PsychologyNow Team

Βιβλιοπροτάσεις: "Ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις στις καταστάσεις του Εγώ"

Βιβλιοπροτάσεις: "Ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις στις καταστάσεις του Εγώ"

PsychologyNow Team

Πόσες φορές έχετε πιάσει τον εαυτό σας να συμπεριφέρεται σαν παιδί; Όταν αγχωνόμαστε για οποιοδήποτε λόγο –συνέντευξη για μια νέα δουλειά, έντονη διαφωνία με τον/την σύντροφο, φόβος για το νέο– θα παρατηρήσουμε ότι ξαφνικά αναδύονται παιδικές συμπεριφορές για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Αυτό γίνεται αυθόρμητα χωρίς καν να το αντιληφθούμε. Τότε όμως, αντί τις αποφάσεις να της πάρει ο ενήλικας, τις παίρνει το παιδί με καταστρεπτικά αποτελέσματα για τη ζωή μας.


PsyxoParemvaseisEgw eΗ Robin Shapiro είναι μία παγκοσμίου φήμης Αμερικανίδα ψυχοθεραπεύτρια με πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση του τραύματος. Στο βιβλίο της Ψυχοθεραπευτικές Παρεμβάσεις στις Καταστάσεις του Εγώ προσεγγίζει με μια ιδιαίτερη ματιά τις καταστάσεις του Εγώ –όπως ονομάζονται τα τμήματα του εαυτού μας που αντιπροσωπεύουν άλλες ηλικίες– και καταφέρνει με λόγο άμεσο και απλό να δημιουργήσει ένα εγχειρίδιο με τεχνικές για τη θεραπεία της πλειονότητας των ψυχικών ασθενειών.

Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα απαραίτητο εγχειρίδιο για τους θεραπευτές που θέλουν να εφαρμόσουν τη θεραπεία μέσω των καταστάσεων του Εγώ. Περιλαμβάνει 18 παραδείγματα περιστατικών με αυτούσιους διαλόγους μεταξύ της θεραπεύτριας και των πελατών της. Ένα βιβλίο επιστημονικό, με εύκολη γλώσσα που απευθύνεται σε όλους.

Παρόλο που το βιβλίο αυτό κατατάσσεται στα εγχειρίδια, έχει μια απρόσμενη επίδραση στον αναγνώστη, ο οποίος θα αρχίσει να παρατηρεί τις αντιδράσεις του, να αντιλαμβάνεται τα παιδιά που κρύβει μέσα του και να ψάχνει τις ηλικίες και τα γεγονότα που τα δημιούργησαν. Αυτή η εσωτερική ενδοσκόπηση ολοκληρώνει την εμπειρία της ανάγνωσης και οδηγεί σε ένα αυξημένο επίπεδο αυτογνωσίας που θα βοηθήσει την κοινωνική και προσωπική σας ζωή ακόμη και αν δεν ήταν αυτός ο αρχικός στόχος της ανάγνωσης.

Μπορείτε να προμηθευτείτε το βιβλίο εδώ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...