PsychologyNow Team

Eβδομάδα ευαισθητοποίησης: Play Therapy Week

Eβδομάδα ευαισθητοποίησης: Play Therapy Week

PsychologyNow Team

Στις 5 με 11 Φεβρουαρίου 2023, φορείς ψυχικής υγείας και επαγγελματίες από όλον τον κόσμο θα συμβάλλουν στην περαιτέρω γνωστοποίηση αυτής της μοναδικής θεραπευτικής παρέμβασης για παιδιά, της Play therapy.


Έτσι και όλοι εμείς στην «ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΟΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ» (Ε.Α.Π.Π.Π.Π.ΝΑ.Ε.) με τον διακριτικό τίτλο «Πρόσωπον Γίγνεσθαι», θα πραγματοποιήσουμε στο πλαίσιο της Play Therapy Week εκδηλώσεις και ενημερωτικές δράσεις, αναδεικνύοντας και γνωστοποιώντας για 4η συνεχόμενη χρονιά την θεραπευτική αξία του παιχνιδιού!

Προσκαλούμε, λοιπόν:

- Φορείς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, παιδοψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς, ειδικούς θεραπευτές κ.τ.λ),

- Σχολεία και εκπαιδευτικά κέντρα,

- καθώς και καλλιτέχνες από όλες τις χώρες της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης

να συμμετέχουν μαζί μας στους εορτασμούς της Play Therapy Week και να μεταδώσουμε όλοι μαζί το φετινό μήνυμα "Tο παιχνίδι θεραπεύει".

Ενδεικτικά μπορείτε να δημιουργήσετε και να μας αποστείλετε σε ηλεκτρονική μορφή, από τώρα και καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ευαισθητοποίησης για την Play Therapy εώς 11 Φεβρουαρίου 2023:

  • μια καλλιτεχνική δημιουργία, η οποία θα απεικονίζει τη σημασία που έχει το παιχνίδι για εσάς
  • ένα σύντομο βίντεο μέγιστης διάρκειας ενός λεπτού, στο οποίο θα περιγράφετε ατομικά ή ομαδικά, πώς χρησιμοποιείτε το παιχνίδι στην επαγγελματική σας σχέση με τα παιδιά και πώς αυτά ανταποκρίνονται.
  • ένα κολάζ ή μια ζωγραφιά, μια φωτογραφία με το αγαπημένο σας παιχνίδι , η οποία θα απεικονίζει τη σημασία που έχει το παιχνίδι για εσας.
  • τις δικές σας προτάσεις «Χρησιμοποιώ το παιχνίδι στη δουλειά μου γιατί ...», «Το παιχνίδι για μένα σημαίνει ...», «Παίζοντας μπορώ/ούμε να ...» κ.α..

Μοιραστείτε μαζί μας τις δημιουργίες σας, στέλνοντας τες στο email μας, ώστε να προβληθούν, εφόσον το επιθυμείτε, στην ιστοσελίδα μας και στα μέσα κοινωνικής μας δικτύωσης.

Επίσης μπορείτε να δείτε και αν θέλετε να προωθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο που έχουμε ετοιμάσει με τίτλο «While playing» ή να αφήσετε ένα σχόλιο στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=ugLP1t7eUSM&t=43s

*Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την συμμετοχή σας στις δράσεις της Play Therapy week μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Ας γιορτάσουμε λοιπόν, όλοι μαζί τη φετινή εβδομάδα αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση για την Play Therapy με τον πιο ταιριαστό τρόπο, παίζοντας!

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...