PsychologyNow Team

6η ανοιχτή ημερίδα με θέμα "Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους"

6η ανοιχτή ημερίδα με θέμα "Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους"

PsychologyNow Team

Η ΕΠΙΟΝΗ σε συνεργασία με τις ενώσεις ασθενών "η Καρδιά του Παιδιού", "Σκυτάλη" και "Ένωση Καρδιοπαθών Αξιωματικών Π.Ν. – Λ.Σ. και Φίλων" θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023, στις 15:30, την 6η ανοιχτή ημερίδα με θέμα "Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους".


Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικης, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας και του Global HEART Hub.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι ακόλουθοι εξαιρετικοί εισηγητές που υποστηρίζουν ασθενείς με καρδιακές παθήσεις:
- Ο Φώτιος Μπάρκας, MSc, PhD, Παθολόγος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα παρουσιάσει κατευθυντήριες οδηγίες για την πρόληψη Καρδιαγγειακών Νοσημάτων

- Ο Χρήστος Μανιώτης, καρδιολόγος και ο Όμηρος Παπαδόπουλος, ερευνητής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος θα παρουσιάσουν την εξελιγμένη υπηρεσία του "Cardio Now" που κάνει δυνατή / εφικτή την απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών με καρδιολογικά προβλήματα σε πραγματικό χρόνο.

- Η Παναγιώτα Μιχαηλίδου, πρώην φροντιστής θα αναφερθεί στον ρόλο των φροντιστών σε ασθενείς με καρδιοπάθειες εις μνήμην του Αναπληρωτή Καθηγητή Καρδιολογίας Ανδρέα Π.Μιχαηλίδη

- Ο Σταύρος Τερζάκης, αντιπρόεδρος της ΕΠΙΟΝΗ και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, θα αναφερθεί στην συμμετοχή των καρδιολογικών ασθενών στην λήψη θεραπευτικών αποφάσεων.

- Ο Αναστάσιος Μίλκας, επεμβατικός Καρδιολόγος στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, θα αναπτύξει τις μη φαρμακολογικές παρεμβάσεις στη θεραπεία ατόμων με καρδιακή ανεπάρκεια αλλά και στην αξία της συμβολής των εξειδικευμένων φροντιστών.

Τέλος, ο Δρ Κίμων Σταματελόπουλος καθηγητής Θεραπευτικής- Καρδιολογίας, Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Newcastle, Ηνωμένο Βασίλειο θα αναφερθεί στην συμμετοχή των ασθενών στις κλινικές μελέτες.

Χορηγοί: Novartis Hellas και Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού.

Χορηγοί Επικοινωνίας: www.psychologynow.gr, και www.iatronet.gr, https://healthdaily.gr/

Δείτε το Πρόγραμμα

Είσοδος ελεύθερη - θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής

Η υβριδική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην οδό Σίνα 31, Αθήνα και διαδικτυακά:

https://us02web.zoom.us/j/86517316935?pwd=Q1BNczlWYTh0R1VPNVVFZ2Fjb0ZmUT09

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...