scg logo greek

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
SCG – Scientific College of Greece/ Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος
Πινδάρου 14Α και Σόλωνος 16, Κολωνάκι
Τηλ. Κέντρο: 2100080150
www. scg.edu.gr
info@scg.edu.gr

Περιγραφή Προγράμματος
SCG logo

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΝΩΣΙΑΚΗ ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το πρόγραμμα στοχεύει στην εξειδίκευση νέων επιστημόνων στα συνεχώς αναπτυσσόμενα πεδία της Κλινικής Νευροψυχολογίας και των Γνωστικών Νευροεπιστημών.

Οι φοιτητές αποκτούν θεωρητικές γνώσεις στη νευροανατομία, τα νευροψυχολογικά σύνδρομα και τις εγκεφαλικές διεργασίες που υπόκεινται των νοητικών λειτουργιών και των δυσλειτουργιών (διαταραχών) τους. Συνάμα, εκπαιδεύονται στο σχεδιασμό εξατομικευμένων νευροψυχολογικών τεστ και στη διαφορική διάγνωση των νευροψυχολογικών συνδρόμων προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση των ασθενών/εξυπηρετούμενων και να προτείνουν το κατάλληλο πρόγραμμα αποκατάστασης. Επιπλέον, το πρόγραμμα παρέχει στους φοιτητές τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να εξοικειωθούν με την πρόσφατη έρευνα στον τομέα της Κλινικής Γνωσιακής Νευροψυχολογίας, για την καλύτερη διερεύνηση, διάγνωση και αντιμετώπιση των εγκεφαλικών λειτουργιών και διαταραχών.  

Όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα Ελληνικά. Οι φοιτητές που εγγράφονται στο SCG εγγράφονται ταυτόχρονα και στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου από όπου λαμβάνουν φοιτητική κάρτα και βεβαίωση εγγραφής στο Πανεπιστήμιο. Στους φοιτητές που ολοκληρώνουν επιτυχώς τις σπουδές τους απονέμεται ο τίτλος σπουδών απευθείας από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου.

Το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου έχει λάβει 18 Νόμπελ και κατατάσσεται στην 1η θέση στην Ευρώπη και στην 16η θέση παγκοσμίως ανάμεσα στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη Lens 2017.

Ημερομηνία Έναρξης: 16 Οκτωβρίου

  • Για το Μάστερ 1 στην Κλινική Γνωσιακή Νευροψυχολογία

    o Πτυχίο Ψυχολογίας τριετούς τουλάχιστον φοίτησης 

    o Έγκριση φακέλου με δικαιολογητικά από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου

     

    Για το Μάστερ 2 στην Κλινική Γνωσιακή Νευροψυχολογία

    o Ολοκλήρωση του Μάστερ 1 στην Κλινική Γνωσιακή Νευροψυχολογία

    o Έγκριση φακέλου με δικαιολογητικά από το Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου

    o Γνώση Αγγλικής γλώσσας  

  • 2 έτη

  • Το SCG – Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει το πρόγραμμα Μάστερ στην Κλινική Γνωσιακή Νευροψυχολογία του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Επαγγελματική Σταδιοδρομία

Οι απόφοιτοι του προγράμματος Μάστερ στην Κλινική Γνωσιακή Νευροψυχολογία μπορούν να εργαστούν στους τομείς, ενδεικτικά, της Εφαρμοσμένης Ψυχολογίας, της Νευρολογίας και των Νευροεπιστημών.

Πιστοποίηση Προγράμματος

Κρατικό Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου

SCG-Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος - Βρείτε μας στον Χάρτη

Iδρύθηκε ο σύλλογος ''British Psychological Society'' στο University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Η ιδρυτική συνάντηση έγινε από τον James Sully. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν η Sophie Bryant, ο William Halse, και ο Sir Robert Armstrong-Jones. Ο σύλλογος αρχικά ονομαζόταν ''The Psychological Society'' και άλλαξε στο σημερινό του όνομα το 1906.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook 
Ακολουθήστε μας στο Twitter 

Βρείτε μας στα...