PsychologyNow Team

Βιβλιοπροτάσεις: Η δύναμη του υποσυνείδητου - Dr. Joseph Murphy

Βιβλιοπροτάσεις: Η δύναμη του υποσυνείδητου - Dr. Joseph Murphy

PsychologyNow Team

Και αν σου έλεγε κάποιος ότι η δύναμη για να καταφέρεις όσα θέλεις βρίσκεται μέσα σου… και συγκεκριμένα στο υποσυνείδητό σου, πώς θα αντιδρούσες;


DYNAMH YPOSYNEIDHTOU EΟι περισσότεροι επιστήμονες σήμερα πιστεύουν ότι ο νους με κάποιον τρόπο αναδύεται από μια μυστηριώδη, αναπόδεικτη αλληλεπίδραση μορίων στον εγκέφαλο, την οποία δημιουργεί το μυαλό.

Αυτό οδηγεί σε απλουστευμένες, περιοριστικές εξηγήσεις του ποιοι είμαστε – ένας κοσμικός κυνισμός για τις ικανότητες του ανθρώπου και τη βαθύτερη ύπαρξή μας.

Το διορατικό έργο του dr. Joseph Murphy έρχεται να υπενθυμίσει ότι οι άνθρωποι είμαστε πολλά περισσότερα από τον λογικό νου μας, καθώς πολλές φορές ο λογικός νους μας εμποδίζει να χρησιμοποιούμε στο έπακρο τις δυνατότητές μας.

Περιορίζει πολύ τις ικανότητές μας και μας αποκόπτει από το υποσυνείδητο μας, την πραγματική πηγή της δύναμής μας. Τη διαίσθησή μας, τη βαθύτερη επίγνωσή μας, τα όνειρά μας, τη σύνδεσή μας με το κοσμικό πεδίο πληροφοριών, την ψυχολογική και πνευματική μας επικράτεια…

Δεν είναι τυχαίο που από την πρώτη κυκλοφορία του, το 1963, το κλασικό πλέον βιβλίο του Η δύναμη του υποσυνείδητου πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και συνεχίζει να προσελκύει νέες γενιές αναγνωστών κάθε χρόνο.

Γιατί όμως χρειαζόμαστε τη δύναμη του υποσυνείδητου;

Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε μια συμβουλή από το βιβλίο του δρα Murphy θα ήταν σίγουρα οι τεχνικές για να εκμεταλλευτούμε τον «αυτοδιαλόγο» μας. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι μιλάμε στον εαυτό μας. Αλλά όλοι έχουμε μια εσωτερική φωνή.

Σκέψου ότι το μυαλό μας έχει δύο σφαίρες του μυαλού μας. Η συνειδητή περιοχή είναι το τμήμα που κάνει όλες τις σκέψεις. Καθώς διαβάζεις αυτό το άρθρο

αυτά τα λόγια, μιλάς ίσως ταυτόχρονα στον εαυτό σου για το πώς νιώθεις γι’ αυτά που διαβάζεις, για το έχεις να κάνεις μετά, αν πρέπει να μαγειρέψεις πολλά άλλα πράγματα. Αυτό είναι ο αυτοδιάλογος.

Αυτό μας συμβαίνει όλη μέρα με ρυθμό εκατόν πενήντα έως τριακόσιες λέξεις το λεπτό.

Και αυτό που οι περισσότεροι δεν ξέρουμε είναι ότι ο αυτοδιάλογος μετατρέπεται σε εντολές προς το υποσυνείδητο, το οποίο λειτουργεί ως σερβομηχανισμός (σύστημα ελέγχου) και εκτελεί όλες τις εντολές που λαμβάνει από τη συνειδητή περιοχή του εγκεφάλου.

Αυτά που λέμε στον εαυτό μας είναι πολύ πιο σημαντικά από αυτά που λέμε στους άλλους. Ο τρόπος που μας μιλάμε επηρεάζει το υποσυνείδητο μας και έχει αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας.

Βέβαια από τη δεκαετία του 1960 έχουν αλλάξει πολλά.

Το κλασσικό έργο του δρα Murphy έρχεται στο σήμερα.

Στη νέα αναθεωρημένη έκδοση του βιβλίου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, ο life coach και σύμβουλος C. James Jensen συμπληρώνει το έργο του δρα Murphy με νέα μαθήματα και μια σύγχρονη εργαλειοθήκη πρακτικών –όπως οι θετικές δηλώσεις, ο θετικός οραματισμός, ο διαλογισμός και διάφορες δεξιότητες–, βοηθώντας σας να αξιοποιήσετε το υποσυνείδητό σας για να ζήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Ο Jensen παρέχει τεχνικές για να αρχίσουμε να αναπτύσσουμε μια εσωτερική αίσθηση αξίας και ισχυρής συνείδησης, να πιστεύουμε περισσότερο στον εαυτό μας ώστε να ξεπερνάμε εμπόδια για να αγγίζουμε την επιτυχία.


Το βιβλίο Η δύναμη του υποσυνείδητου - Αναθεωρημένη έκδοση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στο www.dioptra.gr.

Διάβασε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...