PsychologyNow Team

30 φωτογραφίες ανθρώπων που δείχνουν ότι η κατάθλιψη δεν έχει πρόσωπο

30 φωτογραφίες ανθρώπων που δείχνουν ότι η κατάθλιψη δεν έχει πρόσωπο

PsychologyNow Team

 Μη δίνετε βάση πάντα στο πώς δείχνει ένας άνθρωπος. Αν σκέφτεστε ή γνωρίζετε κάποιον που παλεύει με την κατάθλιψη, βοηθήστε τον να αναζητήσει βοήθεια προτού είναι πολύ αργά.


Πώς είναι το πρόσωπο ενός καταθλιπτικού ανθρώπου; Πώς μοιάζει κάποιος με αυτοκτονικές σκέψεις; Πολλοί από εμάς θα μπορούσαμε να φανταστούμε ένα βασανισμένο, άκεφο άτομο να κλαίει στο πάτωμα του μπάνιου. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι οι άνθρωποι που παλεύουν με θέματα ψυχικής υγείας συχνά το κρύβουν στην καθημερινή τους ζωή – που σημαίνει ότι μοιάζουν με οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που θα δείτε στο δρόμο.

 

30PhotosDepressFace es1

30PhotosDepressFace es4

Tasha Bernstein Collins

“Αυτός είναι ο γιος μου, λίγο πριν πάει στον υπολογιστή του για να ψάξει πώς να κρεμάσει τον εαυτό του σωστά. Δύο ημέρες αργότερα το έκανε.”

Δείτε ακόμη: 28 φωτογραφίες "πριν και μετά" από υπνοδωμάτια ανθρώπων με κατάθλιψη

 

30PhotosDepressFace es2

Monique Holley-Peak

“Δεν μπορείτε να πείτε ότι φαίνεται, μπορείτε; Δεν μπορείτε να το καταλάβετε από την έκφραση στα μάτια μου ή τον ήχο της φωνής μου. Σκέφτεστε “χαμογελάς όμως!” Ναι. Ναι, χαμογελώ. Χαμογέλασα για σένα. Χαμογελώ για να μην σας κάνω να αισθάνεστε άσχημα. Δεν θέλω να νιώθει κανείς όπως εγώ.” 

 

30PhotosDepressFace es5

Agnieszka Ostrowska

“Αυτός είναι ο φίλος μου δύο εβδομάδες πριν κρεμαστεί. Ποτέ δεν θα το καταλαβαίναμε …”

 

 

30PhotosDepressFace es3

Rayna Gawel

“Εδώ είναι η κόρη μου. Τη νύχτα πριν καταλήξει στο νοσοκομείο χόρευε με τον μπαμπά της και πέρασε υπέροχα. Ευτυχώς είναι ακόμα ζωντανή ως σήμερα και έμαθε να πολεμάει την ασθένειά της.” 

 

 

30PhotosDepressFace es6

Zoe Vanmeter

“Αυτή είναι η κατάθλιψη στο σπίτι μας. Προσπάθησα να κρεμαστώ στη σοφίτα όταν έπεσε ο γάντζος και έσπασε η οροφή ειδοποιώντας την οικογένειά μου. Αγωνίζομαι κάθε μέρα. Ο σύζυγός μου προσπαθεί για το καλύτερο, αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει.”

 

 

30PhotosDepressFace es8

Lisa Althoff

“Έτσι έμοιαζε η κατάθλιψη πολύ λίγο πριν χάσουμε τον αγαπημένο μας Λουκά. Η κατάθλιψη είναι ΣΟΒΑΡΗ ασθένεια.”

 

 

30PhotosDepressFace es15

Pip Grover

“Υποφέρω από ινομυαλγία, αρθρίτιδα και άγχος. Τα χρόνια μου ήταν ένας αγώνας.”

 

30PhotosDepressFace es12

Jordan Pauline Cain

“Το πρόσωπο της κατάθλιψης. Μερικές φορές φαίνεται αισιόδοξη. Μερικές φορές όχι. Και έχοντας ένα έξυπνο, όμορφο παιδί δεν σημαίνει ότι αυτά τα συναισθήματα δεν υπάρχουν ή ότι δεν είναι έγκυρα. Με αγαπά στις καλές μέρες και τις κακές μέρες μου.”

