PsychologyNow Team

Γλυκά Νερά: Η απάντηση της Ελένης Μυλωνοπούλου στον Σύνδεσμο Ελλήνων Ψυχολόγων

Γλυκά Νερά: Η απάντηση της Ελένης Μυλωνοπούλου στον Σύνδεσμο Ελλήνων Ψυχολόγων

PsychologyNow Team

Η Ελένη Μυλωνοπούλου, η οποία αναφερόταν ως ψυχολόγος της 20χρονης Κάρολαιν η οποία δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά, απάντησε μέσω των συνηγόρων της με εξώδικο προς τον Σύνδεσμο Ελλήνων Ψυχολόγων, τονίζοντας ότι ουδέποτε ανακοίνωσε ή συστήθηκε με το επάγγελμα της ψυχολόγου.


Η ίδια κατηγορεί τον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων (που της είχε δώσει διορία 48 ωρών ώστε να προσκομίσει το πτυχίο της), σχετικά με τα όσα αναφέρθηκαν στην επιστολή περί «αντιποίηση του επαγγέλματος του ψυχολόγου», σημειώνοντας ότι ουδέποτε ανακοίνωσε και συστήθηκε με το επάγγελμα της ψυχολόγου.

Παράλληλα, σημειώνει μέσω του νομικού εκπροσώπου της ότι ασκεί την επαγγελματική της δραστηριότητα σε «κέντρο κλινικής και θεραπευτικής ύπνωσης – Ψυχοθεραπευτικών και συμβουλευτικών προσεγγίσεων – Εναλλακτικών θεραπειών», ενώ καταθέτει τους τίτλους σπουδών και επιμόρφωσής της, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται σε πτυχίο μαιευτικής αλλά και στην κατοχύρωση βεβαιώσεων από σεμινάρια ψυχολογίας, αλλά και κλινικής και θεραπευτικής ύπνωσης, τα οποία κάθε πολίτης δύναται να τα παρακολουθήσει.

Η Ελένη Μυλωνοπούλου επισημαίνει ότι δεν υφίσταται καμία αντιποίηση επαγγέλματος, καλώντας τον Σύνδεσμο Ελλήνων Ψυχολόγων να ανακαλέσει.

Το πρωί της Παρασκευής, ο ΣΕΨ σε ανακοίνωσή του καλούσε την Ελένη Μυλωνοπούλου να καταθέσει, εάν έχει πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του Συλλόγου σημειώνονταν τα εξής:

Επειδή η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου από πρόσωπα που δεν έχουν την ιδιότητα του Ψυχολόγου πλήττει βάναυσα το κύρος του επαγγέλματός μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έντονες αντιδράσεις συναδέλφων Ψυχολόγων για την πρόσφατη παρουσία σας στην Αστυνομία και στα ΜΜΕ με την επαγγελματική ιδιότητα της Ψυχολόγου και το βιογραφικό σας στην ιστοσελίδα www.medylife.gr, παρακαλούμε εντός δύο ημερών να προσκομίσετε στον Σύλλογο Ελλήνων Ψυχολόγων, εάν έχετε, πτυχίο ΑΕΙ Ψυχολογίας και άδεια άσκησης επαγγέλματος Ψυχολόγου του Ελληνικού κράτους.

Το επάγγελμα του Ψυχολόγου είναι νομοθετικά ρυθμισμένο στην Ελλάδα σύμφωνα με τους νόμου 991/79 και 2646/98 και ο οποιοσδήποτε κάνει χρήση του τίτλου δίχως να έχει τα απαραίτητα προσόντα διώκεται για αντιποίηση επαγγέλματος. Η αντιποίηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου αποτελεί ποινικό αδίκημα και τιμωρείται από τον νόμο.

Η βράβευση και το… ανενεργό link

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναφέρει σύνδεσμος της ιστοσελίδας medylife, το 2020 η εμφανιζόμενη ως ψυχολόγος είχε βραβευτεί στα Βραβεία Ιατρικής Αναγνωρισιμότητας του 2020, τα οποία έλαβαν χώρα στις 29 Νοεμβρίου του 2020. Ωστόσο, το λινκ από την εν λόγω σελίδα εμφανίζεται ως ανενεργό, με σημείωμα προβλήματος “503 – Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη”, γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτήματα.


Το άρθρο αναδημοσιεύεται από το www.koutipandoras.gr

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...