Η ομάδα μας, σας καλοσωρίζει στο PsychologyΝow.gr!


To PsychologyΝow.gr είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που προβάλλει με συνέπεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία την επιστημή της Ψυχολογίας, τις εφαρμογές της στη ζωή μας και ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη σε θέματα ψυχικής υγείας. Η έμπνευση και η υλοποίηση προήλθε από τον Ψυχολόγο Χάρη Πίσχο, με την αρχική συμβολή των ψυχολόγων Kaylee Ann Yates Σπανού και Μαρίας Κοτσαμπάσογλου. Στη σημερινή του μορφή, το PsychologyΝow.gr αποτελείται από μία αρμονική σύνθεση Ψυχολόγων, Κοινωνικών Επιστημόνων και Επαγγελματιών Επικοινωνίας και Business, με εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση.

Το PsychologyΝow.gr είναι ένας πυρήνας επικοινωνίας της ψυχολογίας και καλεί τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας να μοιραστούν το έργο τους μέσα από άρθρα και σεμινάρια, τους φορείς ψυχικής υγείας να υποστηρίξουν το έργο τους, τους ακαδημαϊκούς οργανισμούς να προβάλουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και γενικότερα είναι ένα ανοικτό σύστημα σε ό,τι αφορά την ψυχολογία, την ψυχική υγεία και τις εφαρμογές τους στη ζωή μας.

Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο info@psychologynow.gr για ό,τι απορία έχετε. Η ομάδα μας βρίσκεται στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Χάρης Πίσχος

Δημιουργός και Managing Director

Pischos new

O Χάρης Πίσχος, είναι Ψυχολόγος ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι εξειδικευμένος στην Υπαρξιακή – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο "Αντίστιξη" με πιστοποίηση από την European Family Therapy Association, κάτοχος της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης Ψυχολόγου (EuroPsy Accedited) από την European Federation of Psychologists Association, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και κατέχει επίσης πτυχίου Κοινωνικού Λειτουργού.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό εδώ

 


Ορέστης Γιωτάκος

Επιστημονικός Σύμβουλος

Orest Giw

 

Ο Ορέστης Γιωτάκος ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές το 1985, στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή, στη Θεσσαλονίκη. Το 1992 απέκτησε την ειδικότητα του Ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το 1998 το MSc in Neuroscience στο Institute of Psychiatry στο Λονδίνο, ενώ από το 2003 είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στo χώρο της Ψυχιατρικής, στους τομείς ψυχοπαθολογίας και πρόληψης.

 

 


Βίβιαν Δρακοπούλου

Head of Communications

VIVIAN

 

Η Βίβιαν Δρακοπούλου έχει ολοκληρώσει τις προπτυχιακές τις σπουδές στην Αγγλική και την Αγγλική Γλώσσα μετά Σπουδών Επιχειρήσεων (Bachelor degree in English & Italian with Business Studies) στο Πανεπιστήμιο University of Wales Swansea στη Μεγάλη Βρετανία. Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο Διεθνές Μάνατζμεντ και εξειδίκευση στο ηλεκτρονικό εμπόριο (Master of Business Administration-MBA in International Management with e-business specialisation) από το Πανεπιστήμιο London South Bank University του Λονδίνου. 

 

 

 


Δημήτρης Ντονόπουλος

Content & Social Media Manager

Ο Δημήτρης Ντονόπουλος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστήμιου Αθηνών. Εξέλιξε τις γνώσεις του στον προγραμματισμό, την εφαρμογή κώδικα και τo social media management με εξειδικευμένες σπουδές.


Στέφανος Μανούκας

Business Development Manager

Ste Man

 

O Στέφανος Μανούκας έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Internet Computing στο Πανεπιστήμιο South Bank University του Λονδίνου. Ανέπτυξε τις γνώσεις του με επιπρόσθετα σεμινάρια στον τομέα των δικτύων και των πολυμέσων και στο παρελθόν έχει αναλάβει την διαχείριση και οργάνωση μεγάλων εταιριών.

