Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Σωτηρία Κάκου

Η Σωτηρία Κάκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα με το όνειρο να γίνει ο κόσμος μας προσβάσιμος σε όλους. Είναι απόφοιτη του τμήματος λογοθεραπείας (ΑΤΕΙ ΠΑΤΡΩΝ) όπου αποφοίτησε με βαθμό ¨Λίαν Καλώς¨.
Στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης εργάστηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας με ενήλικες με νευρολογικές διαταραχές ομιλίας, λόγου, φωνής και κατάποσης, σε δημόσια σχολεία και ιδιωτικά κέντρα αναλαμβάνοντας παιδιά με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, αρθρωτικές, φωνολογικές διαταραχές, νοητική υστέρηση και πληθώρα άλλων διαταραχών.

Για την επιστημονική της κατάρτιση έχει παρακολουθήσει ποικιλία συνεδρίων, σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων που αφορούν διάφορες διαταραχές. Είναι εκπαιδευμένη σε προγράμματα αξιολόγησης και παρέμβασης («ΠΛΑΣΗ», «Social Stories», «Εντατική Αλληλεπίδραση», Three-Part Treatment Plan for Oral Placement Therapy», μέθοδος δομημένης εκπ/σης «TEACCH», εναλλακτικής επικοινωνίας «ΜΑΚΑΤΟΝ» και «PECS»). 

Διαθέτει την επάρκεια της Ελληνικής Νοηματικής γλώσσας.

Έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε αξιολογητικές ημερίδες παιδιών με διάφορες διαταραχές ενώ έχει εργαστεί εθελοντικά και στην Ένωση Κωφών Ελλάδος. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικά κέντρα και σε δημόσια σχολεία ως ιδιωτική συνοδός με καθήκοντα παράλληλης στήριξης.

Λογοθεραπεύτρια


Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο :
6946221991 / 6951003350
Email :
sotiriakakou@gmail.com
Κοινωνικά Δίκτυα :

Πώς θα αναζητήσω τον καλύτερο θεραπευτή για το παιδί μου;

Η σχολική χρονιά είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Μια πρωτόγνωρη εμπειρία βρίσκεται στα σκαριά και αναμένει να την βιώσουμε, μικροί και μεγάλοι. Το πρώτο μέρος της χρονιάς που πέρασε μας βρήκε απροετοίμαστους και μας άγχωσε. Το δεύτερο είναι στο χέρι μας να το οργανώσουμε και να το καθοδηγήσουμε προς τα σωστά

Το διάβασμα είναι για το μυαλό, ότι η γυμναστική για το σώμα

Ο Joseph Addison έλεγε πως το διάβασμα είναι για το μυαλό, ότι η γυμναστική για το σώμα. Με αφορμή αυτή την άποψη και των όσων είπαμε τον προηγούμενο μήνα θα αδράξω την ευκαιρία και θα σας προτείνω ορισμένα βιβλία που μπορείτε να διαβάσατε με τα παιδιά σας κατά την διάρκεια

Η απίστευτη σοβαρότητα του παραμυθιού

Είναι το παιδικό παραμύθι ικανό να συμβάλλει στην σχολική επίδοση του παιδιού; Η απάντηση είναι πως μπορεί να το βοηθήσει εξίσου, στο σχολείο και στην καθημερινή του ζωή. Οι φίλοι μας, τα βιβλία, μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά τόσο σε πρακτικά κομμάτια όπως είναι η σχολική επίδοση όσο και στην

Πως να μετατρέψετε τα ψώνια με τα παιδιά σας, σε μια δραστηριότητα οικογενειακής ανάπτυξης

Πόσο γρήγορα φτάνει για εσάς η μέρα για τα εβδομαδιαία ψώνια στο σούπερ-μάρκετ; Και είναι πράγματι, τα ψώνια αυτά μια καθαρά διαδικαστική δραστηριότητα; Ο γνωστός σκακιστής Robert Byrne έλεγε πως ο σκοπός της ζωής είναι μια ζωή με σκοπό. Το παρόν άρθρο, λοιπόν, στόχο έχει να σας δώσει μια άλλη

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...