Η ομάδα μας, σας καλοσωρίζει στο PsychologyΝow.gr!


To PsychologyΝow.gr είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που προβάλλει με συνέπεια, εγκυρότητα και αξιοπιστία την επιστημή της Ψυχολογίας, τις εφαρμογές της στη ζωή μας και ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη σε θέματα ψυχικής υγείας. Το PsychologyΝow.gr αποτελείται από μία αρμονική σύνθεση Ψυχολόγων, Κοινωνικών Επιστημόνων και Επαγγελματιών Επικοινωνίας και Business, με εξειδικευμένη επιστημονική κατάρτιση.

Το PsychologyΝow.gr είναι ένας πυρήνας επικοινωνίας της ψυχολογίας και καλεί τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας να μοιραστούν το έργο τους μέσα από άρθρα και σεμινάρια, τους φορείς ψυχικής υγείας να υποστηρίξουν το έργο τους, τους ακαδημαϊκούς οργανισμούς να προβάλουν τα εκπαιδευτικά τους προγράμματα και γενικότερα είναι ένα ανοικτό σύστημα σε ό,τι αφορά την ψυχολογία, την ψυχική υγεία και τις εφαρμογές τους στη ζωή μας.

Μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο info@psychologynow.gr για ό,τι απορία έχετε. Η ομάδα μας βρίσκεται στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

Χάρης Πίσχος

Επιστημονικός Σύμβουλος (Scientific Advisor)

xari psO Χάρης Πίσχος, είναι Ψυχολόγος ΕΚΠΑ, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και Υποψήφιος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι εξειδικευμένος στην Υπαρξιακή – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο "Αντίστιξη" με πιστοποίηση από την European Family Therapy Association, κάτοχος της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης Ψυχολόγου (EuroPsy Accedited) από την European Federation of Psychologists Association, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και κατέχει επίσης πτυχίου Κοινωνικού Λειτουργού.

Δείτε το πλήρες βιογραφικό εδώ

 


Ορέστης Γιωτάκος

Επιστημονικός Σύμβουλος

Orest Giw

 

Ο Ορέστης Γιωτάκος ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές το 1985, στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή, στη Θεσσαλονίκη. Το 1992 απέκτησε την ειδικότητα του Ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το 1998 το MSc in Neuroscience στο Institute of Psychiatry στο Λονδίνο, ενώ από το 2003 είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εχει πλούσιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο στo χώρο της Ψυχιατρικής, στους τομείς ψυχοπαθολογίας και πρόληψης.

 

 


Βίβιαν Δρακοπούλου

Head of Communications

VIVIAN

 

Η Βίβιαν Δρακοπούλου έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο University of Wales Swansea στη Μεγάλη Βρετανία. Κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο Διεθνές Μάνατζμεντ και εξειδίκευση στο ηλεκτρονικό εμπόριο από το Πανεπιστήμιο London South Bank University του Λονδίνου.

 

 

 

 


Δημήτρης Ντονόπουλος

Content & Social Media Manager

Ο Δημήτρης Ντονόπουλος είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και διαμοιρασμού του περιεχομένου καθώς και για τον προγραμματισμό και την εύρυθυμη λειτουργία των κοινωνικών δικτύων. Πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστήμιου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στον προγραμματισμό, την εφαρμογή κώδικα και τo social media management.


Στέφανος Μανούκας

Business Development Manager

Ste Man

 

O Στέφανος Μανούκας έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Internet Computing στο Πανεπιστήμιο South Bank University του Λονδίνου. Ανέπτυξε τις γνώσεις του με επιπρόσθετα σεμινάρια στον τομέα των δικτύων και των πολυμέσων και στο παρελθόν έχει αναλάβει την διαχείριση και οργάνωση μεγάλων εταιριών.

 

 

 


Έφη Μεσιτίδου

Senior Content Contributor

Έφη Μεσιτίδου

 

Σπούδασα Ψυχολογία εξ’ αποστάσεως στο The Open University UK και έτσι πραγματοποίησα ένα όνειρο ζωής. Είμαι ιδιωτική υπάλληλος σε πολυεθνική και εθελόντρια στον Σύλλογο Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία Θεσσαλονίκης όπου είμαι υπεύθυνη για την λήψη ιστορικού των νέων ασθενών και συντονίστρια των εθελοντών και των ομάδων απασχόλησης των ασθενών.

 

 

 


Άννα Αποστολίδου

Content contributor 

Ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με Μεταπτυχιακές Σπουδές στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Κλινικής Ψυχολογίας" του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  

 

 

 


Άννα Μπαρδακά

Content Contributor

AnnMpardv

 

Η Άννα Μπαρδακά γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Ρόδου. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΑΤΕΙ Αθηνών και πρωτοετής φοιτήτρια στην Συνθετική Συμβουλευτική στο Ψυχολογικό Κέντρο Χανίων. Η αγάπη της για την τέχνη και την ψυχολογία την οδήγησε στην art therapy και έτσι οργάνωσε και παρακολούθησε 3 Masterclass με την Ιωάννα Κιλίμη ζωγράφο και ΜΑ.ΑΤ στη Ρόδο. Οργανώνει και συντονίζει συναντήσεις προσωπικής ανάπτυξης με τίτλο 'Peach anyone? Gatherings', με εργαλεία την τέχνη, τη σιωπή και την αυτοπαρατήρηση.

 

 


Κατερίνα Κακουλάκη

Content Contributor

Kat KakouΕίμαι μεταπτυχιακή φοιτήτρια Σχολικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και κάτοχος πρώτου πτυχίου Ψυχολογίας με διάκριση αριστείας από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η πτυχιακή μου εργασία είχε ως θέμα "Ο ρόλος της συγχώρεσης και της ενσυναίσθησης στη συζυγική/συντροφική ικανοποίηση" ενώ τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα αφορούν προγράμματα πρόληψης και παρέμβασης στη σχολική κοινότητα, τη διαχείριση συναισθημάτων και την ενσυναίσθηση, την οικογένεια και τον ρόλο των τεχνών στην ψυχοθεραπεία.

Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου Κρήτης ενώ πλέον έχω συντονιστικό ρόλο στο πρόγραμμα Υποστήριξης και Καθοδήγησης Παιδιών "Μέντωρ" στην Κύπρο. Ασχολούμαι εθελοντικά μεταξύ άλλων με τον σχεδιασμό και τη διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων για παιδιά, με θέματα όπως τον ρατσισμό, τον σχολικό εκφοβισμό, το στίγμα των ψυχικών διαταραχών και τη σεξουαλική παρενόχληση.

 


Σοφία Πολυχρονάκη

Content Contributor

Sof Pol

 

Είμαι τριτοετής φοιτήτρια του τμήματος ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο. Στόχος μου οι μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές και διάδοση της επιστήμης της ψυχολογίας και τι αυτή πρεσβεύει. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχω για την κλινική ψυχολογία και θα ήθελα να ειδικευτώ σε θέματα που αφορούν την ενδοοικογενειακή βία. Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τους συλλόγους στους οποίους είμαι μέλος όπως το Psi Chi (International Honor Society of Psychology), το ΣΠΑΒΟ (Σύνδεσμος για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια που είναι κυπριακός οργανισμός) και πρόσφατα έγινα αποδεκτή και στο Σύλλογο ψυχολόγων Κύπρου στην ομάδα των φοιτητών του συλλόγου.

 


Ελένη Χριστοδουλάκη

Content Contributor

Elen Xristo

 

Ονομάζομαι Ελένη Χριστοδουλάκη και κατάγομαι από το Ηράκλειο Κρήτης. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση σε ένα κέντρο λόγου με παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Έχω επίσης ξεκινήσει την εκπαίδευση μου στην Συστημική θεραπεία. Με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι τομείς της Συμβουλευτικής και Κλινικής Ψυχολογίας. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να διαβάζω βιβλία ψυχολογίας και λογοτεχνικά βιβλία. Λατρεύω τα ταξίδια, την μουσική και τα αγγλικά.

