PsychologyNow Team

Το περιοδικό ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ έγινε έκδοση “open- access” με ελεύθερη πρόσβαση για όλους

Το περιοδικό ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ έγινε έκδοση “open- access” με ελεύθερη πρόσβαση για όλους

PsychologyNow Team

Το επιστημονικό περιοδικό ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας, μετατράπηκε σε έκδοση «ανοικτής πρόσβασης» για όλους όσους επιθυμούν να διαβάσουν τις πιο σημανντικές έρευνες από τους Έλληνες Ψυχολόγους.


To περιοδικό ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ αποτελεί επιστημονική έκδοση "ανοικτής πρόσβασης" (open-access) της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας. Εκδίδεται δύο φορές τον χρόνο και δημοσιεύει εργασίες στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.

Στόχος του περιοδικού ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ είναι να συμβάλει στην καλλιέργεια του επιστημονικού λόγου και στη διάδοση της έγκυρης ψυχολογικής γνώσης που παράγεται τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς από επιστήμονες, Έλληνες και μη. Επίσης, στόχος του περιοδικού είναι να συμβάλει στην ανάπτυξη του επιστημονικού και διεπιστημονικού διαλόγου, καθώς και στην ενημέρωση σε επιστημονικά θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος της Ψυχολογίας. Επιδίωξη της Συντακτικής Επιτροπής είναι να καλυφθούν όλοι οι τομείς της επιστήμης της Ψυχολογίας και να αποτελέσει το περιοδικό ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ πόλο έλξης και σημείο αναφοράς για όλα τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας.

Το περιοδικό ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ δημοσιεύει πρωτότυπες εμπειρικές εργασίες, σύντομες εμπειρικές αναφορές, θεωρητικές συνθέσεις και ανασκοπήσεις σημαντικών θεμάτων της Ψυχολογίας, βιβλιοκρισίες, καθώς και, σε ειδικές περιπτώσεις, μεταφράσεις σημαντικών ξενόγλωσσων εργασιών (βλ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ).

Η επιλογή των εργασιών που υποβάλλονται για δημοσίευση γίνεται με μοναδικό γνώμονα την επιστημονική τους ποιότητα και αρτιότητα. Το περιοδικό ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ έχει υιοθετήσει το μοντέλο της «διπλά τυφλής αξιολόγησης» προστατεύοντας, έτσι, την ταυτότητα τόσο των συγγραφέων της εργασίας, όσο και των αξιολογητών της.

To περιοδικό ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ καταλογογραφείται στη βάση δεδομένων PsycINFO του Αμερικανικού Ψυχολογικού Συλλόγου (American Psychological Association, APA).

Αναζητήστε ψυχολογικές έρευνες στα τεύχη του περιοδικού

Δείτε περισσότερα για το περιοδικό ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...