 

 

 


Έφη Μεσιτίδου

Senior Content Contributor

Έφη Μεσιτίδου

Σπούδασα Ψυχολογία εξ’ αποστάσεως στο The Open University UK και έτσι πραγματοποίησα ένα όνειρο ζωής. Είμαι ιδιωτική υπάλληλος σε πολυεθνική και εθελόντρια στον Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Θεσσαλονίκης όπου είμαι υπεύθυνη για την λήψη ιστορικού των νέων ασθενών και συντονίστρια των εθελοντών και των ομάδων απασχόλησης των ασθενών.

 

 

 

 


Γλυκερία Αποστολοπούλου 

Senior Content Contributor

glykeriaapos

Η Γλυκερία Αποστολοπούλου σπούδασε Ψυχολογία στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνεχίζει τις σπουδές της σε μεταπτυχιακό επίπεδο (MSc) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση και την Υγεία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Εκπαιδεύτηκε στο Athens Coaching Institute αποκτώντας δίπλωμα στο Life & Executive Coaching και επιμορφώθηκε στην κινηματογραφοθεραπεία και τη διαχείριση χωρισμού και διαζυγίου από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Συνεχίζει να ενημερώνεται για όλες τις επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της ψυχικής υγείας και της εκπαίδευσης με συμμετοχή σε έρευνες, σεμινάρια και συνέδρια. Είναι μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων και του Hellenic Coaching Association.

  


Πετρίνα Αχυριάτη

Translator & Editor

Petri AxyrvΗ Πετρίνα Αχυριάτη σπούδασε Φιλοσοφία και Ιστορία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο πλαίσιο των προπτυχιακών της σπουδών εκπόνησε πτυχιακή εργασία με θέμα «Ηθικά ζητήματα στην ψυχιατρική θεωρία και πράξη» και εργάστηκε ως ασκούμενη στην Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, όπου μεταξύ άλλων ασχολήθηκε με το θέμα «Ηθική στην ψυχιατρική: το δικαίωμα αυτοκαθορισμού του ψυχικά ασθενούς αναφορικά με την θεραπεία του». Στην συνέχεια, απέκτησε πιστοποιητικό επιμόρφωσης στην Εγκληματολογική Ψυχολογία από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και ξεκίνησε τις σπουδές της στην Μετάφραση και την Επιμέλεια-Διόρθωση Κειμένου, αντικείμενα με τα οποία ασχολείται μέχρι και σήμερα. Είναι κάτοχος του HAU Diploma in Translation, μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Μετάφραση από το Hellenic American University των ΗΠΑ, καθώς και πιστοποιητικού επιμόρφωσης στην Επιμέλεια-Διόρθωση Κειμένου από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 


Βασιλική Τσαπάκη

Translator and Editor 

Vasi tsap

 

Η Βασιλική Τσαπάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Εφαρμοσμένων Ξένων Γλωσσών του πανεπιστημίου Paul Valery του Montpellier στη Γαλλία ενώ έχει παρακολουθήσει ένα σύντομο course στην Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο university of Dundee και στο SUNY New Paltz.

Είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη σε θέματα ψυχικής υγείας και φιλοδοξεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με το Mental Health blogging.

 

 


Άννα Αποστολίδου

Content contributor 

Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Κλινικής Ψυχολογίας" του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  

 

 

 


Γεωργιάννα Βιολάτου

Content Contributor

ViolGeorg

 

Είμαι 4ετής φοιτήτρια στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αναζητώ διεξόδους που με φέρνουν πιο κοντά στη φιλοσοφία και την πρακτική εφαρμογή του κλάδου μου, γι’ αυτό και συμμετέχω ενεργά σε εθελοντικές δράσεις. Στόχος μου είναι η πολύπλευρη γνώση, συνεπώς εκμεταλλεύομαι κάθε ευκαιρία για σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες ψυχολογίας. Αγαπώ την ενασχόληση με τις ξένες γλώσσες και γνωρίζω αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.

 

 


Άννα Μπαρδακά

Content Contributor

AnnMpardv

 

Η Άννα Μπαρδακά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Ρόδου. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΑΤΕΙ Αθηνών και πρωτοετής φοιτήτρια στην Συνθετική Συμβουλευτική στο Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων. Η αγάπη της για την τέχνη και την ψυχολογία την οδήγησε στην art therapy και έτσι οργάνωσε και παρακολούθησε 3 Masterclass με την Ιωάννα Κιλίμη ζωγράφο και ΜΑ.ΑΤ στη Ρόδο. Οργανώνει και συντονίζει συναντήσεις προσωπικής ανάπτυξης με τίτλο 'Peach anyone? Gatherings', με εργαλεία την τέχνη, τη σιωπή και την αυτοπαρατήρηση.

 

 


Ραφαέλα Βουδουραγκάκη

Content Contributor

RafVoud

 

Φοιτήτρια Ψυχολογίας του University of East London, με ειδικευμένη επιμόρφωση από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων καθώς και μαθησιακών δυσκολιών. Με γνήσιο ενδιαφέρον και αγάπη για τον κλάδο της ψυχολογίας. Με συμμετοχή σε επιστημονικά άρθρα, σε ερευνητικά προγράμματα, με συνεχόμενη εκπαίδευση - παρακολούθηση σεμιναρίων, συνεδρίων και διαλέξεων στον κλάδο της ψυχολογίας από καταξιωμένους επαγγελματίες Πανεπιστημίων του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδος.

 

 


Κατερίνα Κακουλάκη

Content Contributor

Kat KakouΕίμαι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας με διάκριση αριστείας του Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ενώ αποφοίτησα τον Ιούνιο του 2018. Η πτυχιακή μου εργασία έχει ως θέμα "Ο ρόλος της συγχώρεσης και της ενσυναίσθησης στη συζυγική/συντροφική ικανοποίηση. Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου Κρήτης, καθώς και στο πρόγραμμα Υποστήριξης και Καθοδήγησης παιδιών "Μέντωρ" στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ασχολήθηκα εθελοντικά μεταξύ άλλων με τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά, με θέματα όπως τον ρατσισμό, τον σχολικό εκφοβισμό, το στίγμα των ψυχικών διαταραχών και τη σεξουαλική παρενόχληση. Συνεχίζω να συλλέγω γνώσεις, εθελοντική και ερευνητική εμπειρία, μιας και ο επόμενος μου στόχος είναι οι μεταπτυχιακές σπουδές στη Σχολική/Εκπαιδευτική Ψυχολογία.

 


Νάσια Αντωνίου

Content Contributor

NasAtha

 

Τον Μάιο του 2017 αποφοίτησα από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο κέντρο ψυχικής υγείας της ΕΠΑΨΥ Θέτις στο Χαλάνδρι. Το θέμα της πτυχιακής μου εργασίας ήταν «Η ποιότητα ζωής των συντρόφων γυναικών με καρκίνο του μαστού». Κατά την διάρκεια των σπουδών μου, έχω παρακολουθήσει πολλά επιμορφωτικά σεμινάρια με θέματα Ψυχολογίας. Τέλος, έχω άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.

 

 

 


Χριστιάνα Γεννατά

Content Contributor

XristGenn

 

Είμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο τμήμα θυματοποίησης και ποινικής δικαιοσύνης στο Tilburg University της Ολλανδίας, με προπτυχιακές σπουδές στην εφαρμοσμένη ψυχολογία. Η ερευνητική μου δραστηριότητα αφορά σε θέματα ψυχικής υγείας μη προνομιούχων κοινωνικά ομάδων. Πιο συγκεκριμένα, έχω επικεντρωθεί στη ψυχική κατάσταση των τρανς ατόμων στην Ελλάδα και την αλληλεπίδραση τους με το σύστημα ψυχικής υγείας. Επίσης έχω διεξάγει ερευνητικό έργο όσον αφορά επικίνδυνες η μη, σεξουαλικές πρακτικές φοιτητών, και το κατά πόσο αυτές σχετίζονται με άλλα χαρακτηριστικά προσωπικότητας. Τέλος, ασχολούμαι με τη προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το στίγμα των διακρίσεων που υφίστανται κοινωνικές ομάδες ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και γυναίκες, τόσο σε ακαδημαϊκό όσο και σε ακτιβιστικό επίπεδο.

