Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr

Υβόνη Κωνσταντίνου

Ονομάζομαι Υβόνη Κωνσταντίνου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Λεμεσό της Κύπρου. Η πορεία μου στο χώρο της ψυχολογίας ξεκίνησε το 2011 με τις σπουδές μου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, λαμβάνοντας το πτυχίο μου το 2015. Παράλληλα με το πτυχίο μου, ολοκλήρωσα το εξαμηνιαίο πρόγραμμα εξειδίκευσης στη διαχείριση διατροφικών διαταραχών και παχυσαρκίας του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ).

Στη συνέχεια επέστρεψα στην Κύπρο και μέσω του προγράμματος Εράσμους εργάστηκα ως βοηθός ψυχολόγου στον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), αλλά και στο κέντρο αποκατάστασης “Σωκράτειο Μέλαθρον”. Το ίδιο διάστημα συνεργαζόμουν με το πρόγραμμα ειδίκευσης ψυχιατρικής-νοσηλευτικής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, όπου παρουσίαζα διάφορες διαλέξεις σε εθελοντική βάση, ενώ συνεργάστηκα και με προπονητή στίβου με στόχο την αυτοπεποίθηση των παιδιών αθλητών.

Επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη το 2016, όπου άρχισα το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Κλινική Ψυχολογία του Αριστοτελείου και το οποίο ολοκλήρωσα το καλοκαίρι του 2018. Από τότε, επέστρεψα μόνιμα στην Κύπρο, και μετά από την επίσημη εγγραφή μου στο Συμβούλιο Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου, διατηρώ το προσωπικό μου γραφείο ως Κλινικός Ψυχολόγος στη Λεμεσό.

Στην παρούσα φάση, η διαρκής ανάγκη για εξέλιξη με οδήγησε στο να συμμετάσχω στο τετραετές πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία.

Διοργανώνω δωρεάν online συναντήσεις για Έλληνες/Κύπριους όπου κι αν βρίσκονται, οι οποίες αφορούν σκέψεις, συναισθήματα για τον κορονοϊό και πώς μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα την κατάσταση για να αποφευχθεί η αρνητική επίδραση στην ψυχική υγειά τη δική μας ή των γύρω μας!

Οι συναντήσεις θα γίνονται κυρίως σε μικρές ομάδες (ONLINE), ενώ αν υπάρχει έκτακτη ανάγκη μπορεί να γίνει και ατομική κατ' εξαίρεση. Κάθε βδομάδα θα γίνονται διαφορετικές ομάδες με διαφορετικά άτομα, ώστε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των διαφόρων ενδιαφερομένων. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να στείλουν ένα μήνυμα στο yvonikonstantinou@hotmail.com ή στη σελίδα μου στο Facebook @YvoniPsychologist ή στο (+357) 99268711. Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να υποβάλλουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 5 Απριλίου, ενώ παράλληλα θα διευθετούνται στο ενδιάμεσο οι συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους!

Κλινικός Ψυχολόγος


Στοιχεία Επικοινωνίας

Φορέας Εργασίας :
Κάτω Πολεμίδια, Τ.Κ.: 4152, Λεμεσός
Τηλέφωνο :
00357 99268711
Email :
yvonikonstantinou@hotmail.com
Κοινωνικά Δίκτυα :

Ο Κορωνοϊός: 20 Ιδέες για το Σπίτι

Τέτοιες δύσκολες στιγμές, η ενημέρωση είναι πολύ σημαντική, καθώς μπορεί κανείς να δει πως εξελίσσονται οι καταστάσεις, να ανακουφιστεί με κάποια μέτρα ή να διαμαρτυρηθεί βρίσκοντας παρέα πολλούς άλλους φίλους με την ίδια οπτική, σε διάφορα μέσα (π.χ. facebook). Κι ενώ από την μια πλευρά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ή άλλα

Συστημική Οπτική στο Άγχος και στις Κρίσεις Πανικού

Φαίνεται πως όσο κι αν μας κάνουν να υποφέρουμε αυτές οι σκέψεις/συμπτώματα, θέλουν μόνο το καλό μας, να μας υπενθυμίσουν πως χρειάζεται να φροντίσουμε περισσότερο τις ανάγκες μας και να έρθουμε πιο κοντά τους. Το άγχος είναι πολύ σημαντικό στη ζωή μας, καθώς χωρίς αυτό πιθανώς να ήμασταν πλήρως αδρανής σε

Θεραπεία Ζεύγους: Ο έρωτας, η αμφισβήτηση και ο ρόλος του ειδικού

Αδιαμφισβήτητα, σε μια σχέση υπάρχουν συγκρούσεις και πάντοτε θα υπάρχουν. Το θέμα δεν είναι να εξαφανιστούν οι τέτοιες προστριβές, αλλά να γίνουν διαχειρίσιμες και κυρίως να έχουν αρχή και τέλος. Όταν δυο άνθρωποι ενώνονται με τα δεσμά του γάμου, φέρνουν μέσα στη σχέση τα πιστεύω τους, τα οικογενειακά σενάρια, τους γνωστικούς

Σκέψεις Χριστουγέννων: Μελαγχολία, κατάθλιψη.. ή να το πάρω αλλιώς;

Δευτέρα πρωί, στο ίντερνετ άρθρο αναφέρεται στην κατάθλιψη των Χριστουγέννων. Τρίτη, εικόνα στο Facebook αναφέρεται σε σημάδια μελαγχολίας των γιορτών. Τετάρτη, ένα άρθρο αναφέρεται στη θλίψη που φέρνουν οι γιορτές των Χριστουγέννων. Και κάπου εκεί, αρχίζω να αναρωτιέμαι: Υπάρχει κανείς άνθρωπος που θα διαβάσει, θα δει τέτοια άρθρα και θα

Ο εαυτός μου και οι άλλοι

Είσαι πραγματικά εσύ; Ή είσαι αυτό που σου είπαν οι άλλοι ότι είσαι; Ο Μπουσκάλια, σκέφτεται: ...όσο κι αν επαναστατούμε, είμαστε πραγματικά αυτό που είμαστε ή είμαστε μόνο αυτό που μας λένε οι άλλοι ότι είμαστε; Ως παιδί, είναι πολύ εύκολο να σου επιδείξουν ποιος είσαι και τί είσαι. Για

Απώλεια: Το ταξίδι του θρήνου και της αλλαγής

Σε όλο το ταξίδι της ζωής μας, κάτι κερδίζουμε και παράλληλα κάτι χάνουμε, είτε αγαπημένους μας ανθρώπους, είτε αγαπημένους μας τόπους, αντικείμενα ή ακόμη και τα νιάτα μας, τα όνειρά μας. Κάθε είδους αλλαγή, όσο χαρούμενη κι αν είναι, υπάρχει κάτι το οποίο χάνουμε, όπως για παράδειγμα η γέννηση ενός

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...