Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Μαρίζα Σταγάκη

Η Μαρίζα Σταγάκη είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας (DClinPsy) στο Πανεπιστήμιο King's College London. Ως εκπαιδευόμενη Κλινική Ψυχολόγος, εργάζεται σε διάφορες κλινικές υπηρεσίες στον NHS (National Health Service) του Λονδίνου προσφέροντας ψυχοθεραπεία σε ενηλίκους, εφήβους και παιδιά με άγχος, κατάθλιψη, καθώς και ψύχωση, διαταραχές προσωπικότητας, διπολική διαταραχή, χρήση ουσιών κλπ. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται στο Bethlem Royal Hospital (μονάδα νοσηλευόμενων παιδιών και εφήβων).

Η Μαρίζα Σταγάκη έχει ολοκλήρωσει το μεταπτυχιακό της δίπλωμα πάνω στην Κλινική Ψυχολογία (MSc in Clinical Mental Health Sciences) στο τμήμα Ψυχιατρικής του University College London (UCL), ενώ στη συνέχεια, ολοκλήρωσε και μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Γνωσιακές-Συμπεριφορικές θεραπείες στο University College London (UCL) (Low-Intensity Cognitive Behavioural Interventions PGCert) και εργάστηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Λονδίνου (IAPT service) προσφέροντας Γνωσιακή-Συμπεριφορική θεραπεία (low-intensity) σε άτομα με διαταραχές άγχους, κρίσεις πανικού και κατάθλιψη. Επίσης, έχει αποφοιτήσει με άριστα από το τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εργάστηκε ως Ψυχολόγος για Παρέμβαση στην Κρίση στη γραμμή 10306 του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στο παρελθόν, έχει επίσης εργαστεί ως Honorary Assistant Psychologist στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο St Bernard του Λονδίνου, στην ομάδα Αξιολόγησης και Θεραπείας στην Κρίση, καθώς και ως ερευνήτρια στο University College London και στο Εθνικό Ινστιτούτο για Παιδιά και Οικογένειες «Anna Freud», πραγματοποιώντας έρευνες πάνω στην κατάθλιψη, το παιδικό τραύμα, τον αυτοτραυματισμό αλλά και τις ψυχολογικές επιπτώσεις του κορωνοϊού. Ακόμη, ως ψυχολόγος στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), έχει προσφέρει συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης στους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Παράδειγμα του ερευνητικού της έργου αποτελεί το παρακάτω άρθρο: https://doi.org/10.1016/j.chiabu.2022.105576 που έχει συγγραφεί σε συνεργασία με τoν Καθηγητή Peter Fonagy, Επικεφαλής του Τμήματος Ψυχολογίας και Γλωσσικών Επιστημών στο University College London.

Στο παρελθόν, έχει επίσης συμπληρώσει ετήσια εκπαίδευση πάνω στην Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία από το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων της Δρ. Χάριτος Κατάκη, και έχει εκπαιδευτεί πάνω στην Ψυχική Υγεία Παιδιών και Εφήβων από το Τμήμα Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων του Σισμανογλείου Γενικού Νοσοκομείου Αττικής, καθώς και στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος από το Κέντρο Παιδιού και Εφήβου. Ακόμη, έχει συμπληρώσει την πρακτική της άσκηση στη Β’ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αττικόν και έχει εργαστεί εθελοντικά στο Κέντρο Ημέρας Εφήβων με Αυτισμό στη Δυτική Αττική.

Κλινική Ψυχολόγος, MSc


Στοιχεία Επικοινωνίας

Email :
marizastagaki@gmail.com

Βρείτε μας στα...