 

 


Μαρία Φωτεινή Σκούπρα

Content Contributor

MarFwt Sk

Ψυχολόγος - Γνωσιακή Συμπεριφορική θεραπεύτρια

Είμαι 28 χρονών και ονομάζομαι Μαρία Φωτεινή Σκούπρα. Σπούδασα ψυχολογία στο τμήμα Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α. και στη συνέχεια, μετεκπαιδεύθηκα στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής. Παρακολουθώ διαρκώς συνέδρια, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις γύρω από τον κλάδο μου καθώς θεωρώ ότι η δια βίου μόρφωση είναι απαραίτητη. Στην πρακτική μου ήρθα σε επαφή με τη δραματοθεραπεία. Στόχοι μου είναι να αποκτήσω τουλάχιστον ένα μεταπτυχιακό, να εργαστώ εθελοντικά, να εξειδικευθώ και σε άλλες προσεγγίσεις και τέλος, να ασχοληθώ εκτός από τους ενήλικες και με παιδιά και εφήβους. Γενικά, είμαι ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά, κοινωνικά θέματα καθώς και σε θέματα ζώων.

 


Αλκμήνη Καισαρίδου

Content Contributor

Alk KaisΚατάγομαι από την Βέροια και είμαι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Οκτώβριο του 2019, παρακολουθώ το τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία, του Ιατρικού Ψυχοθεραπευτικού κέντρου Θεσσαλονίκης.

Κατά την περίοδο των σπουδών μου, εργάστηκα στον φορέα «Πρωτοβουλία για το παιδί» στα πλαίσια της πρακτικής μου και ολοκλήρωσα την πτυχιακή μου με τίτλο «Στάσεις των νέων απέναντι σε πρώην φυλακισμένους». Επιπλέον, πραγματοποίησα ένα εξάμηνο σπουδών στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Είμαι ενεργή εθελόντρια στο κοινωνικό πολυϊατρείο Θεσσαλονίκης «Γιατροί του Κόσμου» και στην δομή «Πρωτοβουλία για το παιδί», που φιλοξενεί παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο τομέας ενδιαφέροντος μου αφορά την Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία. Επιπλέον, θα ήθελα να ασχοληθώ στο μέλλον με την Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία καθώς και με μεθόδους όπως ο Διαλογισμός και η Ενσυνειδητότητα (Μindfulness).


Ανδρομάχη Σδούκου

Content Contributor

Andro Sd

 

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει εκπαιδευτεί στις Μεταμοντέρνες Προσεγγίσεις στην ψυχοθεραπεία ( Θεραπεία εστιασμένη στη λύση, Αφηγηματική θεραπεία, Διαλογική- Συνεργατική θεραπεία), καθώς και στην Συστημική σκέψη και προσέγγιση. Έχει εμπειρία σε δημόσιους φορείς ψυχικής υγείας που απευθύνονται σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά (Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Παπανικολάου, ΚΨΥ Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης). Έχει πραγματοποιήσει επιμορφωτικές εκπαιδεύσεις στη συμβουλευτική πένθους (Μέριμνα Θεσσαλονίκης), και στην κινηματογραφοθεραπεία (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).

 

 


Μαρίλια Γιακουμή

Content Contributor

Mari Gia

Η Μαρίλια Γιακουμή είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Έχει επιμορφωθεί πάνω στις Μαθησιακές Δυσκολίες και στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στο ΕΚΠΑ και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αντίστοιχα, ενώ πραγματοποιεί μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην “Εκπαίδευση ατόμων με προβλήματα στον γραπτό και στον προφορικό λόγο”, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως φιλόλογος και ως ειδική παιδαγωγός.

Στον ελεύθερό της χρόνο, ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων, μικρών διηγημάτων και με την κατασκευή χειροποίητων αντικειμένων. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει μαζί με άλλους συναφείς επιστήμονες, το διαδικτυακό ιστότοπο, Educastle που δραστηριοποιείται σε θέματα σχετικά με την εκπαίδευση και την ανάπτυξη της παιδικής δημιουργικότητας. Τέλος, είναι εθελόντρια στο μη κερδοσκοπικό σωματείο ΑΝΕΛΙΞΗ, στο πρόγραμμα Octopus, με στόχο την καλλιέργεια και την ενδυνάμωση αναπτυξιακών δεξιοτήτων σε παιδιά έως 6 ετών, που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας και προστασίας.

 


Ναταλία Παπακώστα

Content Contributor

Nat Pap

 

Η Ναταλία Παπακώστα είναι απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Ε.Κ.Π.Α, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλινική Ψυχολογία Παιδιού και Εφήβου στο Utrecht University της Ολλανδίας. Παρακολουθεί μετεκπαιδευτικά σεμινάρια καθώς επίσης και τετραετές πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία. Παράλληλα ασχολείται με τον εθελοντισμό και την έρευνα.

