Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr

Ιωάννα Μαυρίδου

Σπούδασε Ψυχολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε το 2012, με βαθμό Λίαν Καλώς. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Cardiff Metropolitan University, όπου εξειδικεύτηκε στην Ψυχολογία της Υγείας, ενώ εκπόνησε διπλωματική με θέμα «Μέτρηση και ανάλυση συμπεριφορών σχετικών με το κάπνισμα: οι κοινωνικοοικονομικές διαφορές ως παράγοντας που επηρεάζει την υγεία». Από το 2014 είναι εκπαιδευόμενο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ομαδικής Αναλυτικής και Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.

Είναι ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης. Τα πεδία του επιστημονικού της ενδιαφέροντος είναι, μεταξύ άλλων, η δυναμική της ομάδας, οι εξαρτήσεις, οι διαταραχές πρόσληψης τροφής, οι ψυχοσωματικές διαταραχές, η διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων και το στίγμα στην ψυχική υγεία.

Κατά την παρούσα στιγμή εργάζεται σε ψυχιατρική κλινική, στο τμήμα απεξάρτησης αλλά και ιδιωτικά, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί σε διάφορες δομές ψυχικής υγείας, κάποιες εκ των οποίων είναι:

1. Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, ΚΕΘΕΑ Διάβαση, Πρωινός και Βραδινός Συμβουλευτικός Σταθμός
2. Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αθηνά Πολιάς» , σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ
3. Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
4. «Θεραπευτήριο Κυψέλης», Γενική κλινική
5. PRAKSIS, Κινητή μονάδα ενημέρωσης & εξέτασης για HIV/Hep B & C
6. Ερευνητική ομάδα “Pegasus”, διεξαγωγή ερευνών στο χώρο της κλινικής ψυχολογίας

Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες ως εισηγήτρια με τα θέματα:

1. «Η κατάθλιψη ως χρόνια ασθένεια», 2ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Ψυχολογίας της Υγείας, 2016
2. «Εθισμός στο διαδίκτυο», ημερίδα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας
3. «Σχολικός εκφοβισμός και κυβερνοεκφοβισμός», ημερίδα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας.

Ψυχολόγος


Στοιχεία Επικοινωνίας

Φορέας Εργασίας :
Ίωνος Δραγούμη 50, 11528 Χίλτον, Αθήνα
Τηλέφωνο :
6940005998
Email :
mavridouiwanna@gmail.com
Κοινωνικά Δίκτυα :

Σχέσεις εξάρτησης: όταν η αγάπη γίνεται παθολογική

Οι πόνοι της αγάπης είναι γλυκύτεροι από όλες τις άλλες απολαύσεις, (John Dryden) Οι συντροφικές σχέσεις είναι αναμφισβήτητα ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη κοινωνική και όχι μόνο ζωή μας. Αρκετοί από εμάς θα έχουμε έρθει αντιμέτωποι με ανθρώπους που όταν βρίσκονται σε μία σχέση εξαρτώνται πλήρως από τον σύντροφο τους,

Απεξάρτηση και υποτροπή

Χρειάζεται να θυμόμαστε πως κάθε υποτροπή μπορεί να είναι μια ευκαιρία για οριστική απεξάρτηση αν αξιοποιηθεί σωστά. Γνωρίζουμε ότι η απεξάρτηση είναι μία μακρόχρονη διαδικασία, η οποία απαιτεί από τον ίδιο τον εξαρτημένο αλλά και τους οικείους του ισχυρό κίνητρο και δέσμευση στη θεραπεία. Γνωρίζουμε, ακόμη, ότι η υποτροπή είναι κάτι

Πώς μπορεί η οικογένεια να βοηθήσει τον εξαρτημένο;

«Ο σύντροφος μου κάνει χρήση ουσιών αλλά δεν δέχεται να πάρει βοήθεια». «Η μητέρα μου είναι αλκοολική και δεν το παραδέχεται, λέει πως κάνει κοινωνική χρήση. Πως μπορώ να την πείσω να το κόψει;» Ερωτήματα που φτάνουν συχνά στα αυτιά μας, συχνά πριν ο ίδιος ο εξαρτημένος αντιληφθεί το πρόβλημα ή...

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...