PsychologyNow Team

Θεατρική παράσταση: «Οι Σεμνότυφοι»

Θεατρική παράσταση: «Οι Σεμνότυφοι»

PsychologyNow Team

Οι θεατρικές συναντήσεις μας συνεχίζονται το Σάββατο στις 04-11 στις 21:00 στο θεατρικό χώρο «O ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ» παρουσιάζοντας το βαθύ, αστείο και τρυφερό έργο του Anthony Neilson «Οι Σεμνότυφοι», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη.


Καταρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους αναγνώστες του psychologynow.gr για τη στήριξη της δράσης που της δίνει ζωή τόσα χρόνια. Το θέατρο διαχρονικά βασίζεται στη δημιουργία και απόδοση ιστοριών, αναπαριστά μέσα στο ταξίδι του χρόνου τις αφηγήσεις, τα συναισθήματα και τις οπτικές του κοινού που το παρακολουθεί. Μπορείτε να συμμετέχετε στην εκδήλωση κάνοντας τηλ.κράτηση (6986604174) και αναφέροντας το όνομα του site κερδίζοντας 20% έκπτωση στο εισιτήριο. Συντονίστρια της συζήτησης που ακολουθεί στο τέλος του έργου με το κοινό και τους συντελεστές της παράστασης είναι η συνεργάτιδα του site Mιρέλλα Κορομπίλια (Phd ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια).

Λίγα λόγια για το έργο και την παράσταση:

PARASTASH SEMNOTYFOI EΟι «Σεμνότυφοι» γράφτηκαν το 2018 από τον Anthony Neilson για το Royal Court Theatre – το θέατρο των συγγραφέων, όπως είναι γνωστό στο Λονδίνο, ανέβηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2021 στο θέατρο Vault κι ο σκηνοθέτης αποφάσισε να επαναδιαπραγματευτεί και επικαιροποιήσει το υλικό του έργου φέρνοντας το αυτή τη φορά στην Ελλάδα του 2023.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Ναταλία κι ο Τάσος είναι οι «Σεμνότυφοι», ένα σύγχρονο ζευγάρι της πόλης που κουβαλά όλα τα στερεοτυπικά πρότυπα της κοινωνίας μας για τον άνδρα και την γυναίκα. Μας προσκαλούν στο θέατρο για να μιλήσουμε για το σεξ, αποκαλύπτουν πως οι ίδιοι έχουν να κάνουν σεξ 14 μήνες και 4 ημέρες και δηλώνουν αποφασισμένοι πως το θέμα τους πρέπει να λυθεί απόψε στο θέατρο, πάνω στη σκηνή. Είναι έτοιμοι για όλα και ή θα κάνουν σεξ απόψε ή όλα θα τελειώσουν για αυτούς.

O Anthony Neilson έχει γράψει ένα έργο για την συντροφικότητα, την οικειότητα και την αστική μοναξιά. Αποτελεί ένα έργο για την προσπάθεια να πεις το ανείπωτο, για την απόκρυψη των επιθυμιών, για τον ερωτισμό μέσα στα ζευγάρια που χάνεται. Πόσο σεμνότυφοι έχουμε γίνει σε μια κοινωνία που συντηρητικοποιείται ταχύτατα;

Γιατί το σεξ έχει τόση σημασία στις ζωές μας; Γιατί το σκεφτόμαστε συνέχεια; Γιατί μας αρέσει να μιλάμε για αυτό; Θέλουμε να ξεφύγουμε μέσα από το σεξ από την μοναξιά μας;

VIDEO TRAILER

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Συγγραφέας: Anthony Neilson
Μετάφραση: Δημήτρης Κιούσης
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Λάσκαρης

ΠΑΙΖΟΥΝ (αλφαβητικά)

Ναταλία Πελέκα και Τάσος Προβιάς

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70' (χωρίς διάλειμμα)

ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
FB Page: https://www.facebook.com/mikroskerameikos
Instagram: https://www.instagram.com/mikroskerameikos/
Web site: www.mikroskerameikos.gr

Διεύθυνση: Ευμολπιδών 13, Γκάζι, Βοτανικός

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός

Πληροφορίες: 210 3454831

Email: mikroskerameikos@gmail.com

*Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΙΑ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

*ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ

Ημερ. Παρ.: ΣΑΒΒΑΤΟ 4/11/2023 ΣΤΙΣ 21:00 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 70' (χωρίς διάλειμμα)

Tηλ. κράτηση εισιτηρίου: τηλ.επικ. 6986604174- email: provatoathens@gmail.com - mkorobilia@gmail.com για τους αναγνώστες του PsychologyNow.gr στην τιμή των 10 ευρώ από 15.

Web site: provatoathens.com

Email: provatoathens@gmail.com και info@provatoathens.com

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...