 

 

 


Ισμήνη Τσοχαλή

Content Contributor

Ism Tsox

 

Ονομάζομαι Ισμήνη Τσοχαλή, είμαι απόφοιτη του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και προγραμμάτων μετάφρασης από Κέντρα Εκπαίδευσης Μεταφραστών (γενική και λογοτεχνική μετάφραση). Έχω επαγγελματική εμπειρία στη μετάφραση υποτιτλισμού (EN-GR) και στη μετάφραση κειμένων (GR-EN) για χρήση σε ιστοσελίδα (στο πλαίσιο της θέσης μου σε τμήμα επικοινωνίας πολιτιστικού οργανισμού). Έχω επίσης εμπειρία στη διόρθωση και επιμέλεια κειμένων και έχω παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικής θεματολογίας.

 

 

 


Νικολέτα Παπαβίδη

Content Contributor

Nik Papav

 

Η Νικολέτα Παπαβίδη σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του City College, διεθνές τμήμα του Πανεπιστημίου Sheffield. Συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα και παράλληλα προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες της σε διάφορους οργανισμούς. Επιπλέον, παρακολούθησε σεμινάρια στο τομείς της παιδοψυχολογίας και Νευροεπιστήμης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο τομέα της Νευροψυχολογίας. Σήμερα, συνεχίζει να ενημερώνεται και να εμπλουτίζει της γνώσεις της στο χώρο της Ψυχικής υγείας με συμμετοχή σε σεμινάρια και έρευνες.

 

 


Ακριβή Ανδρινοπούλου

Content Contributor

Akri And

 

Προπτυχιακή φοιτήτρια Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Την γοητεύουν ιδιαίτερα η Κοινωνική και η Διαπολιτισμική Ψυχολογία, καθώς και κάθε αντικείμενο που βοηθά στην κατανόηση του τί είναι ο άνθρωπος, ενώ προσπαθεί να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι δεν μπορεί να μάθει τα πάντα γι' αυτόν τον κόσμο.

Επαγγελματικά θα ήθελε να εργαστεί με κοινωνικά ευάλωτους πληθυσμούς.

 

 


Νταλιακούρα Παναγιώτα

Content Contributor

Απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Φοίτησε επίσης στο ΚΔΜ Meta φραση όπου ειδικεύτηκε στη μετάφραση κειμένων από ελληνικά/ αγγλικά προς αγγλικά / ελληνικά, στη μετάφραση παιδικής λογοτεχνίας και στην επιμέλεια κειμένων. Ο τομέας της ψυχολογίας/ ψυχιατρικής της έχει κεντρίσει πρόσφατα το ενδιαφέρον.


Μάγια Μπούντζα

Translator

Mag Mpo

 

Η Μάγια Μπούντζα ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές της στο τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου με γλώσσες εργασίας τα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο μεταφραστικό γραφείο “KLR Translations” στην Άρτα. Πλέον, κάνει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην “Επιστήμη της Μετάφρασης” του ίδιου Πανεπιστημίου. Ο τομέας της ιατρικής μετάφρασης την ενδιαφέρει ιδιαίτερα, γι’ αυτό και ειδικεύεται σε τέτοιου είδους κείμενα. Επιπλέον, έχει εργαστεί εθελοντικά σε διάφορα πρότζεκτ (φεστιβάλ, Tedx, Ανταλλαγές Νέων Erasmus+, κ.ά).

 


Μαρούσα Δαρεμά

Content Contributor

Mar Dar

 

Η Μαρούσα Δαρεμά είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου με γλώσσες εργασίας τα Ελληνικά τα Αγγλικά και τα Γαλλικά. Ειδικεύεται στη μετάφραση τεχνικών κειμένων. Επιπλέον, έχει εργαστεί εθελοντικά στην μετάφραση κειμένων της εκπαιδευτικής πλατφόρμας των Sea Shepherd Greece.

 

 

 

 


Θέλετε να ενταχθείτε στην ομάδα του PsychologyNow.gr; Στείλτε μας email στο team@psychologynow.gr μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό σας!

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...