PsychologyNow Team

Είστε «εθισμένος» ή απλώς «φανατικός» χρήστης του διαδικτύου;

Είστε «εθισμένος» ή απλώς «φανατικός» χρήστης του διαδικτύου;

PsychologyNow Team

Πιστεύεις ότι χρησιμοποιείς υπερβολικά το διαδίκτυο; Νιώθεις ότι έχει κυριεύσει τη ζωή σου; Αν ναι, πάρε μέρος σε μία έρευνα που μόλις ξεκίνησε και έχει στόχο να βοηθήσει νέους (16-25 ετών) να μετριάσουν τη χρήση του διαδικτύου. Συμπλήρωσε το ερωτηματολόγιο και βοήθησε να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό.


Στο πλαίσιο του έργου in Screen MODE «Στρατηγικές περιορισμού της υπερβολικής χρήσης της ΟΘΟΝΗΣ από τους Νέους» που πραγματοποιείται με αρωγό την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα Erasmus+ και έχει στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση νέων ηλικίας 16 έως 25 ετών σχετικά με τον εθισμό στο διαδίκτυο και με σχετικές στρατηγικές και πρακτικές περιορισμού της υπερβολικής χρήσης του, διεξάγεται έρευνα μέσω της οποίας οι νέοι αυτής της ηλικίας θα μετρήσουν τη διαδικτυακή τους συμπεριφορά συνδυάζοντας ποικίλες πληροφορίες, όπως στοιχεία που αφορούν την ηλικία ή το φύλο, στοιχεία της προσωπικότητάς τους, τον πραγματικό χρόνο ενασχόλησης με διαδικτυακές εφαρμογές σε καθημερινή βάση, καθώς και συμπεριφορές ή συναισθήματα που μπορεί να οφείλονται στην υπερβολική χρήση του διαδικτύου.

Στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθεί ένα ηλεκτρονικό εργαλείο (Internet Addiction Genie), το οποίο  με βάση τα παραπάνω στοιχεία θα αξιολογεί τη διαδικτυακή συμπεριφορά των συμμετεχόντων και θα τους παραπέμπει σε συγκεκριμένο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό και εξατομικευμένες δράσεις, προκειμένου να μετριάσουν τη χρήση του διαδικτύου.

Πάρε μέρος στην Έρευνα:

Πιστεύεις ότι χρησιμοποιείς υπερβολικά το διαδίκτυο; Νιώθεις ότι έχει κυριεύσει τη ζωή σου; Αν ναι, έλεγξε ένα ευρωπαϊκό έργο Erasmus+ που μόλις ξεκίνησε και έχει στόχο να βοηθήσει νέους (16-25 ετών) να μετριάσουν τη χρήση του διαδικτύου. Επισκέψου την ιστοσελίδα μας (www.inscreenmode.eu) και λάβε μέρος στην έρευνα «inScreenMODE – Μετρήστε τη διαδικτυακή σας συμπεριφορά»: https://inscreenmode.eu/measure-your-behaviour-over-internet-use

Συμμετέχοντες: Νέοι από 16 – 25 ετών

Εκτιμώμενος χρόνος απάντησης: 15 λεπτά

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...