Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Χάρις Κατάκη

Η Χάρις Κατάκη διδάκτωρ Ψυχολογίας έχει ιδρύσει το Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, ένα διεθνώς αναγνωρισμένο κέντρο το οποίο προσφέρει θεραπευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα οικογένειες και ζευγάρια, εκπαίδευση και εποπτεία σε ευρύ φάσμα επαγγελματιών και οργανισμών που ασχολούνται με τον άνθρωπο και τα συστήματα στα οποία ανήκει, διοργανώνει σεμινάρια, Ημερίδες και Συνέδρια ασχολείται με την έρευνα και τις εκδόσεις.

Με την εκπαιδευτική της ιδιότητα έχει εκπαιδεύσει ένα μεγάλο αριθμό συστημικών θεραπευτών, πολλούς επαγγελματίες της ψυχικής υγείας και συναφών ειδικοτήτων (εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες παροχής υπηρεσιών υγείας).

Η θεωρητική και η ερευνητική της εργασία οδήγησε στη σύλληψη και ανάπτυξη θεωρητικών μοντέλων τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε έγκυρα ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και βιβλία.

Με τον ρόλο της θεραπεύτρια ασχολείται με την ατομική, οικογενειακή και ομαδική θεραπεία για πάνω από τρεις δεκαετίες εφαρμόζοντας ένα συνθετικό μοντέλο συστημικής θεραπείας 

Το Συνθετικό Μοντέλο Συστημικής Θεραπείας (ΣΥΜΟΣΥΘ) το οποίο έχει συλλάβει και έχει επεξεργαστεί θεωρητικά αποτελεί το θεωρητικό υπόβαθρο όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Εργαστηρίου.

Η αποδοχή του πρωτοποριακού αυτού μοντέλου από όλο και μεγαλύτερο αριθμό θεραπευτών και άλλων επαγγελματιών και επιστημόνων αυξάνει ολοένα τον αριθμό οργανισμών και μεμονωμένων ατόμων που απευθύνονται στην ίδια και στους συνεργάτες της για εποπτεία και καθοδήγηση.

Η Χάρις Κατάκη έχει διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην ανάπτυξη και την διάδοση της Ελληνικής Συστημικής Σκέψης μέσα από την θεωρητική, ερευνητική, εκπαιδευτική εκδοτική της δουλειά και εποπτικό της ρόλο.

Έχει ιδρύσει και διευθύνει την γνωστή και επιτυχημένη σειρά ΑΝΘΩΠΙΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ στη, οποία έχουν ενταχθεί πάνω από 30 βιβλία που απευθύνονται στο ευρύ κοινό, σε κοινωνικούς επιστήμονες και επαγγελματίες που ασχολούνται με τον άνθρωπο. Στην σειρά έχουν επίσης ενταχθεί και αρκετά παιδικά βιβλία βασισμένα στον συστημικό τρόπο σκέψης.

Για δεκαετίες επισκέπτεται ως καλεσμένη ομιλήτρια πολλές πόλεις και περιοχές της χώρας και του εξωτερικού κέντρα που παρέχουν εκπαίδευση σε επαγγελματίες του χώρου ψυχικής, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς. 

Ανήκει σε πολλές επιστημονικές εταιρείες και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει παίξει πρωτεύοντα ρόλο σε πολλές από αυτές:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΕΛΕΣΥΘ)
-Πρώτη πρόεδρος για δυο θητείες 
-Μέλος του Δ.Σ.

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (EFTA)
Μέλος του Δ.Σ. του επιμελητηρίου των Εθνικών Εταιρειών.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (EFTA)
Μέλος του Δ.Σ.
Δυό φορές υποψήφια πρόεδρος

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΕΑΡ)
Μέλος με τιμητική διάκριση

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια


Στοιχεία Επικοινωνίας

Email :
info@ergastirio.eu

Εγγραφείτε για να λαμβάνετε το newsletter μας!

Βρείτε μας στα...