Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Ευγενία Φαρμάκη

Δεν ξέρω αν εγώ διάλεξα τη ψυχολογία ή ψυχολογία εμένα. Από παιδί με απασχολούσε η ανθρώπινη συμπεριφορά και πως αυτή διαμορφώνεται και επηρεάζεται. Ο δρόμος ήταν ουσιαστικά μονόδρομος, αν και περπάτησα σε πολλά παρεμφερή μονοπάτια μέχρι να φτάσω στο τελικό. Αυτό βέβαια συντέλεσε στον εμπλουτισμό της ενσυναίσθησης μου και στην ανάπτυξη της συναισθηματικής μου κρίσης.

Ευχαρίστησή μου είναι να συντροφεύω τους ανθρώπους στο να ανακατασκευάζουν υποθέσεις, άλλοτε για το τι μπορεί να τους τραβάει πίσω στην προσωπική τους ανάπτυξη και τι μπορούν να κάνουν γι’ αυτό και άλλοτε για να ανακαλύπτουν ποιοι είναι πραγματικά και γενικά να βρίσκουν τη δύναμη να διεκδικούν το χαμόγελό τους!!!

Σπουδές

2008, ΤΕΙ Αθήνας, Σχολή Νοσηλευτικής: Πτυχίο Τμήματος Νοσηλευτικής

2019, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ιατρική Σχολή : Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, «ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ: Σύγχρονη Κλινικοεργαστηριακή Προσέγγιση & Έρευνα», 2016- 2019

2020, Canterbury Christ Church University, UK : Πτυχίο Τμήματος Ψυχολογίας.

Εκπαίδευση/Επιμόρφωση

2004- 2005, Πρακτική άσκηση σε νηπιακούς σταθμούς και στο γηροκομείο Αθηνών. Δημιουργική απασχόληση παιδιών και νοσηλευτική φροντίδα και απασχόληση ατόμων με άνοια.

2005-2006, Πρακτική άσκηση στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αθηνών ¨Δαφνί¨. Νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών, ανάλυση περιστατικών , δημιουργική απασχόληση των ασθενών.

2006-2007, Πρακτική άσκηση σε ξενώνες αποκατάστασης ψυχικής υγείας και σε κέντρα ημέρας ψυχικής υγείας.

2007-2008, Κλινική άσκηση στο Γ.Ν.Α Ελπίς ( παθολογικό, χειρουργικό, χειρουργείο, αποστείρωση, μονάδα εμφραγμάτων και μονάδα εντατικής θεραπείας).

2008, Πτυχιακή Εργασία (ΤΕΙ Αθήνας, Σχολή Νοσηλευτικής). Aids στη σχολική ηλικία. Αγωγή Υγείας. Ο ρόλος της νοσηλευτικής.

2012-2013: Κλινική άσκηση στην εταιρεία «Χαμόγελο του Παιδιού» ( εθελόντρια στο καλλιτεχνικό εργαστήρι, εθελόντρια στα παζάρια)

2018-2019, Διπλωματική Εργασία( Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ιατρική Σχολή). Μεταβολή της ποιότητας ζωής των ασθενών με ανεγχείρητο καρκίνο του πνεύμονα που έλαβαν θεραπεία.

2018-2019: Πρακτική άσκηση στο Εργαστήριο Κλινικής Προσομοίωσης(In-house Clinic),του Aegean College. Παρακολούθηση και εποπτεία ψυχοθεραπευτικών συνεδριών παιδιών.

2018-2019: Συμμετοχή στη λέσχη Ψυχοπαθολογίας του Aegean College

12/2018, Παρακολούθησης της ημερίδας «Η φαινομενολογία στη θεραπεία Gestalt»που οργανώθηκε από το Gestalt Foundation.

03/2019, Παρακολούθηση της Διημερίδας «50 χρόνια Ε.Ε.Α.Ψ.,50 χρόνια αγώνας για τη σχέση των φύλων», που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Αντλεριανής Ψυχολογίας.

03/2019, Συμμετοχή στο σεμινάριο (4 ωρών) με θέμα « Κώδικας Ηθικής και Δεοντολογίας» που διενεργήθηκε από το Aegean College.

03/2019, Συμμετοχή στο σεμινάριο (4 ωρών) με θέμα « Ψυχοπαθολογία του Παιδιού και του Εφήβου» που διενεργήθηκε από το Aegean College.

Εργασιακή Πορεία

2018- έως σήμερα: Προσωπική εξάσκηση στη θεραπεία συστημικής προσέγγισης.

1/2015-08/2018, Συντονίστρια Κλινικών Μελετών σε ασθενείς με νεοπλασματικές νόσους στην Ογκολογική Μονάδα του νοσοκομείο « Η Σωτηρία», με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Καθηγητή Ιατρικής ΕΚΠΑ κο Κων/νο Ν. Συρίγο.

10/2018 έως σήμερα, 4ετές πρόγραμμα σπουδών στη Συστημική Ψυχοθεραπεία σε πιστοποιημένο Κέντρο Οικογενειακής Θεραπείας.

Από το 2019, εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια-οικογενειακή σύμβουλος. Εργάζεται θεραπευτικά με ενήλικες και αποκαταστασιακά με ογκολογικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους. Φυσικά η ανάγκη για εκπαίδευση και για πληροφορία πάνω σε τεχνικές και μεθόδους Ψυχολογίας δεν σταματά ποτέ. Αποτέλεσμα αυτού είναι να έχει παρακολουθήσει και να παρακολουθεί πληθώρα σεμιναρίων και συνεδριών πάνω στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Ψυχοθεραπεύτρια - Οικογενειακή σύμβουλος


Στοιχεία Επικοινωνίας

Βρείτε μας στα...