 


Βασιλική Πέρκα

Content Contributor

Vas perk

 

Η Βασιλική Πέρκα είναι πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΑΤΕΙ Πατρών και έχει μετεκπαιδευθεί στα Ψηφιακά Μέσα στο Πανεπιστήμιο της Βρέμης. Η αγάπη και το ενδιαφέρον της για την ανθρώπινη συμπεριφορά την οδήγησαν ξανά στα φοιτητικά έδρανα, αυτή τη φορά ως φοιτήτρια Ψυχολογίας. Επίσης της αρέσει η αρθρογραφία με θέματα σχετικά με την επιστήμη της Ψυχολογίας.

 

 

 


Διαμάντω Γιαλλελή

Content Contributor

Diam Gial

 

Η Διαμάντω Γιαλλελή γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε σε προάστιο του Πειραιά. Σπούδασε στο τμήμα της Φιλοσοφικής σχολής, Φ.Π.Ψ., του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών με κατεύθυνση Ψυχολογία.

Ως φιλόλογος εργάζεται από το 2009 στον ιδιωτικό τομέα παραδίδοντας μαθήματα σε όλες τις τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συνέχισε ωστόσο την κατάρτιση της παρακολουθώντας μαθήματα για την εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας καθώς και του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Braille. Επίσης έχει συμμετάσχει εθελοντικά στην διοργάνωση συνεδρίων στο χώρο του Παντείου.

To 2016 ξεκίνησε την δεύτερη ειδικότητα της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα στο τμήμα της Ψυχολογίας.

 


Αναστάσιος Γρατσάκης

Neuroscience Content Contributor

Anast Grats

 

Ο Αναστάσιος Γρατσάκης κατάγεται από την Δράμα και είναι 2ετής φοιτητής του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Απώτερος στόχος του έπειτα από μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές είναι να ασχοληθεί ερευνητικά με το κομμάτι της νευροψυχολογίας και των νευροεπιστημών. Τα θέματα τα οποία τον ενδιαφέρουν είναι η σχιζοφρένεια, ο ύπνος και τα όνειρα τόσο από βιολογικής όσο και από ερμηνευτικής-ψυχαναλυτικής προσέγγισης. Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει σχετικά βιβλία εμπλουτίζοντας τις γνώσεις του πάνω στον εγκέφαλο, στην νευροφυσιολογία του, στην συμπεριφορά όπως επίσης πάνω στην ψυχολογία και στην ψυχανάλυση-ψυχοθεραπεία. Λατρεύει τα ταξίδια, την μουσική και την ζωγραφική.

 

 


Μαρία Τομπουλίδη

Content Contributor

Mar Tom

 

Είμαι φοιτήτρια στο 4ο έτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και θέλω να ακολουθήσω μεταπτυχιακές σπουδές στη Νευροψυχολογία και την Κλινική Ψυχολογία, που αποτελούν και τα κύρια ακαδημαϊκά μου ενδιαφέροντα. Άλλοι τομείς που με ενδιαφέρουν είναι η Εξελικτική και η Γνωστική Ψυχολογία.

Στον ελεύθερό μου χρόνο διαβάζω βιβλία ψυχολογίας, ασχολούμαι με τον εθελοντισμό, τη φωτογραφία και τις ξένες γλώσσες.

 

 

 


Θέλετε να ενταχθείτε στην ομάδα του PsychologyNow.gr; Στείλτε μας email στο team@psychologynow.gr μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σας!

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/psychol1/public_html/plugins/content/relatedtagcontent/tmpl/default.php on line 4

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...