PsychologyNow Team

Ημερίδα "Η ΔΕΠΥ στον Ενήλικα: Θεραπευτικές Στρατηγικές Αντιμετώπισης Προβλημάτων για την καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας"

Ημερίδα "Η ΔΕΠΥ στον Ενήλικα: Θεραπευτικές Στρατηγικές Αντιμετώπισης Προβλημάτων για την καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας"

PsychologyNow Team

Το ADHD Hellas διοργανώνει ημερίδα υπό την αιγίδα της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), της Ελληνικής Εταιρείας Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών, και του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) που γίνονται παγκόσμια τον μήνα Οκτώβριο, με θέμα «Η ΔΕΠΥ στον Ενήλικα: Θεραπευτικές Στρατηγικές Αντιμετώπισης Προβλημάτων για την καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας» με τη συμμετοχή κορυφαίων ειδικών το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016, στο Deree - Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.


Συγκεκριμένα, οι J. Russell Ramsay, PhD, και Craig Bruce Surman, MD, ειδικοί προσκεκλημένοι του Πανελλήνιου Σωματείου Ατόμων με ΔΕΠΥ, ADHD HELLAS θα παρουσιάσουν τη διαταραχή έτσι όπως εμφανίζεται, διαγιγνώσκεται και αντιμετωπίζεται στους ενήλικες.

Το πρώτο μέρος ανοικτό προς όλους, πάσχοντες, τις οικογένειες τους, και επαγγελματίες ψυχικής υγείας θα παρουσιάσει τη διαταραχή, όπως αυτή επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωή ενός ενήλικα και τις αποδεδειγμένα αποτελεσματικές στρατηγικές αντιμετώπισης της.

Το δεύτερο σκέλος θα αποτελέσει τη συνέχεια μια προσπάθειας του ADHD Hellas, και της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ (Αιγινήτειο Νοσοκομείο) να εκπαιδευτούν επαγγελματίες ψυχικής υγείας στη διάγνωση και διαχείριση της ΔΕΠΥ.

O J. Russell Ramsay, PhD είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχιατρικής του University of Pennsylvania’s Perelman School of Medicine καθώς και ένας από τους ιδρυτές και διευθυντές του Adult ADHD Treatment and Research Program. Είναι συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων, μεταξύ των οποίων το πλέον απαραίτητο βιβλίο για θεραπευτές που ασχολούνται με τη ΔΕΠΥ ενηλίκων το Cognitive Behavioral Therapy for Adult ADHD: An Integrative Psychosocial and Medical Approach.

Ο Craig Bruce Surman, MD, είναι Λέκτορας στο Τμήμα Ψυχιατρικής του Harvard Medical School και επιστημονικός συντονιστής του διεθνώς αναγνωρισμένου προγράμματος Adult ADHD Research Program Massachusetts General Hospital. Το βιβλίο του Fast Minds: How to Thrive If You Have ADHD (Or Think You Might) προσφέρει «σαφείς, αποτελεσματικές, επικεντρωμένες στρατηγικές για τη διαχείριση των προκλήσεων της ΔΕΠΥ».

Οδηγίες εγγραφής μπορείτε να βρείτε εδώ

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...