PsychologyNow Team

Θεατρική παράσταση: «Θέλµα και Ίρις»

Θεατρική παράσταση: «Θέλµα και Ίρις»

PsychologyNow Team

Οι θεατρικές συναντήσεις μας ανανεώνονται για την Τετάρτη στις 12-04 στις 21:00 στο Θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ (Μαυροµιχάλη 168, Εξάρχεια) στο έργο ΘΕΛΜΑ & ΙΡΙΣ μία σκοτεινή queer κωµωδία της Μαρία Παπουτσή & Ειρήνη Γαντερί.


Καταρχήν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους αναγνώστες του PsychologyNow.gr για την στήριξη αυτής της δράσης. Το θέατρο δεν είναι παρά οι αφηγήσεις ανθρώπων, ζωντανεύει μέσα από το βλέμμα, την ύπαρξη μας και την αγάπη μας για την τέχνη.

THEATRIKH PARASTASH THELMA IRIS E1

THEATRIKH PARASTASH THELMA IRIS E2ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Θέλµα και η Ίρις είναι ένα ζευγάρι βρικολάκων. Μέσα στους αιώνες της ζωής τους, έχουν διαβάσει πολύ, έχουν ασχοληθεί µε όλα τα είδη τέχνης και πνευµατικής άσκησης, έχουν κάνει φίλους τους τους µεγαλύτερους καλλιτέχνες και διανοητές. Πνευµατικά ελεύθερες, κοσµογυρισµένες και βαθιά πολιτικοποιηµένες, έχουν αποφασίσει να σταθούν στο πλάι του ανθρώπινου είδους, συµµετέχοντας ενεργά σε κάθε αγώνα του ανθρώπου για την ελευθερία, την ισότητα και τη χειραφέτησή του! Οι δύο ηρωίδες, παρ’ όλη τη σοφία και την εµπειρία τους, θα βρεθούν τελικά αντιµέτωπες µε ένα -αρκετά ανθρώπινο θα λέγαµε- δίληµµα. Το δίληµµα της γονεϊκότητας. Με µία απλή τους απόφαση -µε ένα τόσο δα δαγκωµατάκι!- µπορούν να δηµιουργήσουν ένα νέο πλάσµα που να τους µοιάζει. Είναι όµως πράγµατι τόσο απλή αυτή η απόφαση; Το έργο «Θέλµα & Ίρις» πραγµατεύεται µε ιδιαίτερα κωµικό και καυστικό τρόπο το θέµα των ανθρώπινων σχέσεων και των κοινωνικών συµβάσεων και βρίσκεται στο µεταβατικό σηµείο δύο αντίθετων καταστάσεων. Κινείται διαρκώς στο µεταίχµιο µεταξύ συµβατικού και αντισυµβατικού τρόπου ζωής.

Οι αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το έργο και να συμμετέχουν την Μ.Τετάρτη 12 Απριλίου στις 21:00, κάνοντας τηλ.κράτηση 2106460748 και αναφέροντας το όνομα του site και 5 τυχεροί θα κερδίσουν μία πρόσκληση. Συντονίστρια της συζήτησης που ακολουθεί στο τέλος του έργου με το κοινό και τους συντελεστές της παράστασης είναι η συνεργάτιδα του site Mιρέλλα Κορομπίλια (Phd ψυχολόγος- συστημική ψυχοθεραπεύτρια).

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείµενο: Μαρία Παπουτσή, Ειρήνη Γαντερί Σκηνοθεσία: Ειρήνη Γαντερί
Παίζουν: Κατερίνα Αγγελίτσα, Αγγελική Γρηγοροπούλου, Ίρις Κατσούλα.
Μ. Τετάρτη 12-04 στις 21.00 στο Θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ (Μαυροµιχάλη 168, Εξάρχεια)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2106460748

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...