Το afterplay ως «αντίδοτο» στο σεξουαλικό πρόβλημα

Το afterplay ως «αντίδοτο» στο σεξουαλικό πρόβλημα

ένα ζευγάρι είναι αγκαλιά στο κρεββάτι

Μιλάμε για το afterplay ή για το «σεξουαλικό κλείσιμο», όπως μου αρέσει περισσότερο να το λέω, καθώς είναι αυτό που τροφοδοτεί μία επόμενη σεξουαλική συνεύρεση με θέρμη και πάθος, στο γυναικείο ερωτικό «εγκεφαλικό» παιχνίδι.


«Κάναμε σεξ! Περάσαμε όμορφα! Εκείνος σηκώνεται και πηγαίνει μέσα… Γιατί πάλι φεύγει αμέσως μετά το σεξ; Τι μπορώ να κάνω για να τον κρατήσω στο κρεβάτι μας; Του το έχω ζητήσει αλλά νιώθω ότι δεν θέλει να βρεθεί μαζί μου μετά την ερωτική πράξη, …σαν να με αποφεύγει!»

Ναι, είναι αλήθεια πως οι ανδρικές «συνήθειες» διαφέρουν από τις γυναικείες «ανάγκες» θα έλεγα, εφόσον για τον άνδρα είναι μία συνήθεια να σηκωθεί σχεδόν αμέσως μετά την ερωτική πράξη και να πάει στο …ψυγείο, στην τουαλέτα, να πάρει τηλέφωνο έναν φίλο του, να τελειώσει εκκρεμότητες - κοινωνικές ή εργασιακές ή ακόμη και να χωθεί στην αγκαλιά του Μορφέα που είναι και το πιο συνηθισμένο, αν είναι η ώρα περασμένη!

Αντίθετα, η γυναίκα έχει «ανάγκη» το χουζούρεμα στην αγκαλιά του συντρόφου της, τα χάδια του, λίγα φιλιά. Θέλει να νιώσει πως για εκείνον είναι σημαντική, πως του χάρισε στιγμές πόθου και πάθους και πως εκείνος της το αναγνωρίζει.

Μιλάμε για το afterplay ή για το «σεξουαλικό κλείσιμο», όπως μου αρέσει περισσότερο να το λέω, καθώς είναι αυτό που τροφοδοτεί μία επόμενη σεξουαλική συνεύρεση με θέρμη και πάθος, στο γυναικείο ερωτικό «εγκεφαλικό» παιχνίδι!

Τα προκαταρκτικά παιχνίδια (foreplay) μέσα από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των ερωτικών συντρόφων, περιλαμβάνουν δραστηριότητες που διεγείρουν τη σεξουαλική διάθεση για συνουσία. Η ίδια η επαφή, καθρεφτίζει για τους περισσότερους την σεξουαλική ηδονή ή την ευχαρίστηση στο σεξ. Παρόλα αυτά, ο χρόνος μετά την επαφή (afterplay) είναι εξίσου σημαντικός. Είναι “το κλειδί για την οικειότητα” και μία επιτυχημένη επόμενη ερωτική συνεύρεση.

Πως λοιπόν, μπορεί το afterplay να αναβαθμιστεί; - τα Dos

 1. Μείνετε για λίγο αγκαλιασμένοι, χαμένοι στην ερωτική σας σιωπή ή μέσα στα όμορφα λόγια και στα φιλιά σας, που μπορεί να μην είναι παθιασμένα αλλά γλυκά και ερωτικά.

 2. Κάντε ένα χαλαρωτικό μασάζ ο ένας στον άλλον, χαϊδευτείτε απαλά.

 3. Μάθετε να απολαμβάνετε μέσα από τις αισθήσεις σας: το άγγιγμα, η ματιά, η μυρωδιά και η γεύση του συντρόφου, μπορούν να φέρουν έντονη ψυχοσυναισθηματική ικανοποίηση, ακόμη και να οδηγήσουν σε μία δεύτερη ερωτική συνεύρεση.

 4. Δώστε χρόνο ο ένας στον άλλον. Είναι αποδεδειγμένο πως όταν οι δύο σύντροφοι δεν ξεχνούν πως είναι και εραστές και περνούν χρόνο, χαϊδεύοντας ο ένας τον άλλον μετά την ερωτική επαφή, η οικειότητα και η εμπιστοσύνη ανάμεσά τους αυξάνονται.

