Σεμινάριο: Η ανατομία της εγκληματικότητας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

O σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατανόηση του εγκλήματος και κυρίως της προσωπικότητας του εγκληματία. Το σεμινάριο αποτελεί προϊόν της ερευνητικής δραστηριότητας του εισηγητή και αποτελείται από 6 αυτοτελείς ενότητες οι οποίες μπορούν να παρακολουθηθούν είτε ξεχωριστά, είτε ως σύνολο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ψυχολόγους, δικαστικούς ψυχολόγους, εγκληματολόγους, κοινωνιολόγους καθώς και στο ευρύτερο κοινό που επιθυμεί να κατανοήσει την φύση της εγκληματικότητας και την ψυχοπαθολογία του εγκληματία.

ΔΟΜΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Α΄ Κύκλος (13-14-15/05)

13/05 - "Το ψυχολογικό προφίλ του εγκληματία"

14/05 - "Εγκλήματα εν βρασμώ ψυχικής ορμής"

15/05 - "Stalking and Erotomania: H ψυχολογία του δράστη και τα χαρακτηριστικά του θύματος"

 

Β΄ Κύκλος (28-29-30/05)

27/05 - Ψυχοπαθείς κατά συρροήν δολοφόνοι (Serial Killers)

28/05 - Εγκλήματα Σεξουαλικού Σαδισμού: Όταν ο βασανισμός και η ταπείνωση του θύματος είναι το πρωταρχικό κίνητρο

29/05 - Θυματολογία και πρόληψη εγκλήματος

Βιογραφικό Εισηγητή:

Ο Δρ Θεόδωρος Παπαγαθονίκου (ΒSc, MA, PhD) είναι ψυχολόγος, ψυχαναλυτικός- ψυχοθεραπευτής και διδάκτωρ του Κέντρου Πρόληψης Βίας, του Κέντρου Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (Queen Mary University of London). Αφού ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές του στην ψυχολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), μετεκπαιδεύτηκε στο Κέντρο Ψυχαναλυτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Έσσεξ της Αγγλίας, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην ψυχανάλυση (ΜΑ). Εν συνεχεία, ακολούθησε 4ετή κλινική εκπαίδευση στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία στο Λονδίνο την οποία ακολούθησαν διδακτορικές σπουδές στην εγκληματική ψυχολογία. Η διδακτορική του έρευνα αφορά τους αναπτυξιακούς παράγοντες που συντελούν στην ανάπτυξη της ψυχοπάθειας και του σεξουαλικού σαδισμού σε βίαιους και σεξουαλικώς βίαιους ασθενείς σε νοσοκομεία και φυλακές υψίστης ασφαλείας της Βρετανίας. Αυτή τη στιγμή εργάζεται τόσο κλινικά, ως ψυχολόγος- ψυχαναλυτικός ψυχοθεραπευτής, όσο και ερευνητικά συνεργαζόμενος με διάφορους φορείς της Αγγλίας. 

Κόστος συμμετοχής:

Παρακολούθηση μεμονωμένης ενότητας
Για εγγραφές έως 02/05     €30
Για εγγραφές από 03/05     €40

Παρακολούθηση μεμονωμένα Α΄ ή Β’ Κύκλου
Για εγγραφές έως 02/05 (Α΄ Κύκλος) έως 16/05 (Β΄ Κύκλος)    €80
Για εγγραφές από 03/05 (Α΄ Κύκλος) έως 17/05 (Β΄ Κύκλος)    €100

Παρακολούθηση ολόκληρου σεμιναρίου
Για εγγραφές έως 02/05     €150
Για εγγραφές από 03/05     €180

Στις αναγραφόμενες τιμές δε περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α. 24%.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη συμμετοχή σας στο σεμινάριο συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής στο link http://dikepsy.gr/index.php?view=view_seminars&option=seminars&item=1543244283&lang=el και το ΔΙΚΕΨΥ θα σας αποστείλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες (κόστος, ώρες, διαδικασία εγγραφής).

Αναλυτικές πληροφορίες για την εισαγωγή στην πλατφόρμα θα σταλούν σε όλους τους συμμετέχοντες στο προσωπικό τους email 2 ημέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου εφόσον έχουν επίσημα κατοχυρώσει την θέση τους.

Επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα μας www.dikepsy.gr για νέες ανακοινώσεις σχετικά με το σεμινάριο.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ: 698 8080383.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΑ

Βρείτε μας στα...