PsychologyNow Team

Προκήρυξη νέας θέσης εργασίας Κοινωνικού Επιστήμονα για την στελέχωση κοινωνικής υπηρεσίας της ΑΡΣΙΣ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης

Προκήρυξη νέας θέσης εργασίας Κοινωνικού Επιστήμονα για την στελέχωση κοινωνικής υπηρεσίας της ΑΡΣΙΣ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης

PsychologyNow Team

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, προκηρύσσει μία νέα θέση εργασίας για τη στελέχωση κοινωνικής υπηρεσίας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.


Η ΑΡΣΙΣ: Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων είναι κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 1992 σε εθνικό επίπεδο για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Η ΑΡΣΙΣ δουλεύει κυρίως με νέους και νέες και κατά περίπτωση με μικρότερα παιδιά ή μεγαλύτερα πρόσωπα που βιώνουν συνθήκες ζωής επιβαρυντικές για την ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη και την πρόσβαση τους στα κοινωνικά αγαθά. Επιπλέον, η ΑΡΣΙΣ αναπτύσσει υπηρεσίες για τη διευκόλυνση της ένταξης ευπαθών κοινωνικά ομάδων (αστέγων, μεταναστών, προσφύγων, αιτούντων άσυλο, απόρων, Ρομά κα) και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πλαίσιο: Η ΑΡΣΙΣ σε συνεργασία με διάφορους διεθνείς οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις υλοποιεί προγράμματα για την παιδική προστασία και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη του νεοαφιχθέντα προσφυγικού πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό έχουν συσταθεί οι κοινωνικές υπηρεσίες σε προσφυγικούς καταυλισμούς και τον αστικό ιστό που στοχεύουν στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη κυρίως των παιδιών σε οικογένειες, των ασυνόδευτων ανηλίκων και του γενικού πληθυσμού.

Σκοπός θέσης εργασίας: Οι υποψήφιοι για τη θέση του Streetworker θα είναι υπεύθυνοι για τον εντοπισμό ασυνόδευτων ανηλίκων που ζουν σε συνθήκες αστεγίας καθώς και για την υποστήριξη ασυνόδευτων ανηλίκων που βρίσκονται σε προστατευτική φύλαξη σε χώρους κράτησης, αναλαμβάνοντας την ψυχοκοινωνική, νομική και υλική τους υποστήριξη αλλά και για την εποπτεία των υποθέσεων τους.

Περιγραφή θέσης Εργασίας: Οι υποψήφιοι θα είναι υπεύθυνοι για τη συστηματική παρουσία της ομάδας σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης όπου υπάρχει άστεγος πληθυσμός προκειμένου να εντοπίσουν ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και παιδιά σε οικογένειες προσφύγων ή αιτούντων άσυλο. Μετά τον εντοπισμό των παιδιών αυτών, οι  επαγγελματίες αυτοί καθίστανται υπεύθυνοι για τη δημιουργία μιας σχέσης εμπιστοσύνης με το παιδί καθώς και ενός συνεκτικού πλάνου προστασίας του παιδιού, παρέχοντάς του υπηρεσίες για την υλική, νομική και ψυχοκοινωνική του στήριξη. Επιπλέον, θα είναι υπεύθυνοι για την διαχείριση εξατομικευμένων υποθέσεων (case management) και την πραγματοποίηση αξιολογήσεων για το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού (best interests assessment). Eπιπλέον, στις αρμοδιότητες των επαγγελματιών είναι και οι συστηματικές επισκέψεις σε χώρους κράτησης ασυνόδευτων ανηλίκων προκειμένου να παρασχεθεί υλική, ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη.

Απαραίτητα προσόντα και εμπειρία:

  • Τουλάχιστον 2ετής εμπειρία και προϋπηρεσία σε κοινωνικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις και ενασχόληση με ζητήματα προστασίας.
  • Πτυχίο Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών.
  • Ισχυρή εννοιολογική και πρακτική κατανόηση των αρχών και προτύπων ανθρωπιστικής και παιδικής προστασίας.
  • Γνώσεις σε σχέση με το νομικό καθεστώς των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Δεξιότητες συνεργασίας στο πλαίσιο λειτουργίας της ομάδας.
  • Εξαιρετικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές δεξιότητες με αποδεδειγμένη πολιτισμική ευαισθησία.
  • Δυνατότητα εργασίας υπό πίεση με υψηλό επίπεδο προσαρμοστικότητας και πρωτοβουλίας.
  • Καλή Αγγλική γραπτή και λεκτική επικοινωνία.
  • Γνώση Χειρισμού Η/Υ.
  • Δικαίωμα στην εργασία στην Ελλάδα ή την ΕΕ.
  • Άδεια Οδήγησης.

Επιθυμητά Προσόντα:

  • Μεταπτυχιακό δίπλωμα στις Νομικές, Κοινωνικές ή Ανθρωπιστικές Σπουδές.
  • Εκπαίδευση σε ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.
  • Εργασία με μετανάστες στην Ελλάδα ή σε άλλα περιβάλλοντα μετανάστευσης.
  • Εμπειρία σε θέματα δεοντολογίας και διαχείρισης ευαίσθητων δεδομένων.
  • Εθελοντισμός.

Παρακαλούνται οι υποψήφιοι/ες να αποστέλλουν τα βιογραφικά τους έως τις 21/09/2020, στην ηλεκτρονική διεύθυνση streetwork.vacancies@gmail.com, με θέμα: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Streetworker.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...