Η ομάδα μας, σας καλοσωρίζει στο PsychologyΝow.gr!


To PsychologyΝow.gr είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που προβάλλει με συνέπεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία την επιστημή της Ψυχολογίας, τις εφαρμογές της στη ζωή μας και ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη σε θέματα ψυχικής υγείας. Το PsychologyΝow.gr αποτελείται από μία αρμονική σύνθεση Ψυχολόγων, Κοινωνικών Επιστημόνων και Επαγγελματιών Επικοινωνίας και Business, με εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση.

Το PsychologyΝow.gr είναι ένας πυρήνας επικοινωνίας της ψυχολογίας και καλεί τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας να μοιραστούν το έργο τους μέσα από άρθρα και σεμινάρια, τους φορείς ψυχικής υγείας να υποστηρίξουν το έργο τους, τους ακαδημαϊκούς οργανισμούς να προβάλουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και γενικότερα είναι ένα ανοικτό σύστημα σε ό,τι αφορά την ψυχολογία, την ψυχική υγεία και τις εφαρμογές τους στη ζωή μας.

Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο info@psychologynow.gr για ό,τι απορία έχετε. Η ομάδα μας βρίσκεται στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Χάρης Πίσχος

Επιστημονικός Σύμβουλος (Scientific Advisor)

Pischos new

O Χάρης Πίσχος, είναι Ψυχολόγος ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι εξειδικευμένος στην Υπαρξιακή – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο "Αντίστιξη" με πιστοποίηση από την European Family Therapy Association, κάτοχος της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης Ψυχολόγου (EuroPsy Accedited) από την European Federation of Psychologists Association, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και κατέχει επίσης πτυχίου Κοινωνικού Λειτουργού.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό εδώ

 


Ορέστης Γιωτάκος

Επιστημονικός Σύμβουλος

Orest Giw

 

Ο Ορέστης Γιωτάκος ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές το 1985, στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή, στη Θεσσαλονίκη. Το 1992 απέκτησε την ειδικότητα του Ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το 1998 το MSc in Neuroscience στο Institute of Psychiatry στο Λονδίνο, ενώ από το 2003 είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στo χώρο της Ψυχιατρικής, στους τομείς ψυχοπαθολογίας και πρόληψης.

 

 


Βίβιαν Δρακοπούλου

Head of Communications

VIVIAN

 

Η Βίβιαν Δρακοπούλου έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο University of Wales Swansea στη Μεγάλη Βρετανία. Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο Διεθνές Μάνατζμεντ και εξειδίκευση στο ηλεκτρονικό εμπόριο από το Πανεπιστήμιο London South Bank University του Λονδίνου.

 

 

 

 


Δημήτρης Ντονόπουλος

Content & Social Media Manager

Ο Δημήτρης Ντονόπουλος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και διαμοιρασμού του περιεχομένου καθώς και για τον προγραμματισμό και την εύρυθυμη λειτουργία των κοινωνικών δικτύων. Πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστήμιου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στον προγραμματισμό, την εφαρμογή κώδικα και τo social media management.


Στέφανος Μανούκας

Business Development Manager

Ste Man

 

O Στέφανος Μανούκας έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Internet Computing στο Πανεπιστήμιο South Bank University του Λονδίνου. Ανέπτυξε τις γνώσεις του με επιπρόσθετα σεμινάρια στον τομέα των δικτύων και των πολυμέσων και στο παρελθόν έχει αναλάβει την διαχείριση και οργάνωση μεγάλων εταιριών.

 

 

 


Έφη Μεσιτίδου

Senior Content Contributor

Έφη Μεσιτίδου

 

Σπούδασα Ψυχολογία εξ’ αποστάσεως στο The Open University UK και έτσι πραγματοποίησα ένα όνειρο ζωής. Είμαι ιδιωτική υπάλληλος σε πολυεθνική και εθελόντρια στον Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Θεσσαλονίκης όπου είμαι υπεύθυνη για την λήψη ιστορικού των νέων ασθενών και συντονίστρια των εθελοντών και των ομάδων απασχόλησης των ασθενών.

