PsychologyNow Team

2η Ημερίδα Ψυχικής Υγείας στον Πειραιά

2η Ημερίδα Ψυχικής Υγείας στον Πειραιά

PsychologyNow Team

Διοργανώνεται από τον Φορέα Ψυχικής & Κοινωνικής Υποστήριξης «ΠΥΞΙΔΑ» Α.Μ.Κ.Ε.


πυξίδα

Ο Φορέας Ψυχικής & Κοινωνικής Υποστήριξης «ΠΥΞΙΔΑ» Α.Μ.Κ.Ε. σας προσκαλεί την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 στην 2η Επιστημονική Ημερίδα Ψυχικής Υγείας στον Πειραιά που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29) από την 13:00 μ.μ. έως τις 18:00 μ.μ.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού απέναντι στους πληθυσμούς που εξυπηρετούνται στις δομές της «ΠΥΞΙΔΑ» Α.Μ.Κ.Ε (ψυχικά ασθενείς) και ενάντια στον κοινωνικό στιγματισμό τους.

Η Α.Μ.Κ.Ε. «ΠΥΞΙΔΑ» είναι ένας φορέας ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης με στόχο την στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων που ιδρύθηκε το 2005, έχει έδρα στο Πειραιά και την νομική μορφή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας.

Από το 2006 στηρίζει τη Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα συμμετέχοντας στο Επιχ. Πρόγραμμα «Υγεία- Πρόνοια 2000-2006» - «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» Β΄ Φάση, δημιουργώντας και λειτουργώντας υπό πρότυπη μορφή λειτουργίας και διαχείρισης το Οικοτροφείο «ΘΑΡΑΠΑΥΣΗ» στον Πειραιά φιλοξενώντας 15 χρόνιους ψυχικά ασθενείς με στόχο την ψυχοκοινωνική τους επανένταξη.

Ενώ το 2012 ξεκίνησε την λειτουργία ενός Προστατευόμενου Διαμερίσματος, στα πλαίσια του Επιχ. Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013», φιλοξενώντας 4 ενοίκους από το Οικοτροφείο του Φορέα με υψηλή λειτουργικότητα και πιο αυτόνομη διαβίωση, και αυτό στην περιοχή του Πειραιά.

Και οι δύο δράσεις εποπτεύονται και χρηματοδοτούνται από την Δ/νση Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίηση σε θέματα Ψυχικής Υγείας και άλλων ευπαθών κοινωνικά Ομάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απεθυνθείτε στο τηλέφωνο: 2104828162

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...