PsychologyNow Team

Κύκλος «Διαχείριση της Διαφορετικότητας στο Σχολείο»: Εκπαίδευση των Παιδιών Προσφύγων στην Ελλάδα: Απολογισμός και Προοπτικές

Κύκλος «Διαχείριση της Διαφορετικότητας στο Σχολείο»: Εκπαίδευση των Παιδιών Προσφύγων στην Ελλάδα: Απολογισμός και Προοπτικές

PsychologyNow Team

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος συνδιοργανώνει με τη Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής και τον Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού εκδήλωση με θέμα: Εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων στην Ελλάδα: απολογισμός και προοπτικές.


Παρασκευή 26 Μαΐου 2017, 18.00΄

Auditorium Theo Angelopoulos | Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18.00 με την προβολή της ταινίας «H αυλή της Βαβέλ» (La Cour de Babel) της Julie Bertucelli (2014 - 1 ώρα 29’ με ελληνικούς υπότιτλους, αγγλικό τρέιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=-4yHTfbYaE.

H ταινία αναφέρεται στη συνύπαρξη μαθητών από διάφορες εθνικότητες που φοιτούν σε μια τάξη υποδοχής στη Γαλλία.

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση γύρω από το θέμα της ένταξης των παιδιών προσφύγων στο ελληνικό σχολείο: Ποιος είναι ο απολογισμός της σχολικής φοίτησης των παιδιών προσφύγων που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016; Ποια είναι τα διαθέσιμα μέσα; Ποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εφαρμόστηκε; Ποια προβλήματα προέκυψαν; Αλλά επίσης ποιες είναι οι προοπτικές και οι προκλήσεις για το μέλλον ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς;

Στη συζήτηση την οποία θα συντονίσει ο Γιώργος Μόσχος, βοηθός Συνηγόρου του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, θα συμμετέχουν οι: Αλεξάνδρα Ανδρούσου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΤΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος Επιστημονικής Επιτροπής για τη στήριξη των παιδιών προσφύγων (ΥΠΠΕΘ)

Γκέλη Αρώνη, Συντονίστρια Ομάδας Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων του ΥΠΠΕΘ

Χρήστος Στεφάνου, καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων Κέντρου Φιλοξενίας Ελαιώνα

Δέσποινα Συρρή, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ομάδα της UNICEF για την Ανταπόκριση στο Προσφυγικό και Μεταναστευτικό Ζήτημα

Εφήβοι-σύμβουλοι του Συνηγόρου του Πολίτη για τα δικαιώματα του Παιδιού.

Με τη συμμετοχή της Βασιλικής Μπρίνια -Πρόγραμμα Σπουδών στις Επιστήμες της Αγωγής και της Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών- και των Διευθυντών και εκπαιδευτικών από τις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ) της Ανατολικής Αττικής.

Θα συμμετέχουν επίσης διευθυντές και καθηγητές από τις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση Προσφύγων (ΔΥΕΠ) της Ανατολικής Αττικής.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.ifa.gr/el/langue-francaise-sp-591847345/sce-tout-public/sce-cycle-edu-el/7322-edu-eleves-refugies-el

Οι στρογγυλές τράπεζες, οι διαλέξεις και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια…

…που φιλοξενούνται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για τέταρτη χρονιά, φέρνουν κοντά έλληνες και γάλλους επαγγελματίες της εκπαίδευσης και αποτελούν ένα σημαντικό εκπαιδευτικό ραντεβού για τους καθηγητές και τους μελλοντικούς εκπαιδευτικούς, αλλά και τους ειδικούς της ψυχικής υγείας, τους γονείς, τους φοιτητές και μαθητές.

Οι συναντήσεις τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και διοργανώνονται σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...