 5. Μιλήστε για ουδέτερα θέματα. Μην θυμηθείτε εκείνη την ώρα τη ρύθμιση της εφορίας, ούτε αν πληρώσατε το τηλέφωνο!

 6. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να εκφράσετε σεξουαλικά συναισθήματα, σκέψεις και επιθυμίες που δεν έχετε μοιραστεί.

 7. Τσιμπολογήστε κάτι ελαφρύ, όπως φρούτα, για παράδειγμα, πιείτε μαζί ένα ποτήρι κρασί

 8. Απολαύστε πράγματα μαζί, όπως ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο, βυθισμένοι στους αφρούς και στο άρωμά τους, μοιραστείτε ένα ποτήρι κρασί, ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική.

 9. Θυμηθείτε καταστάσεις που σας έκαναν να γελάσετε και περάσατε όμορφα. Η οικειότητα που αναπτύσσεται στο «σεξουαλικό κλείσιμο» μπορεί να ενισχύσει τις «συναισθηματικές ερωτικές πτυχές» και να ενισχύσει τους δεσμούς της σχέσης σας.

 10. Πείτε «σ’ αγαπώ!»

Τι να αποφύγουμε; - τα Donts

 • Μην κάνετε παράπονα ή ακόμα χειρότερα - σεξουαλικά παράπονα.

 • Μην συζητάτε για προβλήματα με την εργασία σας, τα οικονομικά σας ή τα παιδιά σας.

 • Μην τρέξετε να πλυθείτε

 • Μην ανάψετε την τηλεόραση

 • Μην αρχίσετε τα τηλέφωνα με φίλους ή συνεργάτες

 • Μην κάνετε κριτική, θεωρώντας τον άλλον ευάλωτο εκείνη τη στιγμή

 • Μην συγκρίνετε τον σύντροφό σας με πρώην

Το afterplay ως «αντίδοτο» στο σεξουαλικό πρόβλημα

Ας έχουμε στο μυαλό μας, πως ο χρόνος αυτός μετά την επαφή είναι πολύ σημαντικός. Σκεφτείτε – ή μήπως είστε και εσείς; - ένα ζευγάρι που ο άνδρας για παράδειγμα, τελειώνει συνήθως γρήγορα. Η γυναίκα μένει δίπλα του, ανικανοποίητη για άλλη μια φορά. Εκείνος σηκώνεται και πάει …μέσα, πιθανά απογοητευμένος και χρεωμένος από το γρήγορο τελείωμά του, που τον κάνει να νιώθει «λίγος» απέναντι σε εκείνη που θέλει – αλλά δεν μπορεί – να της χαρίσει την ηδονή της οργασμικής κορύφωσης! Το αποτέλεσμα; Μετά από λίγο καιρό, εκείνη θα αρχίσει την «μουρμούρα», θα τον χρεώνει θυμωμένα όλο και περισσότερο, κάνοντάς τον να αισθάνεται ακόμα πιο «μικρός και λίγος», ενώ θα νιώθει πως «την χρησιμοποιεί» και δεν ενδιαφέρεται παρά μόνο για τον εαυτό του και τη δική του σεξουαλική ευχαρίστηση!

Ας δούμε λίγο τώρα το σενάριο, όπου εκείνος, ναι μεν τελειώνει γρήγορα, μένει όμως δίπλα της, της αφιερώνει χρόνο και γιατί όχι, ακόμη λίγα ερωτικά παιχνίδια, που ίσως την κορυφώσουν και εκείνη. Το επακόλουθο αίσθημα κενού, αμηχανίας και δυσαρέσκειας που ακολουθεί μία όχι και τόσο επιτυχημένη επαφή, μπορεί να μειωθεί μέσα από την αποτελεσματική θετική επίδραση του «σεξουαλικού κλεισίματος».

Ναι, το σεξ δεν είναι ταυτόσημο με την ανδρική εκσπερμάτιση απαραίτητα, όταν το ζευγάρι έχει μάθει να επικοινωνεί και να διαχειρίζεται το «μαζί», με τρόπους που προσφέρουν εξίσου απόλαυση και συναισθηματική οικειότητα. Τουλάχιστον, δεν καταστρέφεται η σχέση τους μέχρι να πάνε στον ειδικό και να αντιμετωπίσουν το σεξουαλικό τους πρόβλημα!

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...