PsychologyNow Team

«Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός πρέπει να ξαναβρούν τη φυσική τους διάσταση. Πώς η γυναίκα στην Ελλάδα θα γεννήσει φυσικά το παιδί της»

«Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός πρέπει να ξαναβρούν τη φυσική τους διάσταση. Πώς η γυναίκα στην Ελλάδα θα γεννήσει φυσικά το παιδί της»

PsychologyNow Team

Σας περιμένουμε στην ομιλία μας, την Τετάρτη 16  Νοεμβρίου 2016  στις 20.00 στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής «Βίλχελμ Ράιχ».


Οι πολύ καλές φίλες και συνεργάτιδες χρόνων, Ελευθερία Δημοπούλου, μαία , Πρόεδρος του Σωματείου για την Προαγωγή του φυσικού τοκετού «Ευτοκία», Sandra Franzia, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια και Μαρία Πασχαλίδου, ψυχοθεραπεύτρια θα μας μιλήσουν με θέμα:

«Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός πρέπει να ξαναβρούν τη φυσική τους διάσταση. Πώς η γυναίκα στην Ελλάδα θα γεννήσει φυσικά το παιδί της» 

Όπως πάντα, η είσοδος είναι ελεύθερη και μετά την ομιλία θα μπορέσουμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να συζητήσουμε στο καθιερωμένο "drink"...

Η Ελευθερία Δημοπούλου είναι ανεξάρτητη Μαία για το φυσικό τοκετό, πρόεδρος του συλλόγου "Ευτοκία". Έχει βοηθήσει περισσότερες από 9000 μαμάδες να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους με ασφάλεια, υπομονή και σεβασμό από το 1974 μέχρι σήμερα. Είναι μέλος του Συλλόγου Μαιών και της Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρείας. Έχει διατελέσει εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Αθήνας, στο τμήμα Μαιευτικής από το 1984 - 2002. Η εξειδίκευσή της είναι στο τοκετό στο σπίτι, τοκετό στο νερό, και τοκετό μετά από καισαρική τομή (VBAC). Είναι σύμβουλος θηλασμού. Έχει οργανώσει και συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες. Το όραμά της: Να συμβάλει ώστε κάθε γυναίκα στην Ελλάδα να γεννά την ώρα που εκείνη και το μωρό της αποφασίζουν, στο χώρο που η ίδια επιθυμεί και νιώθει ασφάλεια, έχοντας μαζί της τον άνθρωπο που θα την βοηθά και θα την καθοδηγεί με αγάπη, υπευθυνότητα και ασφάλεια. 

Sandra Franzia γεννήθηκε στην Ιταλία και είναι απόφοιτη της Σχολής Ψυχολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Padova. Επίσης εκπαιδεύτηκε στην Μαιευτική Ψυχοπροφυλακτική στη Ρώμη. Το ενδιαφέρον της για το έργο του W. Reich ήταν ήδη έντονο στα φοιτητικά της χρόνια, αλλά  στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια, της δόθηκε  η ευκαιρία να εμβαθύνει τις γνώσεις της: Η γνωριμία της με το Κέντρο «Βίλχελμ Ράιχ» της Αθήνας έγινε το 1978 και από τότε συμμετέχει σε μαραθώνιους και σεμινάρια από ξένους θεραπευτές που έχουν συνεργαστεί ή και συνεργάζονται με το Κέντρο. Στο Ε.Ι.Ν.Α. συνέχισε τις σπουδές της αποκτώντας το δίπλωμα Σωματικής Ψυχοθεραπείας και το Master “Στάσεις του Σώματος και Χαρακτήρας” με τον  Alberto Torre.  Εργάζεται ως Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια ατομικά και σε ομάδες και συμμετέχει σε ομάδες προετοιμασίας εγκύων στο φυσικό τοκετό. Το 2004 ξεκίνησε η συνεργασία της με το Ε.Ι.Ν.Α. ως καθηγήτρια στο πρόγραμμα εκπαίδευσης με το μάθημα «Ψυχολογία του Εαυτού».

Η Μαρία Πασχαλίδου είναι Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια και οδηγεί ομάδες εγκύων τα 8 τελευταία χρόνια στην ΕΥΤΟΚΙΑ και το Κέντρο «Βίλχελμ Ράιχ». Ασχολείται με τα δικαιώματα και τις ανάγκες της εγκυμονούσας γυναίκας και του αγέννητου ανθρώπου καθώς και με τον φυσικό τοκετό, ένα ενδιαφέρον που προέκυψε μέσα από τη δική της προσωπική αναζήτηση και πορεία προς τη γέννηση των παιδιών της. 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...