Super User

Χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα

Χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα

Το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας και το Χαμόγελο του Παιδιού σας προσκαλούν στην Ημερίδα παρουσίασης του προγράμματος:
"Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις ανάμεσα στα Δύο Φύλα".


Έπειτα από δύο επιμορφωτικά σεμινάρια 73 εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το 2015, και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ξεκίνησε κατά το σχολικό έτος 2015-2016 η υλοποίηση Βιωματικών Εργαστηρίων Ευαισθητοποίησης μαθητών/-ριών σε θέματα στερεοτυπικών αντιλήψεων για τους ρόλους των δύο φύλων, ισότητας των φύλων και πρόληψης της έμφυλης βίας στις σχέσεις των εφήβων.

poster

 

Υπό το συντονισμό του Ε.Δ.κ.Β., πραγματοποιήθηκαν 21 Εργαστήρια «Χτίζοντας υγιείς σχέσεις ανάμεσα στα δύο φύλα» σε Γυμνάσια και Λύκεια 14 Νομών σε 10 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας μας.

Μαθητές/-ριες και εκπαιδευτικοί εργάστηκαν με τεράστιο ζήλο κατά τη διάρκεια της χρονιάς και μετά τη δική τους ευαισθητοποίηση δημιούργησαν υλικά ευαισθητοποίησης των συνομηλίκων τους.

Δημιούργησαν έργα, μέσω των οποίων, μεταδίδουν στα συνομήλικά τους άτομα μηνύματα για το πώς μπορούν να χτίζουν υγιείς, ισότιμες, σχέσεις, που βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και είναι απαλλαγμένες από κάθε μορφής βία, καθώς και για το τι μπορούν εκείνοι και εκείνες να κάνουν για να αντισταθούν στη βία (σε όποια μορφή κι αν την συναντούν στη ζωή τους).

Όλα τα έργα των παιδιών περιλαμβάνονται σε διαδικτυακή εκστρατεία με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση όλων των εφήβων της Ελλάδας.

Επιπλέον, ολοκληρώθηκαν και τα 11 αντίστοιχα βιωματικά εργαστήρια που υλοποιήθηκαν στα Σπίτια του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έπειτα από επιμορφωτικό σεμινάριο 20 εργαζόμενων, εκπαιδευτικών και ψυχολόγων.

Συνολικά, επιμορφώθηκαν 93 επαγγελματίες εκ των οποίων, το 1/3 υλοποίησαν με μεγάλη επιτυχία 32 εργαστήρια (διάρκειας τουλάχιστον 10 ωρών) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με τη συμμετοχή πάνω από 480 εφήβων!

Ομιλήτριες/ομιλητές θα είναι δύο έφηβοι/-ες και ο/η εκπαιδευτικός κάθε ομάδας, που θα μας παρουσιάσουν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στα εργαστήρια.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016/Ώρα:09.30-16.00
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Ημερίδα υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος GEAR against IPV - II με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος DAPHNE III της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
antiviolence-net.eu
http://www.antiviolence-net.eu/evaluation/index.php/836664/lang-el

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...