 

 

30PhotosDepressFace es9

Amy Kramer

“Τώρα ζητώ την βοήθεια των γιατρών, όμως οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα τι περνάω και ότι κλαίω στο ντους ή στο αυτοκίνητο στο δρόμο για το σπίτι από την δουλειά ή ότι δεν μπορώ να κοιμηθώ νύχτα λόγω των κρίσεων πανικού.”

 

 

30PhotosDepressFace es7

Brittany Schroeder

“Είναι πιθανό να πάσχετε από κατάθλιψη ακόμα και όταν έχετε ένα παιδί. Το να ακούω πράγματα όπως “Δεν έχεις λόγο να έχεις κατάθλιψη όταν έχεις δίπλα σου αυτό το κοριτσάκι” δεν δουλεύει και με κάνει να νιώθω χειρότερα με τον εαυτό μου. Η κατάθλιψη σε εμποδίζει να κάνεις πράγματα που θες να κάνεις”. ”

 

 

30PhotosDepressFace es10

Stephanie Malanowski- Martin

“Έχω Διπολική διαταραχή (με μεγάλη έμφαση στην πλευρά της κατάθλιψης) … σηκώνομαι, κάνω το μακιγιάζ μου, φοράω ένα χαρούμενο φόρεμα, όλα καθώς παλεύω με την κατάθλιψη, το άγχος και μερικές φορές μεαυτοκτονικές σκέψεις ..”

 

 

30PhotosDepressFace es14

chrissiebm

“Μερικές φορές ετοιμάζεσαι και πας στο πάρτι κάποιου φίλου και μετά βίας αντέχεις χωρίς να πάθεις κάποια κρίση πανικού ή να κλάψεις στην τουαλέτα.”

 

 

30PhotosDepressFace es11

Codi Natelli

“Μείζον Κατάθλιψη & PPD. 3 εβδομάδες με το δεύτερο και οι επισκέψεις στον γιατρό βοηθάνε. Τις περισσότερες φορές νιώθω σαν να πνίγομαι, αλλά τις τελευταίες δύο μέρες ήταν πιο εύκολο. Μερικές φορές και μόνο αν μιλήσουμε γι ‘αυτό μπορούμε να απελευθερωθούμε. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ζητήστε βοήθεια αν το χρειάζεστε.”

 

 

30PhotosDepressFace es13

chrissiebm

“Αυτό είναι το απίστευτα θλιμμένο και απεγνωσμένο πρόσωπό μου. Καλύπτω με το μακιγιάζ την κατάσταση μου, όταν το μόνο που θέλω είναι να κουλουριαστώ σε μια μπάλα.”

 

 

30PhotosDepressFace es17

Sarah Howard

“Κατάθλιψη πιθανώς εδώ και δύο δεκαετίες. Το παιδικό ψευδώνυμό μου ήταν “χαμογελαστή”. Η θετική μου στάση παρατηρείται συχνά. Ο εγκέφαλός μου στην πραγματικότητα δεν την ακολουθεί.”

 

 

30PhotosDepressFace es16

Jules Whitney

“Αγωνίζομαι με την κατάθλιψη και το άγχος για χρόνια και χρόνια. Άρχισα να βιώνω συμπτώματα γύρω στα 12 και δεν είχα διαγνωστεί ή αρχίσει θεραπεία μέχρι τα 25 μου.”

 

 

30PhotosDepressFace es18

CelSlade

“Δύο μήνες μετά την απόπειρα αυτοκτονίας – ενώ σκεφτόμουν καθημερινά τις απόπειρες. Όλοι όσοι με συναντούν και τους λέω ότι έχω κατάθλιψη λένε: «Δεν φαίνεται!» Η κατάθλιψη δεν φαίνεται.”

