PsychologyNow Team

3ο Διεπιστημονικό Συνέδριο: «Φροντίζοντας τον εγκέφαλο»

3ο Διεπιστημονικό Συνέδριο: «Φροντίζοντας τον εγκέφαλο»

PsychologyNow Team

Το 3ο Διεπιστημονικό Συνέδριο: «Φροντίζοντας τον εγκέφαλο» θα πραγματοποιηθεί 13 και 14 Μαρτίου 2023.

Χορηγός Επικοινωνίας: PsychologyNow.gr


3oDiepisthmonikoFrontizontasEgkef e
Μήνυμα Επιτροπής

Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες

Με ικανοποίηση αλλά και αίσθημα ευθύνης σας προσκαλούμε στο 3ο Διεπιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Φροντίζοντας τον Εγκέφαλο», που πραγματοποιείται στις 13 και 14 Μαρτίου 2023 και διοργανώνει η ΑΜΚΕ obrela, στα πλαίσια της «Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο» (Brain Awareness week) και της διεθνούς πρωτοβουλίας I care for my brain. Γνωρίζουμε ότι η υγεία του εγκεφάλου δεν είναι αρκετή για την ψυχική υγεία, αλλά αποτελεί σίγουρα την προϋπόθεση για αυτήν. Πιο χρήσιμη μάλλον, πέραν της συνεχούς επιστημονικής εμβάθυνσης, θα ήταν η ανάπτυξη στις κοινωνίες μιας κουλτούρας «φροντίδας του εγκεφάλου» που θα περιλαμβάνει την ειλικρινή ενημέρωση και την αμοιβαία εμπιστοσύνη. Η επιτυχία για την περαιτέρω κατανόηση της λειτουργίας αλλά και των διαταραχών του εγκεφάλου απαιτεί τη σταθερή συνεργασία επιστημόνων από τους χώρους της νευρολογίας, της ψυχιατρικής, της ψυχολογίας, της βιολογίας, της φαρμακολογίας, της γενετικής, της προηγμένης τεχνολογίας, κ.ά. Στη σταθερότητα όμως αυτής της προσπάθειας θα συμβάλει ο συνεχής διάλογος και η εμπιστοσύνη ανάμεσα στους νευροεπιστήμονες και τις διάφορες ομάδες του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού. Θεωρούμε ότι η έγκυρη ενημέρωση σε θέματα υγείας και η παροχή πιστοποιημένων υπηρεσιών υγείας αποτελεί πλέον βασικό δικαίωμα του πολίτη κάθε σύγχρονης χώρας. Η ενημέρωση αυτή μάλιστα οφείλει να εκτείνεται και σε άλλους τομείς, όπως οι συνθήκες διαβίωσης, το περιβάλλον και η διατροφή. Στο συνέδριο αυτό εκλεκτοί ομιλητές από τους τομείς της νευροεπιστήμης και των ανθρωπιστικών επιστημών θα συμβάλλουν στην κατανόηση και προώθηση της ιδέας για την ανάγκη φροντίδας του εγκεφάλου. Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμβάλετε με τη συνεργασία και τις προτάσεις σας, την ενεργό συμμετοχή και την εποικοδομητική αξιολόγησή σας, στο πολυθεματικό αυτό πρόγραμμα και στην επιτυχία του.

Ορέστης Γιωτάκος, Ψυχίατρος εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Πρόσκληση συμμετοχής με εργασία / Call for Abstracts

Μπορείτε να συμμετέχετε στο συνέδριο με εργασία σας (ελληνικά ή αγγλικά) στέλνοντας την πρότασή σας μέχρι 3 Μαρτίου 2023 στο info@obrela.gr. Η πρόταση θα πρέπει να αποτελείται από: 1) Τίτλο παρουσίασης, 2) Ονοματεπώνυμο/α, 3) Ιδιότητα, 4) Ίδρυμα-Φορέας Εργασίας, 5) Τηλέφωνο και email επικοινωνίας, 6) Περίληψη, Ελληνικά ή Αγγλικά, έως 250 λέξεις, 7) την ένδειξη: “για προφορική ανακοίνωση” ή “για e-poster”.

Οι βραβευμένες εργασίες θα έχουν δικαίωμα δημοσίευσης στο Dialogues in Clinical Neurosci- ence & Mental Health (www. obrela-journal.gr).

Κόστος Εγγραφής:
Διαδικτυακή Παρακολούθηση: Δωρεάν

Σύνδεσμος Zoom

Επιλέγοντας το παρακάτω λινκ και συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας,

θα λάβετε το σύνδεσμο του zoom για την παρακολούθηση του συνεδρίου.

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_yP6716AOSKizO3zxszmpXQ

*Για την παραλαβή πιστοποιητικού με διαδικτυακή παρακολούθηση το κόστος εγγραφής είναι 20€ και 10€ για φοιτητές

Σύνδεσμος Εγγραφής – Πληρωμής:
e-vip_3ο_frontizontas_ton_egkefalo

Διοργάνωση: ομπρέλα www.obrela.gr, info@obrela.gr, 2107290496

Γραμματεία Συνεδρίου
Πληροφορίες-Εγγραφές: Πηνελόπη Γερμενή, Τηλ. Επικ.: 2114021352, 6982820442 Email: grammateia@collegegp.gr , www.e-vip.gr

Δείτε το Πρόγραμμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...