PsychologyNow Team

Cine-δρία: Πέντε Χριστουγεννιάτικες ταινίες για την Ψυχική Υγεία

Cine-δρία: Πέντε Χριστουγεννιάτικες ταινίες για την Ψυχική Υγεία

PsychologyNow Team
γυναίκα παρακολουθεί Πέντε Χριστουγεννιάτικες ταινίες για την Ψυχική Υγεία
Image credit: DCStudio / freepik.com

Έχετε σκεφτεί τι μπορούν να μας διδάξουν οι Χριστουγεννιάτικες ταινίες για την ψυχική υγειά και την ευεξία; Συγκεντρώσαμε τις 5 αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες!


Συγκεντρώσαμε αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες που μας διδάσκουν σημαντικά μαθήματα ζωής για την ευεξία, τις σχέσεις, την ψυχική υγεία και την αποδοχή.

Είναι η εποχή για να καθίσετε αναπαυτικά στον καναπέ, να χαλαρώσετε και να δείτε μία καλή ταινία… και ευτυχώς υπάρχουν πολλές επιλογές. Γνωρίζουμε ότι οι Χριστουγεννιάτικες ταινίες τείνουν να έχουν το στοιχείο της ευεξίας, αλλά έχετε ποτέ σκεφτεί τι μπορούν να μας διδάξουν για την ψυχική υγεία και την ευημερία;

Σε αυτό το άρθρο, συγκεντρώνουμε μερικές από τις αγαπημένες μας χριστουγεννιάτικες ταινίες και ρίχνουμε μια ματιά στα πράγματα που μπορούν να μας διδάξουν για την ψυχική υγεία, τις σχέσεις και την αποδοχή.

1. It’s a Wonderful Life

Για όσους βρίσκουν δυσάρεστες τις ιστορίες που διερευνούν τον αυτοκτονικό ιδεασμό, να σημειώσουμε ότι αυτό είναι κεντρικό θέμα σε αυτή την ταινία.

Σε αυτή την κλασική ταινία, ένας άνδρας χάνει τα πάντα και σκέφτεται να βάλει τέλος στη ζωή του, πριν εμφανιστεί ένας άγγελος για να του δείξει με ποιον τρόπο έχει αγγίξει τις ζωές των άλλων. Το It’s a Wonderful Life μας δείχνει ότι η αληθινή χαρά είναι βαθύτερη από τα υλικά αγαθά και ότι οι δεσμοί που έχουμε με τους άλλους είναι αυτό που μας εξυψώνει αληθινά.

2. How the Grinch Stole Christmas

Είναι μια οικογενειακή αγαπημένη ταινία που γίνεται καλύτερη όταν την ξαναδούμε ως ενήλικες, με τον Jim Carrey να ξεχωρίζει στην ταινία που είναι εμπνευσμένη από το κλασικό βιβλίο του Dr. Seuss. Αυτό που ξεκινά ως μια ματιά στην απομόνωση και την κοινωνική απόρριψη, μετατρέπεται σε ένα αισιόδοξο μήνυμα για τη δύναμη της φιλίας και της αποδοχής.

 


Διαβάτε σχετικά: Πέντε τρόποι για να διατηρήσετε την ψυχική υγεία σας κατά τη διάρκεια των γιορτών


3. The Holiday

Αυτό το συναίσθημα της επιθυμίας να αποδράσουμε είναι κάτι που πολλοί από εμάς θα μπορέσουμε να ταυτιστούμε φέτος και είναι το πρωταρχικό κίνητρο για τους δύο πρωταγωνιστές της ταινίας. Όταν δύο γυναίκες ανταλλάσσουν ζωές μεταξύ τους για τα Χριστούγεννα, μαθαίνουν τι είναι αυτό που τις κάνει πραγματικά ευτυχισμένες, ανακαλύπτουν μαθήματα αυτοεκτίμησης, θυσίας και εμπιστοσύνης.

4. Arthur Christmas

Σε αυτή τη συγκινητική ταινία - ιδανική για όλη την οικογένεια - ο αδέξιος γιος του Άγιου Βασίλη, ο Άρθουρ, ξεκινάει μια αποστολή για να παραδώσει ένα ξεχασμένο δώρο. Για παιδιά και ενήλικες, το Arthur Christmas είναι ένα ευεργετικό παραμύθι για τη δύναμη της αυτοπεποίθησης και της αποδοχής.

5. A Christmas Carol

Αυτό το διαχρονικό παραμύθι εξακολουθεί να μας εκφράζει και σήμερα, και για καλό λόγο, καθώς περιλαμβάνει μαθήματα για τη γενναιοδωρία, τη φιλία, την αγάπη και την τεράστια σημασία του να συγχωρείς τον εαυτό σου και να αφήνεις το παρελθόν για να προχωρήσεις προς ένα καλύτερο μέλλον. Είτε επιλέξετε την εκδοχή του 1999 με πρωταγωνιστή τον Patrick Stewart, είτε το The Muppets Christmas Carol από το 1992, αφεθείτε σε μια από τις μεγαλύτερες αλληγορίες.


Απόδοση - Επιμέλεια: PsychologyNow.gr
Πηγή

*Απαγορεύεται ρητώς η αναπαραγωγή χωρίς προηγούμενη άδεια των υπευθύνων της ιστοσελίδας*

2. banner diafhmishs mypsychologist koino

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...