 

 

30PhotosDepressFace es22

Lieke Van Kinderen

”Ευτυχώς, έχω διαγνωστεί, βλέπω έναν σπουδαίο σύμβουλο και παρακολουθώ την ομαδική θεραπεία. Μην τα παρατάτε!”

 

 

30PhotosDepressFace es19

Steffi Klein

“Έχω κολλήσει σε μια κρίση πανικού, ναι, αυτός είναι ιδρώτας που τρέχει στο πρόσωπό μου. Παλεύω εδώ και 15 χρόνια, οι άφοβοι καλοί χρόνοι ανάμεσα σε δύο κακές φάσεις είναι ο λόγος που εξακολουθώ να αγωνίζομαι. Παρόλα αυτά, είμαι κουρασμένη για να εξηγήσω πώς μοιάζει μια κρίση πανικού ή ποιοι είναι οι λόγοι που υποφέρω από αυτή την ασθένεια.”

 

 

30PhotosDepressFace es26

Alora Stegall

“Οι τελευταίες εικόνες που έχουμε από τον πατέρα του μεγαλύτερου γιου μου. Ημέρα της μητέρας 2012. Αισθανθήκαμε ότι έκανε βελτιώσεις, αλλά ο Τζέσι αυτοκτόνησε στις 12 Ιουνίου 2012.”

 

 

30PhotosDepressFace es20

Jess

“Εγώ, δύο ημέρες μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια αυτοκτονίας. Οι άνθρωποι δεν “μοιάζουν” καταθλιπτικοί, επειδή η κατάθλιψη δεν είναι έκφραση προσώπου.”

 

 

30PhotosDepressFace es23

Lia LuniTic

“Περίπου τρεις ώρες πριν από μια μεγάλη κρίση πανικού που τελικά κατέληξε σε αυτοτραυματισμό.”

 

 

30PhotosDepressFace es21

Sara Louise

“Έχω υποφέρει από κατάθλιψη για περισσότερα από τα 2/3 της ζωής μου. Σκφτείτε το. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου ήταν με πόνο και δυστυχία. Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου δαπανήθηκε για να αγωνιστώ με τους δαίμονες μου και να πείσω τον εαυτό μου να μείνω, να συνεχίσω να αγωνίζομαι.”

 

 

30PhotosDepressFace es24

Delandria Eleandil

“Έχω κατάθλιψη από το σχολείο, με έδιωξαν, έκανα μια απόπειρα αυτοκτονίας, είμαι εξαιρετικά αγοραφοβική. Στη χώρα μου όποιος πάσχει από ψυχική ασθένεια, πιστεύεται ότι οι γονείς του δεν τον/την χτύπησαν αρκετά, ή ότι ο/η σύζυγός του θα έπρεπε να τον/την πετάξει έξω από το σπίτι και ίσως τότε να έπιανε μια δουλειά.”

 

 

30PhotosDepressFace es30

Malundra CR

“Έχω τάσεις αυτοκτονίας εδώ και 9 χρόνια.”

 

 

30PhotosDepressFace es27

Nikky Gorshen Moore

“Δεν αισθάνομαι ποτέ φυσιολογική ή αποδεκτή. Αγωνίζομαι πάντα. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξή που μου παρέχεται.”

 

 

30PhotosDepressFace es25

Jane Foe

“Πριν από λίγες μέρες … Το πρόσωπο της κατάθλιψης, του άγχους και των σκέψεων αυτοκτονίας. Ντρέπομαι.”

 

 

30PhotosDepressFace es29

Kurtz Frausun

“Όταν δείχνετε το πολεμικό σας πρόσωπο, αλλά στο εσωτερικό συμβαίνει η μάχη.”

 

 

30PhotosDepressFace es28

Lene-Marie Velsand

“Έτσι μοιάζει η κατάθλιψη και το άγχος. Ήμουν σε άσχημη θέση. Είμαι καλά τώρα, αλλά μερικές φορές επιστρέφει και το μισώ. Ευτυχώς έχω ένα σύστημα υποστήριξης γύρω από μένα που με βοηθάει. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μαντέψουν ποτέ όταν αγωνίζομαι!”

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...