Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Ελένη Παναγιωτακοπούλου

Είμαι ψυχολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Από τα φοιτητικά μου χρόνια το ενδιαφέρον μου για τον άνθρωπο και το πως μπορώ να συνεισφέρω στην ευημερία του με οδήγησαν στον εθελοντισμό (Χριστοδούλειο Ίδρυμα παιδικής προστασίας, παιδικές κατασκηνώσεις, κατασκηνώσεις για ΑΜΕΑ).

Στην πορεία, μέσω της πρακτικής μου άσκησης και αργότερα της εθελοντικής μου δράσης στα δύο μεγαλύτερα ψυχιατρεία της χώρας (Ψ.Ν.Α. Δρομοκαϊτειο και Ψ.Ν.Α. Δαφνί) έμαθα πως να συναντώ τον άνθρωπο πέρα από διαγνωστικές ταμπέλες και συμπτώματα, έμαθα πως να εντοπίζω και να ενισχύω τις υγιείς πλευρές των ανθρώπων και πως μέσα από την ελευθερία, την εμπιστοσύνη και την ενδυνάμωση οι άνθρωποι εξελίσσονται.

Τα τελευταία πέντε χρόνια εκπαιδεύομαι στην Μη Κατευθυντική Παρεμβατικότητα (NDI) του Μισέλ Λομπρότ, μία μέθοδο που βρίσκει εφαρμογή στην εκπαίδευση, στην εμψύχωση ομάδων και στην ψυχοθεραπεία. Παράλληλα έχω εργαστεί ως ψυχολόγος σε διάφορες δομές (ψυχιατρικό ξενώνα, ειδικό σχολείο, πρόγραμμα ενδυνάμωσης αστέγων, πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης προσφύγων), με διαφορετικές ηλικιακές ομάδες, διαφορετική συμπτωματολογία και πολιτισμικό υπόβαθρο.

Αυτό με βοήθησε να έχω μια σφαιρική εικόνα για τον άνθρωπο, τις ψυχικές του εκφάνσεις και τους τρόπους που μπορώ να είμαι βοηθητική. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι και ιδιωτικά βοηθώντας ανθρώπους να ζήσουν όσο μπορούν περισσότερο την ζωή που επιθυμούν.

Ψυχολόγος


Στοιχεία Επικοινωνίας

Email :
elenipanagiotak@gmail.com

Βρείτε μας στα...