 

 

 


Γλυκερία Αποστολοπούλου 

Senior Content Contributor

glykeriaapos

Η Γλυκερία Αποστολοπούλου σπούδασε Ψυχολογία στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζει τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο (MSc) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Εκπαιδεύτηκε στο Athens Coaching Institute αποκτώντας δίπλωμα στο Life & Executive Coaching και επιμορφώθηκε στην κινηματογραφοθεραπεία και τη διαχείριση χωρισμού και διαζυγίου από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συνεχίζει να ενημερώνεται για όλες τις επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης με συμμετοχή σε έρευνες, σεμινάρια και συνέδρια. Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων και του Hellenic Coaching Association.

   


Άννα Αποστολίδου

Content contributor 

Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Κλινικής Ψυχολογίας" του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  

 

 

 


Γεωργιάννα Βιολάτου

Content Contributor

ViolGeorg

 

Τελειόφοιτη στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αναζητώ διεξόδους, που με φέρνουν πιο κοντά στην φιλοσοφία και την πρακτική εφαρμογή του κλάδου μου, γι' αυτό και συμμετέχω ενεργά σε εθελοντικές δράσεις. Στόχος μου είναι η πολύπλευρη γνώση, με ιδιαίτερο προσανατολισμό στον τομέα της Οργανωσιακής Ψυχολογίας.

 

 

 


Άννα Μπαρδακά

Content Contributor

AnnMpardv

 

Η Άννα Μπαρδακά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Ρόδου. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΑΤΕΙ Αθηνών και πρωτοετής φοιτήτρια στην Συνθετική Συμβουλευτική στο Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων. Η αγάπη της για την τέχνη και την ψυχολογία την οδήγησε στην art therapy και έτσι οργάνωσε και παρακολούθησε 3 Masterclass με την Ιωάννα Κιλίμη ζωγράφο και ΜΑ.ΑΤ στη Ρόδο. Οργανώνει και συντονίζει συναντήσεις προσωπικής ανάπτυξης με τίτλο 'Peach anyone? Gatherings', με εργαλεία την τέχνη, τη σιωπή και την αυτοπαρατήρηση.

 

 


Ραφαέλα Βουδουραγκάκη

Content Contributor

RafVoud

 

Φοιτήτρια Ψυχολογίας του University of East London, με ειδικευμένη επιμόρφωση από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων καθώς και μαθησιακών δυσκολιών. Με γνήσιο ενδιαφέρον και αγάπη για τον κλάδο της ψυχολογίας. Με συμμετοχή σε επιστημονικά άρθρα, σε ερευνητικά προγράμματα, με συνεχόμενη εκπαίδευση - παρακολούθηση σεμιναρίων, συνεδρίων και διαλέξεων στον κλάδο της ψυχολογίας από καταξιωμένους επαγγελματίες Πανεπιστημίων του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδος.

 

 


Κατερίνα Κακουλάκη

Content Contributor

Kat KakouΕίμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Σχολικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και κάτοχος πρώτου πτυχίου Ψυχολογίας με διάκριση αριστείας από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η πτυχιακή μου εργασία είχε ως θέμα "Ο ρόλος της συγχώρεσης και της ενσυναίσθησης στη συζυγική/συντροφική ικανοποίηση" ενώ τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα αφορούν προγράμματα πρόληψης και παρέμβασης στη σχολική κοινότητα, τη διαχείριση συναισθημάτων και την ενσυναίσθηση, την οικογένεια και τον ρόλο των τεχνών στην ψυχοθεραπεία.

Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου Κρήτης ενώ πλέον έχω συντονιστικό ρόλο στο πρόγραμμα Υποστήριξης και Καθοδήγησης Παιδιών "Μέντωρ" στην Κύπρο. Ασχολούμαι εθελοντικά μεταξύ άλλων με τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά, με θέματα όπως τον ρατσισμό, τον σχολικό εκφοβισμό, το στίγμα των ψυχικών διαταραχών και τη σεξουαλική παρενόχληση.

 


Βασιλική Πέρκα

Content Contributor

Vas perk

 

Η Βασιλική Πέρκα είναι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΑΤΕΙ Πατρών και έχει μετεκπαιδευθεί στα Ψηφιακά Μέσα στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης. Η αγάπη και το ενδιαφέρον της για την ανθρώπινη συμπεριφορά την οδήγησαν ξανά στα φοιτητικά έδρανα, αυτή τη φορά ως φοιτήτρια Ψυχολογίας. Επίσης της αρέσει η αρθρογραφία με θέματα σχετικά με την επιστήμη της Ψυχολογίας.

 

 

 


Μαρία Τομπουλίδη

Content Contributor

Mar Tom

 

Είμαι φοιτήτρια στο 4ο έτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και θέλω να ακολουθήσω μεταπτυχιακές σπουδές στη Νευροψυχολογία και την Κλινική Ψυχολογία, που αποτελούν και τα κύρια ακαδημαϊκά μου ενδιαφέροντα. Άλλοι τομείς που με ενδιαφέρουν είναι η Εξελικτική και η Γνωστική Ψυχολογία.

Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω βιβλία ψυχολογίας, ασχολούμαι με τον εθελοντισμό, τη φωτογραφία και τις ξένες γλώσσες.

 

 


Σοφία Πολυχρονάκη

Content Contributor

Sof Pol

 

Είμαι τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο. Στόχος μου οι μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές και διάδοση της επιστήμης της ψυχολογίας και τι αυτή πρεσβεύει. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχω για την κλινική ψυχολογία και θα ήθελα να ειδικευτώ σε θέματα που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία. Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τους συλλόγους στους οποίους είμαι μέλος όπως το Psi Chi (International Honor Society of Psychology), το ΣΠΑΒΟ (Σύνδεσμος για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια που είναι κυπριακός οργανισμός) και πρόσφατα έγινα αποδεκτή και στο Σύλλογο ψυχολόγων Κύπρου στην ομάδα των φοιτητών του συλλόγου.

 


Ελένη Χριστοδουλάκη

Content Contributor

Elen Xristo

 

Ονομάζομαι Ελένη Χριστοδουλάκη και κατάγομαι από το Ηράκλειο Κρήτης. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση σε ένα κέντρο λόγου με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Έχω επίσης ξεκινήσει την εκπαίδευση μου στην Συστημική θεραπεία. Με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι τομείς της Συμβουλευτικής και Κλινικής Ψυχολογίας. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να διαβάζω βιβλία ψυχολογίας και λογοτεχνικά βιβλία. Λατρεύω τα ταξίδια, την μουσική και τα αγγλικά.

 

 


Μαρία Φωτεινή Σκούπρα

Content Contributor

MarFwt Sk

Ψυχολόγος - Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεύτρια

Είμαι 28 χρονών και ονομάζομαι Μαρία Φωτεινή Σκούπρα. Σπούδασα ψυχολογία στο τμήμα Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και στη συνέχεια, μετεκπαιδεύθηκα στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Παρακολουθώ διαρκώς συνέδρια, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις γύρω από τον κλάδο μου καθώς θεωρώ ότι η δια βίου μόρφωση είναι απαραίτητη. Στην πρακτική μου ήρθα σε επαφή με τη δραματοθεραπεία. Στόχοι μου είναι να αποκτήσω τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό, να εργαστώ εθελοντικά, να εξειδικευθώ και σε άλλες προσεγγίσεις και τέλος, να ασχοληθώ εκτός από τους ενήλικες και με παιδιά και εφήβους. Γενικά, είμαι ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά θέματα καθώς και σε θέματα ζώων.

 


Γεωργία Νέδιου

Content Contributor

Geo Ned

 

 

Τελειόφοιτη φοιτήτρια ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Καθώς πρόκειται για ένα πολύ ευρύ πεδίο το οποίο αλλάζει συνεχώς, προσπαθώ να ενημερώνομαι για τις νέες εξελίξεις. Στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με τον εθελοντισμό και μου αρέσει να διαβάζω βιβλία, κυρίως σχετικά με την ψυχολογία, με στόχο την πολύπλευρη και πληρέστερη γνώση αυτού του αντικειμένου.

 

 


Αλκμήνη Καισαρίδου

Content Contributor

Alk KaisΚατάγομαι από την Βέροια και είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Οκτώβριο του 2019, παρακολουθώ το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία, του Ιατρικού Ψυχοθεραπευτικού κέντρου Θεσσαλονίκης.

