PsychologyNow Team

Ας μιλήσουμε για την κατάθλιψη στους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες [video]

Ας μιλήσουμε για την κατάθλιψη στους εφήβους και τους νεαρούς ενήλικες [video]

PsychologyNow Team

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2018: Αυτό το σύντομο βίντεο, εστιάζοντας στην κατάθλιψη μεταξύ εφήβων και νεαρών ενηλίκων, υπογραμμίζει μερικά από τα συμπτώματα της κατάθλιψης και τη σημασία του να μιλάμε για αυτήν ως το πρώτο βήμα προς την αναζήτηση βοήθειας.


Η κατάθλιψη επηρεάζει ανθρώπους όλων των ηλικιών, από όλα τα κοινωνικά στρώματα, σε όλες τις χώρες. Προκαλεί άγχος και έχει επιπτώσεις στην ικανότητα των ανθρώπων να εκτελούν ακόμη και τις πιο απλές καθημερινές δραστηριότητες, με καταστροφικές, αρκετές φορές, συνέπειες στις οικογενειακές και φιλικές σχέσεις.

Επίσης, επηρεάζει την ικανότητα των ανθρώπων να εργάζονται και να σπουδάζουν. Στη χειρότερη περίπτωση, η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει σε αυτοκτονία, η οποία είναι τώρα η δεύτερη αιτία θανάτου μεταξύ 15-29 ετών.

Ωστόσο, η κατάθλιψη μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί. Η καλύτερη κατανόηση της κατάθλιψης θα συμβάλει στη μείωση του στίγματος που σχετίζεται με την ψυχική διαταραχή και θα οδηγήσει περισσότερους ανθρώπους να αναζητήσουν βοήθεια.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...