PsychologyNow Team

Πρόγραμμα Ψυχαναλυτικών Σπουδών από το Ινστιτούτο Κλασικής Ψυχανάλυσης

Πρόγραμμα Ψυχαναλυτικών Σπουδών από το Ινστιτούτο Κλασικής Ψυχανάλυσης

PsychologyNow Team

Το Ινστιτούτο Κλασικής Ψυχανάλυσης ιδρύθηκε με σκοπό τη μελέτη και εφαρμογή της Κλασικής Ψυχανάλυσης και της Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας, κυρίως μέσα από τη μελέτη του έργου του Sigmund Freud όπως αυτό διαμορφώθηκε στη σημερινή του μορφή από τους Donald Winnicott, Jacques Lacan, Melanie Klein, Wilfred Bion και άλλους.


INSTITOYTO KLAS PSYXANALYSHS E1Το Ινστιτούτο παρέχει Πρόγραμμα Ψυχαναλυτικών Σπουδών το οποίο περιλαμβάνει 3 αλληλοδιαπλεκόμενα σκέλη: α) το θεωρητικό σκέλος με μελέτη των κλασικών ψυχαναλυτικών εννοιών, β) το κλινικό σκέλος με την ανάληψη κλινικών περιπτώσεων και γ) την προσωπική ψυχανάλυση των σπουδαστών η οποία αποτελεί το ανεξάρτητο σκέλος της εκπαίδευσης και δεν έχει μέγιστο ή ελάχιστο χρονικό όριο.

Διοργανώνεται επίσης ετησίως σεμινάριο με τίτλο «Εισαγωγή στην Κλασική Ψυχανάλυση». Σκοπός του σεμιναρίου αυτού είναι γίνει παρουσίαση τωνINSTITOYTO KLAS PSYXANALYSHS E2 βασικών ψυχαναλυτικών εννοιών που πηγάζουν από το έργο του Sigmund Freud. Το σεμινάριο συνδυάζει τη θεωρία με την κλινική πρακτική της ψυχανάλυσης και ψυχοθεραπείας μέσω παρουσίασης περιστατικών από την κλινική εμπειρία των εισηγητών.

Διοργανώνονται και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς και συμπόσια και εκπαιδευτικές ή/και ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Επιπλέον, το Ινστιτούτο έχει τη δυνατότητα παροχής «Κλινικής Υπηρεσίας» που σκοπό έχει την παροχή ψυχανάλυσης ή ψυχαναλυτικής ψυχοθεραπείας, με σημαντικά μειωμένο κόστος, σε άτομα που το επιθυμούν ή το έχουν ανάγκη και δεν διαθέτουν ικανούς οικονομικούς πόρους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές και λοιπές δραστηριότητες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου: www.psychoanalysis.edu.gr

Γραφεία: Αγίας Παρασκευής 115 Χαλάνδρι, τηλ. 210-3312104, e-mail: info@psychoanalysis.edu.gr

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...