Super User

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωστικής Ψυχολογίας

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωστικής Ψυχολογίας

Ο Κλάδος Γνωστικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας (ΕΛ.Ψ.Ε.) και το Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν και σας προσκαλούν στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωστικής Ψυχολογίας (www.gnostiki2016.gr) με τίτλο «60 χρόνια Γνωστική Ψυχολογία».

 

Το 2016 συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη χρονιά που από πολλούς θεωρείται το γενέθλιο έτος της Γνωστικής Ψυχολογίας και από το επιστημονικό συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1956 από το Special Interest Group in Information Theory στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης. Η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γνωστικής Ψυχολογίας φιλοδοξεί το συνέδριο να παίξει έναν παρόμοιο ρόλο με αυτόν του συμποσίου στο ΜΙΤ: να φιλοξενήσει την ελληνική επιστημονική κοινότητα που ασχολείται με τη μελέτη του νου, των γνωστικών διεργασιών και των εφαρμογών της βασικής έρευνας σε άλλους σχετικούς τομείς, να αποτυπώσει την επιστημονική έρευνα που πραγματοποιείται σήμερα στην Ελλάδα στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς και να συμβάλει στη διεπιστημονική συνεργασία και στο διάλογο.

 

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από 14-16 Απριλίου 2016. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο επίκ. καθηγητής Πέτρος Ρούσσος και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής η καθηγήτρια Μπετίνα Ντάβου.

 

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι η καθηγήτρια Αναστασία Ευκλείδη (ΑΠΘ) και οι καθηγητές Glyn Humphreys (Oxford University)  και Manuel Carreiras (Basque Center on Cognition, Brain and Language).

 

Στον ιστότοπο του Συνεδρίου είναι διαθέσιμες πληροφορίες που αφορούν την έγκαιρη εγγραφή (έως τις 29/2), την υποβολή εργασιών και το επιστημονικό πρόγραμμα.

 

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...