PsychologyNow Team

Θεατρική παράσταση: «O Πατέρας»

Θεατρική παράσταση: «O Πατέρας»

PsychologyNow Team

Οι θεατρικές συναντήσεις μας ανανεώνονται για την Πέμπτη στις 25-01 στις 21:00 στο Σύγχρονο θέατρο στο πολυβραβευμένο έργο του Φλοριάν Ζελέρ «O Πατέρας» σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.


Καταρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους αναγνώστες του PsychologyNow.gr για την στήριξη αυτής της δράσης με την αγάπη και την συνεχόμενη παρουσία τους. Οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα σύγχρονο δράμα που πραγματεύεται τα όρια των σχέσεων μέσα σε μια οικογένεια, όταν ο πατέρας νοσήσει με άνοια λόγω γήρατος. Το τραγικό αυτό θέμα στο έργο προσεγγίζεται με χιούμορ, αλλά και τρυφερότητα, για αυτό και ο ίδιος ο Ζελέρ το χαρακτηρίζει ως τραγική φάρσα.

Θα μπορείτε να συμμετέχετε λοιπον την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 21:00, κάνοντας τηλ.κράτηση στο 6948622003 ή sms ή στέλνοντας email στο mkorobilia@gmail.com με το ονοματεπώνυμο και το τηλ.επικ. απαραίτητα. Αναφέροντας το όνομα του site κερδίζοντας έκπτωση στο εισιτήριο 20% μέχρι τις 18-01. Συντονίστρια της δράσης και συζήτησης που ακολουθεί στο τέλος του έργου με το κοινό και τους συντελεστές της παράστασης είναι η συνεργάτιδα του site Mιρέλλα Κορομπίλια και καλεσμένος της ο κ.Γκότσης Ηλίας.

Η δράση στηρίζει το περιοδικο «ΣΧΕΔΙΑ» όπου πωλητής-τρια θα υπάρχει εξω από το χώρο του θεάτρου.

THEATRIKH PARASTASH O PATERAS E1

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Αντρέ, ο πατέρας, πάσχει από άνοια και αρνείται να δεχτεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Καθώς προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τη νέα του κατάσταση, αρχίζει να αμφισβητεί τους αγαπημένους του, την πραγματικότητα γύρω του, ακόμα και το ίδιο το μυαλό του. Η κόρη του από την άλλη μεριά αναζητά τις δικές της ισορροπίες στη ζωή της, προσπαθώντας παράλληλα να ανταποκριθεί στο καθήκον της να φροντίσει τον ηλικιωμένο της πατέρα.

Η μεταβαλλόμενη πραγματικότητα στο σπίτι, θα ειδωθεί από την οπτική γωνία του πατέρα, οδηγώντας τον θεατή σε μια διττή εμπειρία, αφενός της σύγχυσης του μεταξύ συναίσθησης της πραγματικότητας και διαστρεβλωμένων εντυπώσεων και αφετέρου εκείνης των κωμικοτραγικών στιγμών που συνεπάγονται.

Ο Φλοριάν Ζελέρ έγραψε το έργο το 2012, το οποίο απέσπασε βραβεία και διθυραμβικές κριτικές σε Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες όπως εν γένει όπου και αν ανέβηκε.

Ο Πατέρας μεταφέρθηκε με τρόπο υποδειγματικό και στη μεγάλη οθόνη το 2020, σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου του Ζελέρ, με πρωταγωνιστή τον Άντονυ Χόπκινς, που απέσπασε Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του, ενώ η ίδια η ταινία είχε έξι υποψηφιότητες.

THEATRIKH PARASTASH O PATERAS E2

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Πέμπτη , 25-01 στις 21:00

ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΞΑΓΩΓΗΣ: Σύγχρονο Θέατρο -Ευμολπιδών 45, Γκάζι

(σταθμός Μετρό: Κεραμεικός) -Τηλέφωνα επικοινωνίας και κράτησης στο 6948622003 ή sms, mkorobilia@gmail.com μέχρι 18-01 με απαραίτητα στοιχεια ονοματεπωνυμο και τηλ.επικ. για τους αναγνώστες του PsychologyNow.gr με εκπτωση 20%

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...