Επιστημονικοί Συνεργάτες

To PsychologyNow.gr είναι το μεγαλύτερο site Ψυχολογίας στην Ελλάδα. Με έγκυρη ενημέρωση, καινοτόμες ενότητες, αξιόπιστη προσέγγιση και με έγκριτους επιστημονικούς συνεργάτες από το 2013 έχει αλλάξει τις τάσεις στην επικοινωνία και την προώθηση της Ψυχολογίας στην Ελλάδα και βρίσκεται στις οθόνες εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών κάθε μήνα.

Τώρα, το PsychologyNow.gr σας δίνει το βήμα να ακουστεί η επαγγελματική σας φωνή στους χιλιάδες αναγνώστες μας. Αν είστε Ειδικός Ψυχικής Υγείας, Ψυχολόγος, Ψυχίατρος, Νευρολόγος, Ψυχοθεραπευτής και επαγγελματίας από το χώρο των ανθρωπιστικών και κοινωνικών σπουδών, μπορείτε να συνεργαστείτε με το PsychologyΝοw.gr, μέσω αρθρογραφίας εστιασμένη στην ψυχολογία, την ψυχική υγεία, την ψυχοθεραπεία και στις εφαρμογές αυτών στη ζωή μας.

Διαβάστε στο παρακάτω link τα κριτήρια συνεργασίας και ελάτε μαζί να δυναμώσουμε τη φωνή της Ψυχικής Υγείας και να εξελίξουμε τον Κόσμο της Ψυχολογίας.


-> Δείτε τους τρόπους συνεργασίας με το PsychologyNow.gr <-

Αλεξία Ειρήνη Κωνσταντίνου

Η Αλεξία Ειρήνη Κωνσταντίνου είναι ψυχολόγος (MSc) και Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε Ψυχολογία στο «Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών» και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με αντικείμενο την Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία στο University of Reading της Αγγλίας (MSc Development and Psychopathology). Τέλος, έχει ολοκληρώσει τον 6ετή κύκλο εκπαίδευσης στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο «Αντίστιξη» στην Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεία.

Η κατάρτισή της εμπλουτίζεται συνεχώς και έχει και περαιτέρω πιστοποιήσεις πέρα από τα τυπικά προσόντα όπως μετεκπαιδευτικό δίπλωμα «Αναπτυξιακής Ψυχοπαθολογίας» της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείο Παίδων "Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ", μετεκπαιδευτικό δίπλωμα «Παιδοψυχολογίας και Παιδοψυχιατρικής» του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και πιστοποίηση σχετική με το Παιδικό Ιχνογράφημα. Τέλος, έχει λάβει κατάριση από το ΕΚΠΑ σχετικά με την Κινηματογραφοθεραπεία.

Επαγγελματικά διατηρεί ιδιωτικό γραφείο από το 2020 παρέχοντας συνεδρίες κυρίως online σε Ελληνόφωνους του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα σε όσους δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις δια ζώσης συνεδρίες. Στο δημόσιο έχει προσφέρει υπηρεσίες ως αναπληρώτρια ψυχολόγος σε ΕΠΑΛ της Αττικής (2019-2020, 2022-2023) καθώς και ως ψυχολόγος στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες Βούλας, όπου υπήρξε συντονίστρια ψυχολόγος για παροχή θεραπειών σε οικογενειών των Νοτίων Προαστίων στο συστεγαζόμενο Κοινοτικό Κέντρο Θεραπειών (2019).

Το 2014 ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση στο τμήμα ψυχιατρικής εφήβων και νέων του Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς και από τότε συνέχισε να συνεργάζεται σε εθελοντική βάση για περίπου 5 χρόνια, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε εφήβους σε ατομικές συνεδρίες και συντονίζοντας για ένα χρόνο ομάδα θεραπείας με τίτλο «Εκφραση και επικοινωνία» με εφήβους με ψυχιατρικά προβλήματα και δυσκολίες. Επίσης, για 6 μήνες υπήρξε εθελόντρια στην Εταιρία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ., 2012).

Έχει συμμετάσχει ως κεντρική ομιλήτρια σε σεμινάρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο για θέματα εφηβικής ψυχικής υγείας, καθώς και σε διεθνή συνέδρια. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του site ψυχολογίας PsychologyNow (www.psychologynow.gr), κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου, πιστοποιημένη με τη διεθνή πιστοποίηση CERTA, μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια


Στοιχεία Επικοινωνίας

Email :
alexpkonst@gmail.com

Βρείτε μας στα...