυεθνική και εθελόντρια στον Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Θεσσαλονίκης όπου είμαι υπεύθυνη για την λήψη ιστορικού των νέων ασθενών και συντονίστρια των εθελοντών και των ομάδων απασχόλησης των ασθενών.

 

 

 


Άννα Αποστολίδου

Content contributor 

Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Κλινικής Ψυχολογίας" του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  

 

 

 


Κατερίνα Κακουλάκη

Content Contributor

Kat Kakou

Είμαι Εκπαιδευτική/Σχολική Ψυχολόγος, απόφοιτη εφαρμοσμένου μεταπτυχιακού στη Σχολική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Κύπρου και κάτοχος πρώτου πτυχίου Ψυχολογίας με διάκριση αριστείας από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση σε ποικίλες δομές, όπως το Υπουργείο Παιδείας Κύπρου ως ασκούμενη σχολική ψυχολόγος, καθώς και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου Κρήτης. Διετέλεσα συντονίστρια και μέντορας στο πρόγραμμα Υποστήριξης και Καθοδήγησης Παιδιών "Μέντωρ" στην Κύπρο, ενώ ασχολήθηκα εθελοντικά μεταξύ άλλων με τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά υπό την καθοδήγηση του οργανισμού ασυνόδευτων παιδιών "Hope for Children" με θέματα όπως τον ρατσισμό, τον σχολικό εκφοβισμό, το στίγμα των ψυχικών διαταραχών και τη σεξουαλική παρενόχληση. Τα ενδιαφέροντα μου αφορούν προγράμματα πρόληψης και παρέμβασης στη σχολική κοινότητα, τη διαχείριση συναισθημάτων και την ενσυναίσθηση, ζητήματα συμπερίληψης μειονοτήτων και πολυπολιτισμικότητας, θέματα οικογένειας/ζευγαριού και διαπαιδαγώγησης, και τον ρόλο των τεχνών στην ψυχοθεραπεία.

 


Σοφία Πολυχρονάκη

Content Contributor

Sof Pol

 

Είμαι τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο. Στόχος μου οι μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές και διάδοση της επιστήμης της ψυχολογίας και τι αυτή πρεσβεύει. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχω για την κλινική ψυχολογία και θα ήθελα να ειδικευτώ σε θέματα που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία. Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τους συλλόγους στους οποίους είμαι μέλος όπως το Psi Chi (International Honor Society of Psychology), το ΣΠΑΒΟ (Σύνδεσμος για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια που είναι κυπριακός οργανισμός) και πρόσφατα έγινα αποδεκτή και στο Σύλλογο ψυχολόγων Κύπρου στην ομάδα των φοιτητών του συλλόγου.

 


Μαρία Φωτεινή Σκούπρα

Content Contributor

MarFwt Sk

Ψυχολόγος - Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεύτρια

Είμαι 28 χρονών και ονομάζομαι Μαρία Φωτεινή Σκούπρα. Σπούδασα ψυχολογία στο τμήμα Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και στη συνέχεια, μετεκπαιδεύθηκα στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Παρακολουθώ διαρκώς συνέδρια, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις γύρω από τον κλάδο μου καθώς θεωρώ ότι η δια βίου μόρφωση είναι απαραίτητη. Στην πρακτική μου ήρθα σε επαφή με τη δραματοθεραπεία. Στόχοι μου είναι να αποκτήσω τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό, να εργαστώ εθελοντικά, να εξειδικευθώ και σε άλλες προσεγγίσεις και τέλος, να ασχοληθώ εκτός από τους ενήλικες και με παιδιά και εφήβους. Γενικά, είμαι ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά θέματα καθώς και σε θέματα ζώων.

 


Αλκμήνη Καισαρίδου

Content Contributor

Alk KaisΚατάγομαι από την Βέροια και είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Οκτώβριο του 2019, παρακολουθώ το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία, του Ιατρικού Ψυχοθεραπευτικού κέντρου Θεσσαλονίκης.

Κατά την περίοδο των σπουδών μου, εργάστηκα στον φορέα «Πρωτοβουλία για το παιδί» στα πλαίσια της πρακτικής μου και ολοκλήρωσα την πτυχιακή μου με τίτλο «Στάσεις των νέων απέναντι σε πρώην φυλακισμένους». Επιπλέον, πραγματοποίησα ένα εξάμηνο σπουδών στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Είμαι ενεργή εθελόντρια στο κοινωνικό πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης «Γιατροί του Κόσμου» και στην δομή «Πρωτοβουλία για το παιδί», που φιλοξενεί παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο τομέας ενδιαφέροντος μου αφορά την Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία. Επιπλέον, θα ήθελα να ασχοληθώ στο μέλλον με την Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία καθώς και με μεθόδους όπως ο Διαλογισμός και η Ενσυνειδητότητα (Μindfulness).

