PsychologyNow Team

4η Ημερίδα “Φροντιστές και Κατάθλιψη” από την ΕΠΙΟΝΗ

4η Ημερίδα “Φροντιστές και Κατάθλιψη” από την ΕΠΙΟΝΗ

PsychologyNow Team

Η 4η Ημερίδα “Φροντιστές και Κατάθλιψη” θα πραγματοποιηθεί Πέμπτη 5.10.2023 , 15:00 – 17:00 στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Ακαδημίας 42, Αθήνα και Διαδικτυακά.


Μέρος των δραστηριοτήτων του Ελληνικού Δικτύου Φροντιστών είναι η διεξαγωγή ενημερωτικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή επαγγελματιών οι οποίοι δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που ενδιαφέρουν το κοινό και ειδικότερα τους φροντιστές ατόμων με χρόνια νόσο ή αναπηρία.

Η ΕΠΙΟΝH διοργανώνει για 4η χρονιά την ημερίδα “Φροντιστές και Κατάθλιψη”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου 2023 στις 15:00 στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, Ακαδημίας 42, Αθήνα και θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Η 4η ημερίδα “Φροντιστές και Κατάθλιψη” θα φιλοξενήσει αξιόλογους ομιλητές.

Ο Ψυχίατρος Γιώργος Τζεφεράκος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Κλάδου Διπλής Διάγνωσης ΕΨΕ θα αναφερθεί στην φαρμακευτική αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Ο ψυχίατρος κ. Δημήτριος Κόντης θα παρουσιάσει το θέμα “Διάγνωση και αντιμετώπιση της κατάθλιψης στους φροντιστές”. H Ψυχίατρος Γεωργία Μπαλτά θα αναφερθεί στην πρόληψη της κατάθλιψης μετά την κατάθλιψη και η ιατρός κα Κέλλυ Παναγιωτοπούλου θα αναφερθεί στην κρυμμένη κατάθλιψη του φροντιστή. Ο ψυχίατρος κ. Δήμος Δημέλης θα μιλήσει για την περίπτωση που η κατάθλιψη δεν ανταποκρίνεται στις κλασικές θεραπείες. Ο Arron Hutchinso από τον οργανισμό ADHD Ireland θα αναφερθεί στην συννόσηση Κατάθλιψης και Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ).

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Ελληνικού Συμβουλίου για τον Εγκέφαλο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με φορείς ψυχικής υγείας.

Χορηγοί της ημερίδας είναι οι εταιρείες: Pfizer, ΒΙΑΝΕΞ, Janssen και ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-ΛΙΛΛΥ

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι:

www.psychologynow.gr, www.iatronet.gr και https://healthdaily.gr/

Link Συμμετοχής: https://us02web.zoom.us/j/85160102747

Δείτε το Πρόγραμμα

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...