Κατά την περίοδο των σπουδών μου, εργάστηκα στον φορέα «Πρωτοβουλία για το παιδί» στα πλαίσια της πρακτικής μου και ολοκλήρωσα την πτυχιακή μου με τίτλο «Στάσεις των νέων απέναντι σε πρώην φυλακισμένους». Επιπλέον, πραγματοποίησα ένα εξάμηνο σπουδών στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Είμαι ενεργή εθελόντρια στο κοινωνικό πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης «Γιατροί του Κόσμου» και στην δομή «Πρωτοβουλία για το παιδί», που φιλοξενεί παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο τομέας ενδιαφέροντος μου αφορά την Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία. Επιπλέον, θα ήθελα να ασχοληθώ στο μέλλον με την Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία καθώς και με μεθόδους όπως ο Διαλογισμός και η Ενσυνειδητότητα (Μindfulness).


Κατερίνα Ντελή

Content Contributor

Kat Ntel


Η Κατερίνα Ντελή ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές το 2014, αποφοιτώντας από τη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου του τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής με κατεύθυνση την Παιδαγωγική. Το 2015 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην «Σχολική Ψυχολογία και Μαθησιακές Δυσκολίες» στο Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας. Το 2016 ειδικεύτηκε στο Ινστιτούτο της Πάντοβα πάνω στην ‘’Ψυχολογική υποστήριξη προσχολικής ηλικίας’’. Το 2017 συνέχισε με σπουδές Bachelor στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Guglielmo Marconi με έδρα τη Ρώμη. Εργάστηκε ως παιδαγωγός στο Παιδικό Χωριό SOS της Βιτσέντσα (Ιταλία). Υπήρξε εθελόντρια στο ''Χαμόγελο του Παιδιού'' καθώς και σε άλλες μη κερδοσκοπικές οργανώσεις της Ιταλίας. Έως σήμερα ενημερώνεται και εμβαθύνει τις γνώσεις της στο χώρο της ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης λαμβάνοντας μέρος σε σεμινάρια και συνέδρια.

 


Ανδρομάχη Σδούκου

Content Contributor

Andro Sd

 

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκπαιδευτεί στις Μεταμοντέρνες Προσεγγίσεις στην ψυχοθεραπεία ( Θεραπεία εστιασμένη στη λύση, Αφηγηματική θεραπεία, Διαλογική- Συνεργατική θεραπεία), καθώς και στην Συστημική σκέψη και προσέγγιση. Έχει εμπειρία σε δημόσιους φορείς ψυχικής υγείας που απευθύνονται σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Παπανικολάου, ΚΨΥ Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης). Έχει πραγματοποιήσει επιμορφωτικές εκπαιδεύσεις στη συμβουλευτική πένθους (Μέριμνα Θεσσαλονίκης), και στην κινηματογραφοθεραπεία (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

 


Δήμητρα Νικολακοπούλου

Content Contributor

Dim Nikol

 

 

Απόφοιτος τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας με εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχολογία και στις Μεταμοντέρνες Προσεγγίσεις στην ψυχοθεραπεία.

 

 

  


Δέσποινα Ξένου

Content Contributor

Desp Kse

 

 

Η Δέσποινα Ξένου είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας του Cardiff Metropolitan University και εκπαιδευόμενη δραματοθεραπεύτρια στο Ψυχοθεραπευτικό και Εκπαιδευτικό κέντρο ‘’Το Έρμα’’. Έχει παρακολουθήσει το Εργαστήρι Παιδαγωγικής θεάτρου και Θεατρικού παιχνιδιού στο Θέατρο της Ημέρας και κατέχει πιστοποίηση Θεατρικής Αγωγής από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

 


Σοφία Ανδριανάκη

Content Contributor

Sof Andr

 

Κατάγομαι από τα Μάταλα της Νότιας Κρήτης και από το Μόναχο, Γερμανίας.

Σπούδασα Διοίκηση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων στο Regensburg της Γερμανίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου εργάστηκα σε μια πολυεθνική εταιρεία στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού και στο τμήμα των πωλήσεων. Τα τελευταία 10 χρόνια εργάζομαι στη διοίκηση τουριστικών καταλυμάτων στη Νότια Κρήτη.

Παράλληλα με τη δουλειά μου, παρακολουθώ σεμινάρια αυτοβελτίωσης και ενσυνειδητότητας, ενημερώνομαι για θέματα ψυχικής υγείας και γράφω άρθρα ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης.

 

 

 


Θέλετε να ενταχθείτε στην ομάδα του PsychologyNow.gr; Στείλτε μας email στο team@psychologynow.gr μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σας!

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...