Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Ιωάννα Καπετανάκου

Ονομάζομαι Ιωάννα Καπετανάκου, είμαι ψυχολόγος και συστημική-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια. Είμαι απόφοιτη του τμήματος ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με την υπ’αριθμόν 968/17-02-2011 άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.

Έχοντας συνεχώς επαφή με τους ανθρώπους αντιλήφθηκα πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η αλληλεπίδραση του ατόμου με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος του και οι σχέσεις που αναπτύσσει και έτσι αποφάσισα να εξειδικευτώ στη συστημική-οικογενειακή ψυχοθεραπεία στο Συστημικό Κέντρο Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας (ΣΚΕΨΥΣ), μέλος της European Family Therapy Association (EFTA). Παράλληλα, ολοκλήρωσα διετή εκπαίδευση στη ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής.

Στον παρόντα χρόνο, φοιτώ στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (MSc) "Ψυχιατροδικαστική" της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα με τις σπουδές μου και την εξειδίκευσή μου παρακολουθώ ποικίλα σεμινάρια που αφορούν την ψυχική υγεία και την ψυχοθεραπεία καθώς πιστεύω ότι η δια βίου μάθηση και η φροντίδα για προσωπική ανάπτυξη είναι απαραίτητα για το επάγγελμα του ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή ο οποίος αλληλεπιδρά συνεχώς με τον άνθρωπο.

​Η επαγγελματική μου εμπειρία ξεκίνησε στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών παρέχοντας εθελοντικά υπηρεσίες ατομικής ψυχοθεραπείας σε ενήλικες. Συνεχίστηκε σε διάφορες δημόσιες και ιδιωτικές δομές όπως το τμήμα ψυχιατρικής παιδιού και εφήβου στο Γ.Ν "Ασκληπιείο" Βούλας, το μαιευτήριο "Ιασώ", σχολικές μονάδες γενικής αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου εργαζόμουν θεραπευτικά και συμβουλευτικά με παιδιά, εφήβους και ενήλικες καθώς και στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση "PRAKSIS" παρέχοντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε πρόσφυγες.

Από το 2014 ασκώ ιδιωτικά το επάγγελμα του ψυχολόγου διατηρώντας προσωπικό γραφείο παρέχοντας ατομικές συνεδρίες εφήβων, ενηλίκων και ζευγαριών. Παράλληλα συνεργάζομαι με θεραπευτικά κέντρα για παιδιά και εφήβους.

Η ψυχοθεραπεία για κάθε άνθρωπο που την επιλέγει είναι ένας τρόπος να γνωρίσει, να κατανοήσει, να αποδεχτεί και κυρίως να αγαπήσει τον εαυτό του. Και γι’αυτό ίσως είναι και το μεγαλύτερο δώρο που θα μπορούσε να προσφέρει κανείς στον εαυτό του! Χαίρομαι να δουλεύω με τους ανθρώπους και τους ευχαριστώ που με παίρνουν μαζί τους στο ταξίδι της ιστορίας τους και στο μοίρασμά της μέσα από ένα διάλογο ψυχής...

Ψυχολόγος- Συστημική-οικογενειακή ψυχοθεραπεύτρια


Στοιχεία Επικοινωνίας

Email :
iwannakap@gmail.com

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...