 


Μαρίλια Γιακουμή

Content Contributor

Mari Gia

Η Μαρίλια Γιακουμή είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει επιμορφωθεί πάνω στις Μαθησιακές Δυσκολίες και στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στο ΕΚΠΑ και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αντίστοιχα, ενώ πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην “Εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα στον γραπτό και στον προφορικό λόγο”, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως φιλόλογος και ως ειδική παιδαγωγός.

Στον ελεύθερό της χρόνο, ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων, μικρών διηγημάτων και με την κατασκευή χειροποίητων αντικειμένων. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει μαζί με άλλους συναφείς επιστήμονες, το διαδικτυακό ιστότοπο, Educastle που δραστηριοποιείται σε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη της παιδικής δημιουργικότητας. Τέλος, είναι εθελόντρια στο μη κερδοσκοπικό σωματείο ΑΝΕΛΙΞΗ, στο πρόγραμμα Octopus, με στόχο την καλλιέργεια και την ενδυνάμωση αναπτυξιακών δεξιοτήτων σε παιδιά έως 6 ετών, που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας και προστασίας.

 


Νικολέτα Παπαβίδη

Content Contributor

Nik Papav

 

Η Νικολέτα Παπαβίδη σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του City College, διεθνές τμήμα του Πανεπιστημίου Sheffield. Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα και παράλληλα προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε διάφορους οργανισμούς. Επιπλέον, παρακολούθησε σεμινάρια στο τομείς της παιδοψυχολογίας και Νευροεπιστήμης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο τομέα της Νευροψυχολογίας. Σήμερα, συνεχίζει να ενημερώνεται και να εμπλουτίζει της γνώσεις της στο χώρο της Ψυχικής υγείας με συμμετοχή σε σεμινάρια και έρευνες.

 

 


Νταλιακούρα Παναγιώτα

Content Contributor

Απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Φοίτησε επίσης στο ΚΔΜ Meta φραση όπου ειδικεύτηκε στη μετάφραση κειμένων από ελληνικά/ αγγλικά προς αγγλικά / ελληνικά, στη μετάφραση παιδικής λογοτεχνίας και στην επιμέλεια κειμένων. Ο τομέας της ψυχολογίας/ ψυχιατρικής της έχει κεντρίσει πρόσφατα το ενδιαφέρον. 


Ισιδώρα Σκουρλή

Content Contributor

ISID SK 2

 

Η Ισιδώρα Σκουρλή είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην «Εντατική & Επείγουσα Νοσηλευτική» και στην «Οργάνωση & Διοίκηση Μονάδων Υγείας». Εργάζεται στην Ψυχιατρική κλινική του ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός», όπου εκτελεί χρέη κλινικής εκπαιδεύτριας. Είναι εξωτερικός συνεργάτης διεθνούς φορέα για την Προαγωγή της Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας- CBT, (Veneti for Cognitive-Behavioral Therapy & ΔΔΕΕΨΥ). Παρακολουθεί ενεργά και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα συνεδρίων και ημερίδων με θέματα που άπτονται στη σφαίρα της Ψυχικής Υγείας. Ερευνητικά συμμετέχει στη διεπιστημονική μελέτη του Πρότυπου Κέντρου Αναφοράς Covid-19, του ΓΝΑ «ο Ευαγγελισμός», με τίτλο: «Μακροπρόθεσμες επιπτώσεις covid 19: Σύνδρομο long covid».

 


Δημήτρης Παπαθεοχάρης

Content Contributor

DIM PAP

 

Ο Δημήτρης Παπαθεοχάρης έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό του στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο πανεπιστήμιο University of Leeds αποκτώντας master στο International Marketing Management. Εργάζεται στο τεχνολογικό τομέα στην Βρετανία & την Ελλάδα. Παράλληλα, πραγματοποιεί προπτυχιακές σπουδές ψυχολογίας στο University of Central Lancashire.

 

 

 


Ραφαέλα Γεωργία Δρακούλη

Content Contributor

RAFAELA GEO

 

Είμαι τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Σάντερλαντ. Κατοικώ στο Άμστερνταμ αλλά κατάγομαι από το Ηράκλειο της Κρήτης και τη Βέροια. Έχω αρκετή εργασιακή εμπειρία στο τουρισμό και την εξυπηρέτηση των πελάτων. Με διακατέχει ένα έντονο ενδιαφέρον για τον άνθρωπο και την εξέλιξη του. Έτσι, ως περαιτέρω στόχο μου έχω τις μεταπτυχιακές σπουδές στο κομμάτι της Οργανωτικής και Εργασιακής Ψυχολογίας, ενώ ήδη εργάζομαι ως Υπεύθυνη Πρόσληψης Προσωπικού για διάφορες ξενοδοχειακές μονάδες πανευρωπαϊκά. Παράλληλα, θα ήθελα να εξειδικευτώ στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία καθώς και στο Διαλογισμό και την Ενσυνειδητότητα.

 

 

 


Θέλεις να γίνεις μέλος της Ομάδας Διαχείρισης του PsychologyNow.gr;

Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες και συμπλήρωσε τη φόρμα: https://docs.google.com/forms

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...