PsychologyNow Team

Βιβλιοπροτάσεις: Θυμός - Γίνε επιστήμονας του εαυτού σου

Βιβλιοπροτάσεις: Θυμός - Γίνε επιστήμονας του εαυτού σου

PsychologyNow Team

Κυκλοφόρησε  πριν λίγες ημέρες από τις εκδόσεις μας το βιβλίο αυτοβοήθειας και αυτοβελτίωσης  «ΘΥΜΟΣ-ΓΙΝΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΟΥ» του ψυχολόγου-ψυχοθεραπευτή Μιχάλη Μπατάκη.


Πρόκειται για ένα βιβλίο που βοηθά στην αυτό-ανάλυση με σκοπό τη διαχείριση θυμού και όχι μόνο. Ένα εισαγωγικό βοήθημα τόσο γι’ αυτούς που σκοπεύουν να αρχίσουν Γνωσιακού - Συμπεριφορικού τύπου συνεδρίες, όσο και γι’ αυτούς που θέλουν να μάθουν περισσότερα με βάση ψυχοθεραπευτικά πρωτόκολλα. Γραμμένο με φιλοσοφική διάθεση, ευκολοδιάβαστο, κατανοητό και “to the point”.  Συνοδεύεται από εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablet Android.

Έχουν γράψει για το βιβλίο:

Μπορεί ένα μικρό σε έκταση βιβλίο να βοηθήσει σε έναν μεγάλο σε ένταση θυμό; Ίσως ναι, αν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε. Το βιβλίο του Μιχάλη Μπατάκη κάνει αυτό. Σας εισάγει στον έλεγχο του δυσλειτουργικού σας θυμού μέσα από μια διαδικασία γνωσιακού τύπου, όπου η κατανόηση των «πρέπει» και του αυτονόητου δικαιώματος οδηγεί, μεταξύ των άλλων, στη βήμα-βήμα εξοικείωση του αναγνώστη στις υπερ-γενικευμένες και καταστροφολογικές σκέψεις, τις εναλλακτικές ερμηνείες της αντιληπτής πραγματικότητας, τη χρήσιμη ταπεινοφροσύνη και την αποτελεσματική διεκδικητικότητα, την προοδευτική έκθεση στις «θυμογόνες» καταστάσεις και τη συστηματική άσκηση. Διαβάστε το κι αν δε σας αρέσει... μη θυμώνετε!

Γρηγόρης Σίμος,

Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής, Καθηγητής  Ψυχοπαθολογίας, Πρόεδρος

της Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής – Συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας

 

Δεν πρόκειται για ένα κοινό βιβλίο αυτοβελτίωσης. Ο Μιχάλης Μπατάκης κατορθώνει με απλή και ευχάριστη γραφή να σε εισάγει στον κόσμο της αυτογνωσίας. Με τεχνικές αλλαγής συμπεριφοράς και σκέψεων, χρήσιμες συμβουλές και τεστ, που προωθούν την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και την προσωπική επιβράβευση, σε μεταμορφώνει κυριολεκτικά σε σύμβουλο του εαυτού σου. Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους!

Γιάννης Κλεινάκης,

Γενικός Ιατρός,

Διευθυντής Δημόσιας Υγείας

Περιφέρειας Αττικής

ThymosGineEpisthmonas e1 ThymosGineEpisthmonas e2

Μέγεθος: 14Χ21
Σελ. 19
Εκδ.ΗΔΥΦΩΝΟ
Τιμή: 14 ευρώ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

ThymosGineEpisthmonas sygΟ Μιχάλης Μπατάκης έχει σπουδάσει Ψυχολογία, θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, Κοινωνική Θεωρία της Ψυχανάλυσης (Λακανική) κι έχει ασχοληθεί σε ακαδημαϊκό και πρακτικό επίπεδο με τη χρήση της νευροανάδρασης ως έναν εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης διαταραχών σε ασθενείς, που είτε δεν επιθυμούν είτε δεν ανταποκρίνονται σε συμβατικές παρεμβατικές ψυχοθεραπευτικές διαδικασίες.

Πιστεύει ακράδαντα ότι οι μεγάλες καινοτομίες στην επιστήμη και τη ζωή είναι εφικτές από ανθρώπους που έχουν παθιαστεί με περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία -όταν βρεθούν στις κατάλληλες συνθήκες- και οι οποίοι κινητοποιούνται και χαρακτηρίζονται από την επιθυμία του «κατανοείν» (the happiness of understanding).

Ως αυτοδίδακτος στους πρώτους οικιακούς υπολογιστές δημιουργεί την εταιρεία «Ίππαρχος», που δραστηριοποιείται κυρίως στον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εμπορική διάθεση εκπαιδευτικού λογισμικού για το Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Την τετραετία 1999-2002 επιδέχεται ακαδημαϊκή μόρφωση στην επιστήμη των υπολογιστών, με έμφαση στα εμπειρογνώμονα συστήματα ενώ ταυτόχρονα αποκτά στο Ηνωμένο Βασίλειο πτυχίο Ψυχολόγου Θετικής Κατεύθυνσης. Το έναυσμα για την ενασχόληση του Μιχάλη Μπατάκη με την ψυχολογία αποτέλεσε η ανάγνωση της «Ρητορικής» του Αριστοτέλη, όπου διαπίστωσε ότι περιγραφές χαρακτήρων πριν από 2000 και πλέον έτη, παραμένουν ως έχουν και σήμερα, στη σύγχρονη εποχή. Ως αριστούχος, αποφασίζει να κάνει μεταπτυχιακές ψυχαναλυτικές σπουδές στο Λονδίνο με έμφαση στη Λακανική ψυχανάλυση.

Το 2005 τον βρίσκει να παρέχει τις υπηρεσίες του στο Δημόσιο τομέα ενώ παράλληλα διδάσκει Στατιστική στα Τ.Ε.Ι. Κρήτης. Ασκεί ιδιωτικό έργο ως Γνωσιακός – Συμπεριφοριστικός ψυχοθεραπευτής στην Αθήνα (peopleforward.gr). Είναι ιδρυτής και πάροχος της δωρεάν διαδικτυακής πλατφόρμας psydesk.org, μιας κοινωνικής πρωτοβουλίας στον χώρο της ψυχικής υγείας, που συντηρείται και αναπτύσσεται με εθελοντικές δωρεές της κοινότητας επαγγελματιών και συναφών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων στο πεδίο της ψυχικής υγείας.

Έχει αρθρογραφήσει κατά καιρούς σε τοπικής και εθνικής εμβέλειας εφημερίδες όπως «ΤΑ ΝΕΑ» ενώ έχει εκπονήσει σειρά ερευνητικών μελετών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και της Ψυχολογίας. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Αναδοχής-Υιοθεσίας.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...