PsychologyNow Team

Ανοιχτή Συζήτηση για τον Περιορισμό των Ακούσιων Νοσηλειών

Ανοιχτή Συζήτηση για τον Περιορισμό των Ακούσιων Νοσηλειών

PsychologyNow Team

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος στο πλαίσιο του θεσμοθετημένου Forum Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος «Διάλογοι Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας», με τη συνεργασία της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΑΡΓΩ» και συμπορευόμενη με τους φορείς Αυτοεκπροσώπησης των ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, διοργανώνει Ανοιχτή Συνάντηση με θέμα τον περιορισμό των ακούσιων νοσηλειών, την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, στο θέατρο του «Κέντρου Κοινωνικού Διαλόγου» της ΠΕΨΑΕΕ (Ώρες: 12.00-15.00 / Διεύθυνση: Ηπείρου 41, Αθήνα, Τ.Κ. 104 39).


Είναι ευρέως αποδεκτό ότι η ασυνέχεια στη φροντίδα εξαιτίας της ανεπάρκειας των παρεχόμενων υπηρεσιών, η έλλειψη διασύνδεσης των Μονάδων, και η μη αξιοποίηση αποτελεσματικών αντιμετωπίσεων, όπως αυτών των Κινητών Μονάδων Ψυχικής Υγείας, έχουν οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά ακούσιων νοσηλειών στην Ελλάδα.

Αποτελεί βασική μας θέση ότι η κατάχρηση της διαδικασίας της ακούσιας νοσηλείας πλήττει τα δικαιώματα των ψυχικά ασθενών και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, αποτελεσματικά και επαρκώς.

Οι ακούσιες νοσηλείες μπορούν να περιοριστούν μόνο με τη διασύνδεση και συνεργασία των ΝΠΔΔ - ΝΠΙΔ, αξιοποιώντας το μοντέλο της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας και του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας. Αυτοί οι θεσμικοί φορείς δραστηριοποιούνται στην πρόληψη της κρίσης, την έγκαιρη παρέμβαση, την ανάρρωση και την αποκατάσταση, στο πλαίσιο ενός τομεοποιημένου συστήματος που θα διασφαλίζει τη διασύνδεση των φορέων και τη συνεργασία της νοσοκομειακής με την εξωνοσοκομειακή ομάδα.

Στη Συζήτηση θα συμμετέχουν με παρεμβάσεις εκπρόσωποι του χώρου της ψυχικής υγείας, νομικοί, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, καθώς και ο ίδιοι οι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Δείτε εδώ το αναλυτικό κείμενο θέσεων της Οργανωτικής Επιτροπής.

Δείτε το Πρόγραμμα.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/w8vqcEprxgHAm8Ei9

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: 210 92 21 739

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...