PsychologyNow Team

Βιβλιοπροτάσεις: O μύθος του φυσιολογικού – τραύμα, ασθένεια και ίαση σε μια τοξική κουλτούρα | Dr. Gabor Maté και Daniel Maté

Βιβλιοπροτάσεις: O μύθος του φυσιολογικού – τραύμα, ασθένεια και ίαση σε μια τοξική κουλτούρα | Dr. Gabor Maté και Daniel Maté

PsychologyNow Team

Σε αυτό το πρωτοποριακό βιβλίο, ο Dr. Gabor Maté εξηγεί πώς οι δυτικές κοινωνίες, που είναι περήφανες για τα συστήματα υγείας τους, αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τις χρόνιες ασθένειες. Το 70% των Αμερικανών παίρνει τουλάχιστον ένα συνταγογραφούμενο φάρμακο, ενώ στην Ευρώπη το 30% του πληθυσμού έχει διαγνωστεί με υπέρταση. Παράλληλα, ολοένα και περισσότεροι έφηβοι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες. Οπότε, τι είναι πραγματικά «φυσιολογικό» όσον αφορά την υγεία;


MYTHOS FYSIOLOGIKOU EΜετά από τέσσερις δεκαετίες κλινικής εμπειρίας, o Dr. Maté θεωρεί την επικρατούσα αντίληψη περί «φυσιολογικού» λανθασμένη, καθώς η συγκεκριμένη αντίληψη αγνοεί την επίδραση που έχουν στην υγεία μας το τραύμα, το στρες και ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Παρ’ όλη την τεχνογνωσία και την τεχνολογική εξέλιξη, η δυτική ιατρική συχνά αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τον άνθρωπο στην ολότητά του, αγνοώ-ντας πώς η καθημερινότητα στρεσάρει το σώμα, επιβαρύνει το ανοσοποιητικό σύστημα και υπονομεύει τη συναισθηματική ισορροπία.

Τώρα ο Dr. Maté προσφέρει τη δική του οπτική, καταρρίπτοντας τους κοινούς μύθους σχετικά με όσα μας αρρωσταίνουν, και συνδέει τις ανθρώπινες παθήσεις με τη φθίνουσα κατάσταση των κοινωνιών στις οποίες ζούμε. Ο Μύθος του Φυσιολογικού είναι το πιο φιλόδοξο βιβλίο του Dr. Gabor Maté - ένας οδηγός για την υγεία και την ίαση, γεμάτος συμπόνια και κατανόηση.

«Ο Gabor Maté μάς παίρνει μαζί του σε ένα επικό ταξίδι, όπου ανακαλύπτουμε πως η συναισθηματική ευεξία και η κοινωνική ευμάρειά μας (με άλλα λόγια, ο τρόπος ζωής μας) είναι στενά συνυφασμένες με την υγεία, την ασθένεια και τις εξαρτήσεις. Αυτό το καθηλωτικό, καλογραμμένο βιβλίο έχει βαθιές προεκτάσεις σε όλες τις πτυχές της ζωής μας».

— Bessel A. van der Kolk, MD, συγγραφέας του bestseller To σώμα δεν ξεχνά

«Σοφό, σχολαστικό και ανατρεπτικό: μία πνευματική και συμπονετική έρευνα για το ποιοι είμαστε και ποιοι μπορούμε να γίνουμε. Απαραίτητο ανάγνωσμα για όποιον έχει παρελθόν και μέλλον».

— Tara Westover, συγγραφέας του bestseller Μορφωμένη

«Ο Gabor Maté αποκαλύπτει τι συμβαίνει όταν όλη η κοινωνία εθίζεται στα φαρμακευτικά σκευάσματα και πώς μπορούμε να θεραπευτούμε συλλογικά. Ο Μύθος του Φυσιολογικού είναι ένα βιβλίο για το σήμερα – για την ακρίβεια, είναι το πιο επίκαιρο βιβλίο των καιρών. Διαβάστε το και μάθετε το γιατί».

— Peter A. Levine, συγγραφέας του βιβλίου Το ξύπνημα της τίγρης

«Μια συγκλονιστική ανάλυση της σχέσης ανάμεσα στην ασθένεια, το τραύμα και τον καπιταλισμό [...]. Ο Maté επιστρατεύει εντυπωσιακό όγκο ερευνών ώστε να υπογραμμίσει τον συσχετισμό μεταξύ υγείας και κοινωνικών επιρροών, καθώς και την αλληλεπίδραση μυαλού-σώματος».

Publishers Weekly

TITΛΟΣ: O μύθος του φυσιολογικού – τραύμα, ασθένεια και ίαση σε μια τοξική κουλτούρα
ΣΥΓΓΡΑΦΕIΣ: Dr. Gabor Maté και Daniel Maté
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Ψυχολογία
ISBN: 978-618-5724-27-6
ΣΕΛΙΔΕΣ: 512
ΣΧΗΜΑ: 17 x 24

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

MYTHOS FYSIOLOGIKOU E1Ο Dr. Gabor Maté είναι γιατρός, περιζήτητος ομιλητής και συγγραφέας πέντε διεθνών bestsellers που πραγματεύονται θεματικές όπως το τραύμα, η διά-σπαση προσοχής, οι εθισμοί και η γονεϊκότητα. O Dr. Maté συνυφαίνει την επιστημονική έρευνα, τις πραγματικές ιστορίες ασθενών και τις προσωπικές του εμπειρίες για να παρουσιάσει μια νέα οπτική που ενημερώνει τους ανθρώπους και τους δίνει τη δύναμη να βοηθηθούν στη δική τους θεραπεία. Είναι συνδημιουργός της θεραπευτικής μεθόδου Compassionate Inquiry, στην οποία εκπαιδεύονται πλέον χιλιάδες γιατροί και σύμβουλοι ψυχικής υγείας διεθνώς.

Ο Daniel Maté είναι συνθέτης-στιχουργός με έδρα το Μπρούκλιν. Έχει λάβει τα βραβεία Kleban, Cole Porter και Jonathan Larson Grant. Έχει γράψει τα μιούζικαλ The Trouble With Doug και The Longing and the Short of It. Ετοιμάζει τις παραστάσεις Hansel, Greta, Heidi & Günter και Middle School Mysteries, και μια διασκευή του μυθιστορήματος του Russell Banks To γλυκό πεπρωμένο. Είναι ο οικοδεσπότης της εκπομπής Lyrics To Go στο YouTube και προσφέρει την υπηρεσία «πνευματικής χειροπρακτικής» που ονομάζει Walk With Daniel.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βιβλίο, καθώς και για βιβλιοπαρουσιάσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την κα Τώρου Ελένη στο e.torou@keybooks.gr και την κυρία Μπέσιου Ευγενία στο eb@keybooks.gr.

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...