Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Μαρία Ξανθάκη

Η Μαρία Ξανθάκη έχει πολυετή επιστημονική και επαγγελματική εμπειρία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με προσανατολισμό πάντα την ολιστική προσέγγιση του κάθε ανθρώπου ως μοναδική προσωπικότητα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο.

Είναι Ψυχολόγος και Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων, απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Κρήτης, με εξειδίκευση στην Κατάχρηση Ουσιών (MSc) από το Πανεπιστήμιο Sussex (Brighton, UK), στην Κλινική Ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο και στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία Ενηλίκων στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς.

Επαγγελματικά εν συντομία έχει εργαστεί για 2 χρόνια στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής, 6 μήνες στην Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων του Δήμου Αθηναίων, 2 χρόνια στον ΟΚΑΝΑ, 1 χρόνο στο Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» και 3 χρόνια στο Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», στον καινοτόμο Φορέα πρόληψης και ενδυνάμωσης εργαζομένων στο σεξ «Red Umbrella Athens».

Είναι μέλος του Ευρωπαϊκού οργανισμού EATG από το 2015 με ενεργή συμμετοχή σε θέματα διεκδίκησης δικαιωμάτων και από το 2016 μέλος της επιστημονικής επιτροπής της Πανελλήνιας Συνάντησης AIDS & Ηπατίτιδες, ενώ συνέβαλλε επιστημονικά στη συγγραφή του πρώτου Εθνικού σχεδίου δράσης για τον HIV (2019).

Τα θέματα ψυχικής υγείας και ευρύτερα της ψυχολογίας, στα οποία έχει εκπαιδευτεί και επαγγελματικά ασχοληθεί, αφορούν ψυχικές διαταραχές κατά DSM-5, τις εξαρτήσεις από ψυχοδραστικές ουσίες, ΛΟΑΤΚΙ, ισότητας φύλων και έμφυλων διακρίσεων, θεραπείας και ποιότητας ζωής των ανθρώπων με HIV ή/και HCV, θέματα διακρίσεων και στίγμα, σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας, μετανάστευσης, εμπορίας ανθρώπων, εργασίας στο σεξ, συνηγορίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενδυνάμωσης ευπαθών ομάδων.

Στο γραφείο της παρέχει υπηρεσίες σε ενήλικες δια ζώσης και διαδικτυακά βασισμένες στη Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία. Είναι vegan friendly.

Ψυχολόγος MSc -Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια Ενηλίκων


Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα...