Super User

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας

5ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας

Η παρούσα, συνεχώς μεταβαλλόμενη, κοινωνική συνθήκη συνιστά ένα πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από μικρότερες ή μεγαλύτερες «συστημικές» κρίσεις στο μέτρο που περνούν από την κοινωνία στο άτομο και αντίστροφα. Ένα τέτοιο πλαίσιο μας φέρνει αντιμέτωπους με την απειλή της συνοχής του κοινωνικού ιστού, της ασφάλειας των δεσμών, εν τέλει, της ατομικής ταυτότητας.

 

Η Κλινική Ψυχολογία και η Ψυχολογία της Υγείας καλούνται να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της απορρέουσας ψυχικής οδύνης και στην εδραίωση της ανθεκτικότητας σε όλα τα πεδία δράσης τους.

 

Με γνώμονα το σκεπτικό αυτό, αποφασίσαμε τη διοργάνωση του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Κλάδου Κλινικής Ψυχολογίας και Ψυχολογίας της Υγείας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2016, σε συν-διοργάνωση με τον Τομέα Κοινωνιολογίας της ΕΣΔΥ.

 

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τον διάλογο ανάμεσα στις σύγχρονες τάσεις της Κλινικής Ψυχολογίας και της Ψυχολογίας της Υγείας στα πεδία της θεωρίας, της έρευνας της πρόληψης και της κλινικής πράξης.

 

Το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει κεντρικές και προσκεκλημένες ομιλίες, ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις, στρογγυλά τραπέζια, συμπόσια, σεμινάρια εξειδικευμένης κατάρτισης (workshops). Στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου θα παρουσιαστούν θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος όπως: πρόληψη και προαγωγή της υγείας, ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις στην κοινότητα, επιδημιολογικά ζητήματα ψυχικής υγείας στην κοινότητα, σύγχρονες παρεμβάσεις σε επίπεδο πρόληψης και κλινικής παρέμβασης στο άτομο, την οικογένεια, την κοινότητα, παρέμβαση στην κρίση κλπ.

 

Επιπλέον, στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Κλάδος μας θα τιμήσει μια εξέχουσα προσωπικότητα του χώρου της ψυχολογίας την κα Άννα Κοκκέβη.

 

Οδηγίες Υποβολής Περιλήψεων:

Παράκληση το κείμενό σας να μην υπερβαίνει τις 300 λέξεις και να χρησιμοποιήσετε πεζά γράμματα για τον τίτλο και το περιεχόμενο της εργασίας σας. Μπορείτε να υποβάλλετε προφορικές ανακοινώσεις, αναρτημένες ανακοινώσεις, εργαστήρια και συμπόσια.

 

Για να υποβάλετε τις εργασίες σας θα πρέπει πρώτα να γίνετε μέλος του συγκεκριμένου συνεδρίου, πατώντας στο «Γίνετε μέλος», που βρίσκεται στο κεντρικό μενού της ιστοσελίδας μας για ηλεκτρονικές υποβολές περιλήψεων. Ο κωδικός σας (password) για να μπορείτε να συνδεθείτε ως μέλη, θα σας αποσταλεί αυτόματα στο email που δώσατε. Παράκληση να θυμάστε ακριβώς ποιο email χρησιμοποιήσατε για να γίνετε μέλος του συνεδρίου. Με το email σας και τον κωδικό σας θα μπορείτε να συνδέεστε κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε, αντικαταστήσετε ή αποσύρετε κάποια υποβολή σας. Μπορείτε να διαχειριστείτε τις υποβολές σας μέχρι το τέλος της περιόδου υποβολής των εργασιών.

 

Για να διαχειριστείτε τις υποβολές σας, θα πρέπει κάθε φορά που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του συνεδρίου να συνδέεστε και κατόπιν να μπαίνετε στη σελίδα «Το προφίλ μου». Για να υποβάλετε την/τις εργασία/-ες σας, μπείτε στο προφίλ σας, στη σελίδα «Εργασίες» και ακολουθήστε απλώς τα βήματα του online συστήματος. Για τις Προφορικές Ανακοινώσεις, Αναρτημένες Ανακοινώσεις και τα Εργαστήρια, μια και αποτελούνται από μία εργασία μόνο, αρκεί να υποβάλετε την μία αυτή εργασία. Εάν θέλετε να υποβάλετε Συμπόσιο, θα ακολουθήσετε κανονικά τα βήματα και αφού υποβάλετε την γενική περίληψη του συμποσίου, θα πρέπει να μπείτε στο προφίλ σας, στις εργασίες σας, στο συγκεκριμένο συνέδριο και από εκεί να προχωρήσετε σε «Προσθήκη Επιμέρους Εργασίας» στο συγκεκριμένο συμπόσιο. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να υποβάλετε ένα συμπόσιο και στη συνέχεια, μέχρι το τέλος της περιόδου υποβολής, να προσθέσετε τις παρουσιάσεις που το απαρτίζουν.

 

Μετά από κάθε υποβολή θα λαμβάνετε ένα e-mail επιβεβαίωσης υποβολής, έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι η υποβολή ολοκληρώθηκε κανονικά. Θα μπορείτε βέβαια και να μπείτε στο «προφίλ» σας για να επιβεβαιώσετε ότι η υποβολή σας βρίσκεται κάτω από το όνομά σας. Και μην ξεχνάτε ότι πρέπει πάντοτε να ορίζετε κάποιον από την ομάδα σας ως ομιλητή και ότι, εφόσον η υποβολή σας γίνει δεκτή από την Επιστημονική Επιτροπή, είναι απαραίτητο έστω ένας από τους συγγραφείς/ομιλητές της εργασίας να κανονίσει τη συμμετοχή του στο συνέδριο και την εξόφληση αυτής εγκαίρως.

 

Επισήμανση: Το ίδιο άτομο μπορεί να υποβάλει μέχρι 2 Προφορικές/Αναρτημένες Ανακοινώσεις με την ιδιότητα του πρώτου συγγραφέα.

 

Έναρξη Υποβολής Περιλήψεων: 01/08/2015

Λήξη Υποβολής Περιλήψεων: 19/11/2015

Γνωστοποίηση αποδοχής περιλήψεων: μέχρι 10/12/2015

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν:

-Προφορικές Ανακοινώσεις

-Αναρτημένες Ανακοινώσεις (posters)

-Συμπόσια

-Εργαστήρια

 

Το ίδιο άτομο μπορεί να υποβάλει μέχρι 2 Προφορικές/Αναρτημένες Ανακοινώσεις με την ιδιότητα του πρώτου συγγραφέα.

 

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1. Πρόληψη και προαγωγή της υγείας

• Ψυχική υγεία και ΜΜΕ

• Ψυχική Υγεία και οικογένεια

• Α’βάθμια φροντίδα υγείας και ψυχολογία της υγείας

• Διαχείριση κρίσεων στο άτομο, το ζεύγος, την οικογένεια

 

2. Ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις – Πολιτικές Υγείας στην κοινότητα

• Ψυχοκοινωνικοί παράγοντες και χρόνιο στρες

• Διαχείριση κρίσεων στην κοινότητα και στους Οργανισμούς

• Γήρανση στην κοινότητα

• Ηθική στην κοινότητα

 

3. Θεραπευτικές παρεμβάσεις

• Οι διαφορετικές θεραπευτικές παρεμβάσεις στο άτομο, σην οικογένεια, στο ζευγάρι

• e-Θεραπεία στο άτομο και την οικογένεια, το ζευγάρι

 

4. Ερευνητικές προσεγγίσεις στη μελέτη του ατόμου, του ζεύγους, της οικογένειας, της κοινότητας

 

5. Οικογένεια και διαφορετικότητα

• Οικογένεια και διαζύγιο

• Οικογένεια και υιοθεσία

• Μονογονική, ανασυσταμένη, ομόφυλη οικογένεια

• Οικογένεια και μετανάστευση (ρατσισμός, βία)

• Οικογένεια και παιδί με ειδικές ανάγκες

• Οικογένεια και παιδί με χρόνια ασθένεια (διαβήτης, ιδιοπαθείς ασθένειες, αυτοάνοσες ασθένειες, ψυχικές ασθένειες, νεοπλασίες κ.λπ.)

• Η δυσλειτουργική Οικογένεια

• Γονείς και προωρότητα

• Γονείς και ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (δανεικά ωάρια, δότης σπέρματος κ.λπ.)

• Οικογένεια και εξαρτήσεις

 

Για ερωτήσεις σχετικά με την υποβολή εργασιών:

Λεβέντη Μαρία – IbisElGreco Α.Ε. – Γραφείο Διοργάνωσης Συνεδρίου

Τηλ. Επικοινωνίας: 2810/301711, Fax: 2810/301689, 301683

Email: clinconf2016@ibiselgreco.gr

Δείτε περισσότερα: http://clinconf2016.gr/

 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...