Super User

Ημερίδα ενημέρωσης κοινού: «Νόσος Πάρκινσον- Από τη θεωρία στην πράξη».

Ημερίδα ενημέρωσης κοινού: «Νόσος Πάρκινσον- Από τη θεωρία στην πράξη».

Στην εποχή μας ένα μεγάλο μέρος των Ατόμων με νόσο Πάρκινσον δεν γνωρίζει τι σημαίνει «ολοκληρωμένη φροντίδα από ομάδα» τόσο του ασθενή όσο και του φροντιστή.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ενημέρωση του σύγχρονου τρόπου αντιμετώπισης της ασθένειας ώστε ο ασθενής να ζήσει μια ζωή όπως την επιθυμεί.

Θα παρουσιαστούν θέματα όπως οι τρόποι επεμβατικής και μή αντιμετώπισης από τον νευρολόγο κ. Παναγιώτη Ζήκο, πρόεδρο της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ κίνηση.

Θα δοθούν πρακτικές συμβουλές από όλα τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της PARKINSON CARE, (φυσικοθεραπευτές, λογοθεραπευτές και ψυχολόγους) η οποία παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα Κατ’Οίκον.

Θα αναπτυχθεί η δράση «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ- ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ», που φιλοδοξεί να προσφέρει δωρεάν υποστήριξη των φροντιστών και των πασχόντων στον χώρο στον οποίο ζουν.

Τέλος θα γίνει ιδιαίτερη ανάλυση από την κα Μαρία Σταμέλου, νευρολόγο, επίκουρη καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Marburg, στις κληρονομικές μορφές της νόσου και στις εξελίξεις στην έρευνα στην Ελλάδα στον τομέα αυτό.

Η ημερίδα υλοποιείται στα πλαίσια των δράσεων της ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ-κίνηση (Ελληνική εταιρεία εθελοντών και ασθενών με ν. Πάρκινσον), σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

 

EIΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016 / Ώρα:18.00

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

ΤΗΛ: 210 2224466


www.parkinsonportal.gr


Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων

Ακαδημίας 50

 

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...