PsychologyNow Team

Πρόσκληση σε συζήτηση για την σημασία της συντονισμένης δρασης στον χειρισμό και την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας

Πρόσκληση σε συζήτηση για την σημασία της συντονισμένης δρασης στον χειρισμό και την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας

PsychologyNow Team

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των 3 διαδικτυακών εκπαιδεύσεων για την ανάπτυξη δεξιοτήτων σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και την συμμετοχή σε αυτές 48 επαγγελματιών της ποινικής δικαιοσύνης, κοινωνικών λειτουργών, επαγγελματιών υγείας και ψυχικής υγείας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Η άλλη πλευρά της ιστορίας: οι δράστες σε διαδικασία αλλαγής», η European Knowledge Spot προσκαλεί εκπροσώπους οργανώσεων σε μια διαδικτυακή συζήτηση με στόχο την ανάλυση των ελλειμάτων στα συστήματα συντονισμένης δράσης για την ενδοοικογενειακή βία.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με εξειδικευμένους φορείς της Πολιτείας καθώς και της Κοινωνίας των Πολιτών, θα αναζητηθούν μηχανισμοί συνεργασίας και συντονισμού με πολλαπλούς φορείς και υπηρεσίες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και πρόληψη των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας.

Με την έξαρση του φαινομένου ενδοοικογενειακής βίας στη χώρα μας, η συζήτηση είναι επίκαιρη όσο ποτέ και η συμμετοχή των φορέων που μπορούν να συνεισφέρουν κρίνεται απαραίτητη αφού μόνο με αγαστή συνεργασία είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η ενδοοικογενειακή βία και να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια στα θύματα, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Απόρροια της συνάντησης θα αποτελέσει η σύνταξη ενός κειμένου βασισμένο στις καλές πρακτικές και τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν από την αναλυτική συζήτηση. Ενός κειμένου που θα προτείνει μια μεθοδολογία κοινής και συντονισμένης προσέγγισης, που θα προάγει την συνεργασία πολλαπλών φορέων. Το κείμενο αυτό θα αποτελέσει έναν οδηγό για αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα https://www.osspc.eu/app/en

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο email info@euknowledgespot.com  και θα σας σταλεί ο σύνδεσμος για τη διαδικτυακή συνάντηση. 

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, στις 18:00.

Θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής.

Με εκτίμηση

Η ομάδα της European Knowledge Spot

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...