Σεμινάριο: Ψυχομετρικές Δοκιμασίες Αξιολόγησης Νοημοσύνης WAIS-IV GR

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εισηγητές:
Πολυκρέτη Μαρία, MSc Ψυχολόγος
Τετράδη Ευγενία, MSc Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός ΑΠΘ

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για την Κλίμακα Νοημοσύνης για Ενήλικες (Τέταρτη Έκδοση) WAIS-IVGR απευθύνεται αποκλειστικά σε ψυχολόγους, με άδεια ή δυνατότητα απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.

Για τη συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι απαραίτητη η προσκόμιση αντιγράφου άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου ή πτυχίου/ βεβαίωσης της σχολής Ψυχολογίας.

H Κλίμακα Νοημοσύνης για Ενήλικες (Τέταρτη Έκδοση) WAIS-IVGR αξιολογεί τις γνωστικές ικανότητες εφήβων 16 ετών και άνω, καθώς και ενηλίκων έως 90:11 ετών. Μαζί με τις υπόλοιπες κλίμακες του Wechsler αποτελεί ένα από τα πλέον αξιόπιστα ψυχομετρικά εργαλεία διεθνώς, επιχειρώντας μάλιστα να ανταποκριθεί σε ένα μεγάλο στοίχημα: να αποτυπώσει τη νοητική λειτουργία ενήλικων αξιολογούμενων περιορίζοντας τον αντίκτυπο διαφόρων λειτουργιών που παρακμάζουν με την ηλικία, όπως η οπτική και ακουστική οξύτητα, η ψυχοκινητική ικανότητα, η ταχύτητα απόκρισης κ.ά.

Η εκπαίδευση θα διεξαχθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδικτυακά μέσω ΖΟΟΜ, εκτός ορισμένων διαλέξεων που θα διεξαχθούν δια ζώσης. Ειδικότερα περιλαμβάνει:

  • την παρακολούθηση του θεωρητικού μέρους: θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά στις ημερομηνίες 27-28/04, 18-19/05 και ώρα 10:00π.μ-15:00μ.μ. (Σάββατο/ Κυριακή).
  • τη συμμετοχή σε (3) δίωρες ομαδικές εποπτείες: θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι εκπαιδευόμενοι θα λαμβάνουν ηλεκτρονικά το υλικό μετά από κάθε εισήγηση, το οποίο θα μελετούν σύμφωνα με τις οδηγίες των εισηγητών.

Θεματικές ενότητες

Η εκπαίδευση του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ περιλαμβάνει:

  • Γενικές πληροφορίες για το WAIS – IVGR (τι μετρά, πότε το χρησιμοποιούμε, πώς σταθμίστηκε)
  • Οδηγίες εξέτασης
  • Παρουσίαση υποκλιμάκων του τεστ
  • Οδηγίες χορήγησης και βαθμολόγησης
  • Συμπλήρωση φόρμας καταγραφής απαντήσεων
  • Ερμηνεία αποτελεσμάτων
  • Ανάλυση σύνθετων δεικτών και υποδοκιμασιών
  • Βιωματικό μέρος: βαθμολόγηση και ερμηνεία πραγματικών πρωτοκόλλων
  • Βιωματικό μέρος: συζήτηση αποτελεσμάτων και προτάσεις για τη συγγραφή εκθέσεων

Τα πρωτόκολλα που θα παρουσιαστούν στο βιωματικό μέρος της Εκπαίδευσης αφορούν πραγματικά περιστατικά ενηλίκων του ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ

Κανονισμός διαδικτυακής παρακολούθησης

  • Οι εκπαιδευόμενοι που έχουν επίσημα κατοχυρώσει τη συμμετοχή τους ενημερώνονται 2 ημέρες πριν την έναρξη της εκπαίδευσης στο προσωπικό τους email σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης.
  • Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής παρακολούθησης είναι απαραίτητο οι κάμερες να παραμένουν ανοιχτές και να κλείνουν μόνο σε συνθήκη διαλείμματος.
  • Είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση ακουστικών όταν κάποιος δεν βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο λόγω σεβασμού των προσωπικών δεδομένων όλης της ομάδας και προστασίας του απορρήτου των κλινικών περιστατικών που αναλύονται.
  • Σε περίπτωση που κάποιος εκπαιδευόμενος έχει κλειστή την κάμερα θα θεωρείται απών/απούσα και δεν θα μπορεί να λάβει τη βεβαίωση παρακολούθησης εάν δεν έχει παρακολουθήσει το 80% των συνολικών ωρών της εκπαίδευσης.
  • Σε περίπτωση απουσίας χρειάζεται να ενημερώνετε στο email dikepsy@dikepsy.gr σχετικά με την ημερομηνία και τις ώρες που θα χρειαστεί να απουσιάσετε.
  • Δεν επιτρέπεται η μαγνητοσκόπηση των σεμιναρίων.

Ολοκλήρωση εκπαίδευσης

Στο τέλος της εκπαίδευσης όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να χορηγήσουν το τεστ.

Για την χορήγηση της βεβαίωσης είναι απαραίτητη η παρακολούθηση του 80% των συνολικών ωρών της εκπαίδευσης, η επιτυχή ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων επιστημονικών εργασιών, καθώς και η αποπληρωμή του συνόλου των διδάκτρων.

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της Εκπαίδευσης το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ παρέχει σε όλους τους εκπαιδευόμενους τη δυνατότητα εποπτείας των πρωτοκόλλων που θα χορηγήσουν ιδιωτικά για την καλύτερη κατανόηση και εκτίμησή τους.

Οι συναντήσεις εποπτείας μπορεί να είναι ατομικές ή ομαδικές και παρέχονται καθ’ όλη τη χρονιά, ανάλογα με τις ανάγκες των εκπαιδευόμενων. Για να ορίσετε μια ατομική εποπτεία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 698 8080383.

Κόστος θεωρητικού μέρους της εκπαίδευσης
Για εγγραφές έως 15/04         390€
Για εγγραφές από 16/04         430€
Κόστος εποπτείας: €60
Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται το νόμιμο ποσοστό Φ.Π.Α 24%.

Για εγγραφές, παρακαλούμε όπως συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής στο link:
https://dikepsy.gr/etn/psyxometrikes-dokimasies-wais-ivgr/ και το ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ θα σας αποστείλει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων.

Επισκέπτεστε συχνά την ιστοσελίδα μας https://dikepsy.gr/ για νέες ανακοινώσεις σχετικά με το σεμινάριο.

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ 698 8080383.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Τα πεδία με (*) είναι υποχρεωτικά

Τα προσωπικά σας στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν για την επικοινωνία του φορέα μαζί σας, ακολουθώντας τους κανόνες του GDPR (*)

Βρείτε μας στα...