PsychologyNow Team

Η Λάρισα αγκάλιασε τον 1ο αγώνα δρόμου «Run for Autism»

Η Λάρισα αγκάλιασε τον 1ο αγώνα δρόμου «Run for Autism»

PsychologyNow Team

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 τρέχουμε όλοι μαζί για τα άτομα με αυτισμό.


LARISA RUN FOR AUTISM EΞεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στον 1ο αγώνα δρόμου «Run For Autism» που πραγματοποιείται την Κυριακή 2 Απριλίου στις 11 π.μ, στο Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό. Τον αγώνα διοργανώνουν o Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.

Συνδιοργανωτές του αγώνα είναι η ΚΕΔΕ, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, ο σύλλογος ΑΣ ΠΕΛΑΣΓΟΣ , ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Ν. Λάρισας, η Π.Ε.Π.Φ.Α Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ και ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Ν. Λάρισας.

Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για την αγορά ενός μικρού λεωφορείου 9 θέσεων, που θα καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης ωφελούμενων των δομών του Συλλόγου (Κέντρο Ημέρας «ΧAΡΑ Ι» και Οικοτροφείο «Ελευθερία»).

 

Σημειώνεται ότι οι εγγραφές ολοκληρωθήκαν. Θα υπάρχουν επιπλέον νούμερα την Κυριακή το πρωί στον χώρο της εκκίνησης.

ΜΠΛΕ ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΣΕ ΔΩΛ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, ο δήμος Λαρισαίων θα φωταγωγήσει με μπλε χρώμα το Δημοτικό Ωδείο και τα σιντριβάνια στην Κεντρική πλατεία και στην πλατεία Ταχυδρομείου το Σάββατο και την Κυριακή, μεταφέροντας το ζωντανό μήνυμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής.

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΑΓΩΝΑ

Η εκκίνηση των 400μ Παιδιών θα δοθεί στις 11:00 πμ. ενώ των 5.000μ. Ανδρών - Γυναικών στις 11:30 πμ. Οι δρομείς θα μπουν σε block ανάλογα με τη διαδρομή στην οποία θα τρέξουν.

ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Το δικαίωμα στη μετακίνηση είναι ένα πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, ωστόσο δεν είναι δεδομένο για όλους. Μετακινούμαι ελεύθερα, ανεμπόδιστα και με ευκολία σημαίνει ότι έχω πρόσβαση σε κέντρα και φορείς, σε υπηρεσίες Υγείας, σε εκδηλώσεις. Ειδικότερα για τα παιδιά, τους εφήβους και τους ενήλικες με αυτισμό που φιλοξενούνται στις δομές του Συλλόγου Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας, το 9θέσιο λεωφορείο, θα τους δώσει τη δυνατότητα να μετακινούνται με ασφάλεια σε νοσοκομεία και ιατρούς προκειμένου να λάβουν τις θεραπείες τους, να απολαμβάνουν εκδρομές, να επισκέπτονται μουσεία και θέατρα και να συμμετέχουν στην καθημερινή ζωή της κοινότητας στο μέτρο των δυνατοτήτων τους. Όπως σημειώνει ο Σύλλογος «το μικρό λεωφορείο που θέλουμε να αγοράσουμε δεν είναι απλά ένα μέσο μεταφοράς, αλλά ένα μέσο συμπερίληψης των παιδιών μας στην κοινότητα που συμβάλει στην καταπολέμηση του στίγματος και διευρύνει τους ορίζοντες τους. Γεφυρώνοντας αποστάσεις, ενώνουμε κοινότητες».

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΩΡΕΑΣ

ALPHA BANK IBAN GR16 0140 7380 7380 0200 2008 686

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ IBAN GR87 0171 0940 0060 9404 0030 367

Με την εμφάνιση της δωρεάς στο σύστημα, εκδίδεται απόδειξη είσπραξης και αποστέλλεται μαζί με το ευχαριστήριο του συλλόγου.

ΧΟΡΗΓΟΙ

COFFEE DEAL - ΟΛΥΜΠΟΣ - ΖΑΒΑΛΟΣ Cartontec - ΒΙΟΛΑΡ - INTERCOMM FOODS - ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ Θ.ΜΑΚΡΗΣ - IEK AKMH - ΝΕΣΥΘΕΡΜ - BRETAS - ΑΔΑΜΟΥ Α.Ε.Β.Ε. - ΚΑΣΙΔΗΣ – ΜΠΙΖΙΟΣ - COSTAS GAGOS ARCHITECTURE & DESIGN - ΣΙΤΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ - ALPHA PROJECT - ΠΡΟΣΥΦΛΑ - ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΔΙΑΔΗΣ - SOLIS - DELTA KTIMA - Α. ΔΑΒΛΕΡΗΣ - BRASS FORM - PAPAGEORGIOU FOOD SERVICE - ENA IS ENOUGH – ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ – ΚΑΓΙΑΣ - ΣΙΔΗΡΟΜΠΕΤΟΝ - BETOMIX – Σ.ο.Φ.ΛΑ. – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΑΒΑΡΟΥΚΑΣ & ΥΙΟΙ - PRAKTIKER – DELMONTE - ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑ.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

ΣΘΕΒ– ΙΑΣΩ – ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟ - CURSOR DESIGN STUDIO

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...